Romantische winterfilms

De winter staat alweer bijna voor de deur. In de winter vinden wij het heerlijk om weg te zwijmelen bij romantische winterfilms. Zo kruipen wij graag onder een dekentje met een warme kop chocolademelk en een romantische winterfilm. Wij komen de dag dan wel door! Eerder schreven we al over de leukste magische winterfilms. Weet je nu even niet welke romantische winterfilm je kan kijken? Geen paniek! Wij hebben voor jullie de leukste romantische winterfilms op een rijtje gezet.

1. The Holiday

Iris en Amanda hebben twee totaal verschillende levens. Zo woont de een in een romantische Engelse cottage en de ander juist in een chique buurt in Hollywood. Het enige wat de twee vrouwen gemeen hebben is dat ze altijd pech met mannen hebben. Op het internet komen ze elkaar tegen en besluiten impulsief om van huis te ruilen. Al snel vinden beide vrouwen de liefde en komen ze erachter dat een verandering van adres je leven daadwerkelijk kan veranderen. 

Romantische winterfilms

Bron: Columbia Pictures Industries, Inc

2. Love Actually

In Love Actually volgen we acht inwoners van Londen in de aanloop naar kerst. Zo wordt de nieuwe premier verliefd op het meisje dat zijn thee brengt, terwijl zijn zus juist huwelijksproblemen heeft. Ondertussen proberen een vader en zijn stiefzoon het verlies van de moeder te verwerken en dat terwijl de zoon ook nog eens verliefd is op een meisje uit zijn klas.

Romantische winterfilms

Bron: Universal Pictures

3. Groundhog Day

Phill is een redelijk egoïstisch persoon. Voor zijn werk als tv-weerman wordt hij naar Punxsutawney gestuurd om verslag uit te brengen van 'groundhog day'. Helaas is hij verplicht om te blijven wanneer het stadje ingesneeuwd raakt. De volgende dag wordt hij wakker en al snel komt hij erachter dat het exact dezelfde dag is als de dag ervoor. Hij besluit om hier gebruik van te maken om zijn collega Rita te versieren. 

Romantische winterfilms

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

4. While you were sleeping

Lucy leidt een ontzettend eenzaam bestaan samen met haar kat. Ze werkt achter een metroloket en ziet elke dag de man van haar dromen, Peter, voorbij komen. Het enige probleem is dat ze nog nooit met elkaar gepraat hebben. Daar komt verandering in als Peter wordt berooft en Lucy zijn leven redt. Door een klein misverstandje in het ziekenhuis denkt de familie van Peter al snel dat Lucy zijn verloofde is. Ze verwelkomen haar met open armen in de familie. De enige die achterdochtig is, is Jack, de broer van Peter. Hij probeert de waarheid te achterhalen. Lucy's probleem wordt alleen maar groter wanneer ze gevoelens voor Jack gaat ontwikkelen. Als Peter eindelijk bijkomt, is hij de enige die Lucy niet kent.

Romantische winterfilms

Bron: Hollywood pictures

5. Sleepless in Seattle

Sam is een vader, maar ook weduwe. Door zijn zoontje komt hij terecht in het radioprogramma 'Sleepless in Seattle'. Hij maakt zich direct geliefd bij de duizenden vrouwelijke luisteraars. Ze bestoken hem met troostende brieven. Door Sams ontroerende verhaal en de klassieke Hollywood romance, raakt schrijfster Annie Reed ervan overtuigd dat het voorbestemd is dat zij Sam ontmoet. Maar er zijn twee hindernissen: Annie is verloofd met iemand anders en Sam weet nog niet dat ze voor elkaar geschapen zijn.

Romantische winterfilms

Bron: TriStar Pictures

6. Serendipity

Op een avond spingt de vonk tussen Sara en Jonathan over! Samen beleven ze de mooiste avond van hun leven in New York. Het enige probleem is dat ze allebei al een relatie hebben met iemand anders. Daarom scheiden hun wegen na deze perfecte avond. Wanneer ze een paar jaar later op het punt staan om in het huwelijk te treden slaat de twijfel toe. Ze zijn altijd aan elkaar blijven denken en ze vragen zich af of het meer was dan een vluchtige affaire? Om dit uit te zoeken, gaan ze beiden, los van elkaar, naar elkaar op zoek.

Romantische winterfilms

Bron: Miramax

7. The Family Stone

Meredith Morton is een nerveuze en ontzettend burgerlijke zakenvrouw. Ze stapt niet vaak uit haar comfortzone, maar toch waagt ze zich buiten het veilige Manhattan om kennis te maken met de familie van haar vriend Everett Stone. Helaas wordt ze niet hartelijk ontvangen door de familie Stone. Moeder Stone en haar kinderen, Amy en Thad, doen er alles aan om te voorkomen dat Everett de fout van zijn leven maakt door met Meredith te trouwen.

Romantische winterfilms

Bron: 20th century fox

8. Bridget Jones' Diary

Bridget Jones is al 32 jaar, maar nog steeds single. Op nieuwjaarsdag vindt Bridget dat het tijd is om haar leven compleet te veranderen. Ze besluit om drastisch af te gaan vallen en op zoek te gaan naar een aardige, verstandige man waar ze een relatie mee aan kan gaan. Helaas blijkt de weg naar haar doel niet zonder problemen te verlopen. Haar eerste daad: het bijhouden van een dagboek om al haar belevenissen en hersenspinsels in te noteren. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt...

romantische winterfilmsBron: Universal Pictures

9. Beauty and the beast

In Beauty and the Beast wordt de vader van Belle gevangengenomen door het Beest. Belle gaat naar haar vader op zoek en al snel vindt ze het kasteel van het Beest. Ze ruilt haar leven voor die van haar vader, waarna Belle gevangengenomen wordt door het Beest. Ze ontdekt dat het kasteel betoverd is en langzaamaan ontdekt ze dat het Beest ook een menselijke kant heeft. Ze kijkt verder dan zijn uiterlijk en ontdekt dat er een prins schuilgaat achter de harde buitenkant.

romantische winterfilmsBron: Disney

Welke romantische winterfilm ga jij deze winter zeker kijken?

Lees ook: Films waarin boeken een belangrijke rol spelen

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • De meest iconische romcoms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • De mooiste real-life Disney sprookjes

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

Zoek in artikelen