6x geestenfilms die niet eng zijn

Halloween staat alweer voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om enge films te kijken! Met een bak popcorn op schoot, de gordijnen dicht en een goede horrorfilm aan ben je zo in de stemming om te gaan griezelen.  Maar wat nu als je eigenlijk helemaal niet houdt van enge films? Daar hebben wij een oplossing voor! Wij hebben namelijk 6 geestenfilms die niet eng zijn op een rijtje gezet, zodat ook jij kan genieten van Halloween.

Niet enge geestenfilms

Ghostbusters

Who you gonna call?

We beginnen deze lijst van niet enge geestenfilms met misschien wel een van de meest bekende films over geesten, namelijk Ghostbusters! 

In de film Ghostbusters volgen we drie wetenschappers die hun baan verliezen bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning...          

Niet enge geestenfilms

The Haunted Mansion

De tweede film in de lijst is The Haunted Mansion met Eddie Murphy. Met deze humoristische film kom je Halloween zeker door!

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten en zijn vrouw in levensgevaar is. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen, in een dolkomische strijd om de vloek op het landhuis te verbreken! 

Niet enge geestenfilms

Casper

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat 'Kat' in Casper's spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey een ervaren 'geesten therapeut', is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van Whipstaff Manor, de onuitstaanbare Carrigan Crittendon en haar partner, Dibs, om Casper en z'n drie ooms weg te jagen. Carrigan probeert werkelijk alles om de spoken te verdrijven en bij de schat van Whipstaff Manor te komen. Maar Casper's onverbeterlijke ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

Niet enge geestenfilms

Scooby-Doo

Wie kent de tekenfilmserie Scooby-Doo niet? Van deze serie is ook een live action film gemaakt die perfect is om tijdens Halloween te kijken!

Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring-Break, de ultrahippe trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare, griezelige, gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van eilandeigenaar Mondavarious, die vreest dat de jongeren Spooky Island links zullen laten liggen. Hij wil dat de wijs- en speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen. Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan?

Niet enge geestenfilms

Ghost

Ghost is zeker geen klassieke geestenfilm. Maar als je echt geen zin hebt om deze Halloween te griezelen, maar je toch een beetje in de sfeer wilt blijven, dan is de romantische geestenfilm Ghost wel iets voor jou!

Sam wordt doodgeschoten bij een overval. Maar hij is nog niet klaar om over te gaan naar het hiernamaals. Hij blijft bij zijn vriendin Molly in de buurt, die zo blijkt, groot gevaar loopt. Sam raakt in contact met een nep-zieneres en samen proberen ze om Molly te waarschuwen. 

Niet enge geestenfilms

Paranorman

De laatste film in de lijst met niet enge geestenfilms is Paranorman. Deze stop-motion animatiefilm, is zowel spannend als humoristisch. Perfect voor een avondje op de bank!

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

Welke niet enge Geestenfilm ga jij kijken?

Lees ook: 8 boeken om te griezelen met Halloween

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

  • 18 x de leukste filmseries

  • 5 x Halloween films voor chicks die niet houden van horror

  • 9 x de leukste rollen van Melissa McCarthy

Zoek in artikelen