Magische winterfilms

De winter is natuurlijk een erg knusse tijd waarvan wij volop kunnen genieten. Het wordt weer vroeg donker buiten en het is erg koud. Binnen in huis is het daardoor juist extra gezellig met alle kaarsjes die aangestoken worden en de bekers warme chocolademelk (mét mini marshmallows) die op tafel staan! En weet je wat daarbij echt niet mag ontbreken? Magische winterfilms vol met magie!

1. The Nutcracker and the Four Realms

Alles wat Clara wil is een sleutel - een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Die daarop deze plots veranderd in een vreemde en mysterieuze wereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip, een bende muizen en de regenten die over drie Koninkrijken heersen: Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Clara en Phillip moeten het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren, de thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger om hier de sleutel van Clara te vinden en hiermee hopelijk de harmonie terug te brengen in de nu zo wankelende Koninkrijken.

magische winterfilmsBron: Disney

2. Frozen

Nadat de kroning van Elsa helemaal misloopt, vlucht ze naar de bergen. Helaas verandert ze het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter met haar magische krachten. Haar dappere en optimistische zusje Anna gaat samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven op zoek naar Elsa. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden van de winter.

magische winterfilmsBron: Disney

3. How the Grinch Stole Christmas

De Grinch is een groene, gierige, niet zo aardige griezel die in een grot op een berg, net buiten Whoville woont. Vanaf de berg ziet hij hoe de Whos druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. Maar de Grinch haat Kerstmis en dus besluit hij er voor eens en voor altijd korte metten mee te maken. Op Kerstavond steelt hij alle cadeautjes en versieringen van Whoville….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.

magische winterfilmsBron: Universal Pictures

4. Elf

Op kerstavond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. De baby wordt Buddy genoemd en opgevoed door Papa Elf. Als Buddy groter wordt, beseft hij dat hij eigenlijk niet tussen de andere elfen past. Daarom reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden, die op de lijst van stoute mensen blijkt te staan. Ook ontdekt hij dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is, waardoor de kerstman heel veel problemen heeft. Met de hulp van een mooie warenhuiself probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en tegelijkertijd te bewijzen dat de kerstman wel degelijk bestaat!

magische winterfilmsBron: A-Film

5. Groundhog Day

Phill is een egoïstische tv-weerman, die iedere keer weer wakker wordt op dezelfde dag, de ergste dag uit zijn leven: Groundhog Day. Hij kan bepalen wat er op die dag gebeurt, maar wordt ook het slachtoffer van zijn eigen komische beslissingen. Gaat hij ooit de juiste beslissing maken?

magische winterfilmsBron: Sony Pictures

6. The Polar Express

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Op de eindbestemming van deze trein zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen. Tijdens de reis maken de kinderen van allemaal avonturen mee!

magische winterfilmsBron: Warner Bros.

7. The Hogfather

Suzan is de halfmenselijke kleindochter van de Dood en de gouvernante van de kinderen van het gezin Gaiter. Ze kijkt heel erg uit naar Hogswatchavond, want dan komt de Hogfather cadeautjes langsbrengen voor de kinderen van de Schijfwereld. Alleen is de Hogfather ontvoerd door de Accountants. Dat zijn de bewakers van de logica en zij zijn fel tegen het propageren van mythen. Ze zullen er alles aan doen om de mensen weer het pad van de logica te laten bewandelen, zelfs als ze daarvoor iemand moeten ontvoeren in wie ze niet geloven. Met hulp van de Dood start Suzan een fantastische reddingsoperatie. En veel tijd heeft ze niet, want als het geloof in de Hogsfather verdwijnt, is alles verloren!

magische winterfilmsBron: Just Bridge Entertainment

8. The Santa Clause

Op een avond valt de Kerstman van het dak en hij overleeft dit helaas niet. Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als de nieuwe Kerstman. Ze vliegen samen met acht rendieren naar de Noordpool en hier merken ze al snel dat Scott alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Scott vindt het eigenlijk maar niks, maar helaas begint hij langzaam in de Kerstman te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega's dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

magische winterfilmsBron: Disney

9. De vijf legendes

Wanneer Pitch, een gemene schurk met Boogeyman-trekjes, de wereld in pikzwarte duisternis wil onderdompelen, moeten de onsterfelijke Guardians voor het eerst hun bijzondere krachten bundelen om de hoop, het geloof en de verbeelding van alle kinderen te beschermen. Om de slechterik het hoofd te bieden, zullen bekende figuren, zoals North (Santa Claus), Bunnymund (Easter Bunny), Tooth (Tooth Fairy), Sandy (Sandman) en Jack Frost samenwerken om het kwaad te overwinnen.

Magische winterfilmsBron: Universal Pictures

10. Gremlins

Een man zoekt een cadeau voor zijn zoon en vindt in Chinatown een klein lief beestje. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.

magische winterfilmsBron: Warner Bros.

Wat zijn jouw favoriete magische winterfilms?

Lees ook: De perfecte film bij jouw beroep

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • 16 x gezellige Halloween films

  • 10 x feel good series

  • Heksenfilms, de leukste films over heksen

  • Frozen zou eerst een ander einde krijgen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen