13x de beste American high school films

Af en toe is het nodig om je verstand even helemaal op 0 te zetten en een gezellige film te kijken. Het is dan belangrijk dat je niet al te veel hoeft na te denken en je gewoon lekker kan genieten van de film! American high school films zijn hier natuurlijk ideaal voor. Het is fijn om even je eigen drama te vergeten door het kijken van deze tienerdrama's! Wij hebben daarom de beste American high school films voor je op een rijtje gezet. En wat hebben al deze films gemeen? Juist, jongensproblemen.

1. Clueless

Het is niet makkelijk om het meest populaire meisje van Beverly Hills te zijn. Zeker niet als je het doelwit bent van de afgunst van de "Betties" (trutjes), de volhardende "Barneys" (lelijke sukkels), de losers, en leraren die overstuur raken wanneer je je huiswerk te laat inlevert.

Toch weet de 15-jarige Cher (Alicia Silverstone) zich er doorheen te slaan en weet ze bovendien nog tijd vrij te maken voor een paar buitenschoolse activiteiten. Haar opgeruimde wereldje verandert in een chaos als er twee ontzettende "Baldwins" (spetters) op het toneel verschijnen; de sexy stijlvolle nieuwe klasgenoot (Justin Walker) en Cher's degelijke, maar leuke "ex-stiefbroer" (Paul Rudd). Dan merkt ze dat als het om liefde gaat, ze....euh....radeloos is.

American high school filmsBron: Universal Pictures

2. The Breakfast Club

Vijf studenten die niets met elkaar gemeen hebben, moeten als straf samen een zaterdag doorbrengen in de bibliotheek van hun school. Om 7uur's ochtends hadden ze niets waarover ze met elkaar konden praten. Tegen 4 uur 's middags zijn ze elkaars beste vrienden geworden. Voor de buitenwereld waren ze gewoon de Atleet, het Brein, de Crimineel, de Prinses en het Hopeloze Geval, maar voor elkaar blijven ze voor altijd The Breakfast Club.

Bron: Universal Pictures

3. 10 things I hate about you

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

beste American high school filmsBron: Disney

4. John Tucker must die

Wanneer drie knappe meiden ontdekken dat ze allemaal bedrogen zijn door de gladde praatjesmaker John Tucker, beramen ze een duivelse wraakactie om de rollen om te draaien. Nu moet Tucker zijn aanpak veranderen… anders zal de uitslover van de school snel het lachertje van de klas zijn! Kan het verleidelijke tienertrio deze "serie-versierder" veranderen in een monogame man? Ontdek in deze film dat wraak niet alleen zoet is, maar ook ontzettend grappig.

beste American high school filmsBron: 20th Century Fox

5. She's all that

Wanneer de populaire Zach Stiller gedumpt wordt door zijn vriendin voor een slijmerige tv-ster, gaat hij een weddenschap aan met een vriend: hij zegt het voor elkaar te zullen krijgen om de bebrilde nerd Laney Boggs mee te nemen naar het eindbal, en haar tot "prom queen" om te kunnen toveren. Zach wordt echter verliefd op Laney.

beste American high school filmsBron: Entertainment One

6. Grease

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

beste American high school filmsBron: Universal Pictures

7. Mean Girls

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met de buitenbeetjes Janis en Damian, Regina het leven zuur te maken.

beste American high school filmsBron: Paramount Pictures

8. She's the Man

Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

beste American high school filmsBron: DreamWorks

9. Never been kissed

Josie Geller, 25 jaar, is journaliste bij de Chicago Sun-Times. De eigenaar van de krant wil dat zij een undercover-verhaal gaat schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Josie accepteert de opdracht en valt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: ze had geen vrienden en werd constant vernederd. Als Josie verliefd wordt op een leraar komt ze voor een groot dilemma te staan.

beste American high school filmsBron: 20th Century Fox

10. Fame

Fame vertelt het verhaal van een groep jonge, getalenteerde muziek- en dansstudenten aan de prestigieuze School of Performing Arts in New York. Ze hebben maar één doel voor ogen: To Become A Star! De weg naar succes gaat echter niet over rozen en eenieder van hen merkt welke prijs er moet worden betaald voor de zo begeerde roem.

beste American high school filmsBron: Entertainment One

11. High School Musical

Wanneer Troy en Gabriella tijdens een karaoke wedstrijd met elkaar zingen ontdekken ze dat ze talent hebben. Maar er worden van allebei hele andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het basketbalteam leiden naar de overwinning en Gabriella moet hetzelfde met haar scheikundeclub. Als hun 'groep' erachter komt dat zij auditie hebben gedaan, dwarsbomen zij hun plannen. Tevens zijn de sluwe broer en zus Sharpay en Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen en ze zijn tot alles bereid om dat voor elkaar krijgen.

beste American high school filmsBron: Disney

12. Save The Last Dance

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze troost bij Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

beste American high school filmsBron: Universal Pictures

Wat vind jij de beste American high school films?

Lees ook: 5 x gezellige wintersport films

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Was Sandy uit Grease de hele film lang al dood!?

  • De ergste film clichés 

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • 12 x de beste romantische tiener films

Zoek in artikelen