De leukste alienfilms

Naast boeken lezen kijken wij ook regelmatig films! Van een romantische komedie tot sciencefiction, met bijna elk genre maak je ons wel blij. Zo vinden wij een film over aliens op zijn tijd ook hartstikke leuk. Maar naast de 'serieuze' alienfilms zijn er ook een heleboel grappige alienfilms gemaakt! Wij hebben voor jullie de leukste alienfilms op een rijtje gezet.

1. Mars Attacks

Het leven op aarde wordt verstoord wanneer er ineens vliegende schotels van Mars landen op onze planeet. In eerste instantie lijken de bewoners van Mars vredelievend te zijn, maar bij een georganiseerde bijeenkomst met de president van Amerika blijkt dat de aliens erop uit zijn om iedereen overhoop te schieten met straalgeweren. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

leukste alienfilms

Bron: Warner Bros

2. Men in Black 

De twee ‘MIB’ regeringsagenten K en J, werken voor een speciale eenheid die zich bezighoudt met de buitenlandse wezens op aarde. Telkens als er paniek onder de bevolking dreigt uit te breken worden onze ‘Men In Black’ erop af gestuurd. Als een buitenaardse terrorist dreigt enkele zonnestelsels te vernietigen, moeten ze in actie komen.

leukste alienfilms

Bron: Columbia Pictures Corporation

3. Guardians of the Galaxy

De onbezonnen avonturier Peter Quill heeft een geheimzinnige bol gestolen. Maar Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een wapenstilstand aan te gaan met een viertal uiteenlopende personen; Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer. Maar Quill komt erachter wat de ware kracht van de bol is, en dat de bol een bedreiging vormt voor het heelal.

leukste alienfilmsBron: Marvel studios

4. The Fifth Element

Het is de 23e eeuw. Zoals elke 5000 jaar, wordt het leven op de aarde bedreigd door de vijandelijke krachten uit het heelal die al het leven op aarde willen uitroeien. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur en ex-militair Corben Dallas. Samen ondernemen ze een gevaarlijke zoektocht naar de andere vier elementen water, vuur, lucht en aarde.

leukste alienfilms

Bron: Sony Pictures entertainment

5. I Am Number Four

Negen buitenaardse baby's met menselijke kenmerken vluchten van hun thuisplaneet Lorien om zich te verschuilen op Aarde. Ze worden gevolgd door de Mogadorians die hun eigen planeet vernietigd hebben om de baby's op te sporen. John Smith is een van die buitenaardse baby's die zijn ware identiteit verbergt om te ontsnappen aan een dodelijke vijand die gestuurd is om hem te vernietigen. John woont samen met zijn beschermer in een klein plaatsje in Ohio dat nu zijn thuis is. Hier krijgt hij te maken met onverwachte gebeurtenissen die zijn leven veranderen: zijn eerste liefde, indrukwekkende nieuwe krachten en een geheime connectie met de anderen die zijn ongelofelijke lot delen. 

leukste alienfilms

Bron: Dreamworks

6. Paul

Graham en Clive zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in science-fiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het UFO-centrum van Amerika, namelijk het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul. Wat begint als een hallucinante roadtrip evolueert al snel tot een levensbelangrijke missie: het voortvluchtige groene mannetje veilig naar zijn moederschip brengen!

leukste alienfilmsBron: Universal Pictures

7. The Hitchiker's Guide to the Galaxy

Een paar seconden voordat de aarde zal worden vernietigd om plaats te maken voor een intergalactische snelweg, wordt de vriendelijke Arthur Dent de ruimte ingeschoten door zijn vriend Ford Prefect - een alien in een mensenlichaam afkomstig van een kleine planeet nabij Betelgeuse. Arthur weet samen met Ford net op tijd z'n planeet te verlaten, wat het begin is van een bizarre trektocht door het heelal. Zijn enige houvast: het Intergalactisch Liftershandboek.

leukste alienfilms

Bron: Touchstone Pictures

8. Monsters vs. Aliens

Wanneer Susan Murphy uit Californië geraakt wordt door een meteoor, verandert ze in een reus genaamd Ginormica. Het leger neemt haar gevangen in een geheim kamp waar meer monsters vastgehouden worden. Ginormica maakt kennis met de briljante dokter Cockroach, halfaap-halfvis The Missing Link, de glibberige en onverwoestbare B.O.B., en een gigantische rups die Insectosaurus wordt genoemd. Er komt echter een onverwacht einde aan hun gevangenschap. Want wanneer de aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots, is alle hoop van de mensheid gevestigd op de monsters om de wereld te beschermen.
leukste alienfilmsBron: Dreamworks Animation

9. Meet Dave

Om haar eigen planeet te redden neemt een ruimteschip de levensvorm aan van een man. Er doen zich echter problemen voor wanneer er een vrouw in het spel komt die het hart van de man verovert. De kapitein van het ruimteschip voorziet hierdoor vele problemen tijdens het redden van zijn eigen planeet.

leukste alienfilmsBron: Twentieth Century Fox

10. The Watch

Een groep vrienden vormt een burgerwacht in hun woonwijk om meer tijd met elkaar door te kunnen brengen en even aan het familieleven te ontsnappen. Gewapend met hun zaklampen, walkie-talkies en flitsende nieuwe jasjes gaan ze op pad om de buurt te beschermen. Maar dan ontdekt het team dat buitenaardse wezens de aarde willen vernietigen en blijken deze anti-helden de enige kans om de buurt – en de wereld – te behoeden van de ondergang!

leukste alienfilmsBron: Melinda Sue Gordon, Twentieth Century Fox Film Corporation

11. Ghostbusters

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning...

leukste alienfilmsBron: Sony Pictures Home Entertainment

Welke alienfilm is jouw favoriet?

Lees ook: De 5 beste Marvel slechteriken

Nieuwste artikelen

  • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

  • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

Gerelateerde artikelen

  • De leukste Scifi Young Adult films gebaseerd op het boek

  • 10 sciencefictionfilms die zo slecht zijn dat ze leuk zijn

  • Recensie: De wraak van zeven

Zoek in artikelen