Magische winterfilms

De winter is natuurlijk een erg knusse tijd waarvan wij volop kunnen genieten. Het wordt weer vroeg donker buiten en het is erg koud. Binnen in huis is het daardoor juist extra gezellig met alle kaarsjes die aangestoken worden en de bekers warme chocolademelk (mét mini marshmallows) die op tafel staan! En weet je wat daarbij echt niet mag ontbreken? Magische winterfilms vol met magie!

1. The Nutcracker and the Four Realms

Het enige dat Clara wil vinden is een sleutel. Deze sleutel zal namelijk het doosje dat ze van haar overleden  moeder heeft gekregen ontgrendelen. Hierin zit een onbetaalbaar geschenk.  Op het jaarlijkse feest van haar peetvader Drosselmeyer leidt een gouden draad naar de felbegeerde sleutel. De gouden draad neemt haar mee naar een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip, een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen, Land van Snoepgoed en het vierde Koninkrijk van de tirannieke Moeder Ginger.

magische winterfilmsBron: Disney

2. Frozen

Nadat de kroning van Elsa helemaal misloopt, vlucht ze naar de bergen. Helaas verandert ze het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter met haar magische krachten. Haar dappere en optimistische zusje Anna gaat samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven op zoek naar Elsa. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden van de winter.

magische winterfilmsBron: Disney

3. How the Grinch Stole Christmas

De Grinch is een groene, gierige, niet zo aardige griezel die in een grot op een berg, net buiten Whoville woont. Vanaf de berg ziet hij hoe de Whos druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. Maar de Grinch haat Kerstmis en dus besluit hij er voor eens en voor altijd korte metten mee te maken. Op Kerstavond steelt hij alle cadeautjes en versieringen van Whoville….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

magische winterfilmsBron: Universal Pictures

4. Elf

Op kerstavond kruipt er een kleine mensenbaby nietsvermoedend in de zak met cadeautjes van de kerstman. Hierdoor komt hij terecht op de Noordpool. Hij wordt Buddy genoemd en Papa Elf neemt de zorg voor hem op zich. Naarmate Buddy groter wordt begint hij te beseffen dat hij niet thuishoort tussen de elfen. Hij besluit naar New York te vertrekken om zijn echte vader op te sporen, die op de lijst van stoute mensen blijkt te staan. Ook komt hij erachter dat het kerstgevoel in de wereld afneemt, waardoor de kerstman in de problemen komt. Met de hulp van een mooie warenhuiself probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en tegelijkertijd te bewijzen dat de kerstman wel degelijk bestaat!

magische winterfilmsBron: A-Film

5. Groundhog Day

Phill is een redelijk egoïstisch persoon. Voor zijn werk als tv-weerman wordt hij naar Punxsutawney gestuurd om verslag uit te brengen van 'groundhog day'. Helaas is hij verplicht om te blijven wanneer het stadje ingesneeuwd raakt. De volgende dag wordt hij wakker en al snel komt hij erachter dat het exact dezelfde dag is als de dag ervoor. Hij besluit om hier gebruik van te maken om zijn collega Rita te versieren. 

magische winterfilmsBron: Sony Pictures

6. The Polar Express

Een kleine jongen twijfelt heel erg aan het bestaan van de Kerstman. Maar dan komt hij, samen met een aantal andere kinderen, terecht op een magische trein naar de Noordpool. Op de eindbestemming van deze trein zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten. Ook de reis zelf zit vol met avonturen!

magische winterfilmsBron: Warner Bros.

7. The Hogfather

Suzan is de halfmenselijke kleindochter van de Dood en de gouvernante van de kinderen van het gezin Gaiter. Ze kijkt heel erg uit naar Hogswatchavond, want dan komt de Hogfather cadeautjes langsbrengen voor de kinderen van de Schijfwereld. Alleen is de Hogfather ontvoerd door de Accountants. Dat zijn de bewakers van de logica en zij zijn fel tegen het propageren van mythen. Ze zullen er alles aan doen om de mensen weer het pad van de logica te laten bewandelen, zelfs als ze daarvoor iemand moeten ontvoeren in wie ze niet geloven. Met hulp van de Dood start Suzan een fantastische reddingsoperatie. En veel tijd heeft ze niet, want als het geloof in de Hogsfather verdwijnt, is alles verloren!

magische winterfilmsBron: Just Bridge Entertainment

8. The Santa Clause

Op een avond valt de Kerstman van het dak en hij overleeft dit helaas niet. Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als de nieuwe Kerstman. Ze vliegen samen met acht rendieren naar de Noordpool en hier merken ze al snel dat Scott alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Scott vindt het eigenlijk maar niks, maar helaas begint hij langzaam in de Kerstman te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega's dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

magische winterfilmsBron: Disney

9. De vijf legendes

Pitch is een gemene schurk en heeft een aantal Boogeyman-trekjes. Hij wil de wereld in duisternis hullen. Om dit te voorkomen moeten de onsterfelijke Guardians hun magische krachten bundelen om de hoop, het geloof en de verbeelding van alle kinderen te beschermen. North (Santa Claus), Bunnymund (Easter Bunny), Tooth (Tooth Fairy), Sandy (Sandman) en Jack Frost moeten er alles aan doen om de wereld te redden.

Magische winterfilmsBron: Universal Pictures

10. Gremlins

Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.

magische winterfilmsBron: Warner Bros.

Wat zijn jouw favoriete magische winterfilms?

Lees ook: De perfecte film bij jouw beroep

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • De ergste film clichés 

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Dit is hoe Disney prinsen er in het echt uitzien!

Zoek in artikelen