Kerstfilms op Netflix: van de beste naar de slechtste

Kerstmis is in aantocht en hoe kan je jezelf daar beter op voorbereiden dan met kerstfilms?! Gelukkig heeft Netflix een heleboel kerstfilms voor ons in de aanbieding. Wij hebben ze allemaal voor jullie bekeken en beoordeeld. Daarnaast hebben wij ook de cijfers op websites zoals IMDB en Rotten Tomatoes voor jullie geanalyseerd. Dus welke kerstfilms op Netflix moet je echt zien en welke kan je beter achterwege laten? Je vindt het in dit artikel.

1. The Christmas Chronicles

De absolute nummer één aanrader voor deze Kerst! The Christmas Chronicles heeft alles wat je nodig hebt in je favoriete kerstfilm: een geweldige Kerstman, kinderen, problemen om op te lossen, magie, liedjes en elfjes. Maar dan is het bij The Christmas Chronicles net even anders. De Kerstman is een stoere man die geen HO HO HO wil zeggen. En het klassieke beeld van de Kerstman wordt niet gewaardeerd. Alles in deze kerstfilm heeft humor en is net wat stoerder.

Kurt Russell als de stoere Kerstman is er eentje om nooit meer te vergeten! En waag het niet te vragen waarom hij niet een "belly full of jelly" heeft.

2. The Spirit of Christmas 

The Spirit of Christmas zet je waarschijnlijk op met het idee dat het niet veel soeps zal zijn. Maar deze film weet je toch nog te verrassen. De film is gecast met onbekende acteurs en klinkt niet al te best in de omschrijving. Maar de chemie tussen de hoofdpersonages is heel sterk aanwezig. De kerstgedachte zit er ook goed in en het verhaal kan je dan weer laten lachen, dan zwijmelen en je zelf wat emotioneel maken hier en daar. 

3. Santa Claus: The Movie 

Een oudere film uit 1985. Maar zeker een film die het waard is om op te zetten. Je ziet namelijk het hele verhaal van Santa Clause. Hoe hij is ontstaan en hoe hij in de moderne tijd cadeautjes bezorgd aan alle kinderen. Het begin van de film is heel rustig, magisch en langzaam maar zo halverwege de film neemt het een hele andere wending waardoor er opeens spanning in de film komt. Modernisering, gemene speelgoedmakers, ontvoeringen alles komt aan bod.

4. The Princess Switch 

Dit is een vrolijke kerstfilm met Vanessa Hudgens in de hoofdrol. Het speelt zich af een klein koninkrijk waar alle huisjes schattig zijn en alles alleen maar Kerstmis uitstraalt. Heel gezellig dus. Natuurlijk zit er veel onrealistische romantiek in, veel kerstcadeautjes, een kerst bakwedstrijd en een romantisch bal. Alles voor een slechte maar vermakkelijke kerstfilm. De twee mannelijke hoofdrollen zijn ook erg leuk om naar te kijken. En als het beeld net iets te lang pauzeert als "Kevin" zonder shirt naar binnen loopt, snappen wij dat helemaal...

5. I'll be home for Christmas

In deze kerstfilm draait het allemaal om vergeven en een mooiere kerstgedachte dan dat is er natuurlijk niet. De vader van Jackie staat met kerst opeens voor de deur en daardoor moeten ze met kerst leren om de oude wonden uit het verleden te laten rusten. Een hartverwarmende film die met Kerstmis niet mag ontbreken.

6. A Wish for Christmas 

Zoals met de meeste Hallmark kerstfilm is ook A Wish for Christmas heerlijk cliché, maar daarom niet minder gezellig om naar te kijken. De kerstsfeer zit er goed in bij A Wish for Christmas en de film brengt een hele mooie boodschap met zich mee. Want het blijkt niet aan de kerstman te liggen, maar aan jezelf. Al die tijd bleek je het al in je te hebben, zolang je maar in jezelf gelooft.  

7. A Christmas Prince 

Een hele foute maar leuke kerstfilm. Het is een cliché romantisch verhaal. Die veel lijkt op het eerder uitgebrachte "A Princess for Christmas". Die overgens beduidend beter is. Om de één of andere reden is deze film een grote hit geworden maar is desondanks iedereen het er ook mee eens dat het eigenlijk een slechte film is. Het standaard verhaal van het normale meisje die valt voor de knappe onbereikbare prins. Het heeft natuurlijk een goede kerstsfeer, een knappe prins en de film brengt veel kerstliefde over.

8. The Holiday Calendar 

The Holiday Calendar is echt een zwijmel kerstfilm. Het gaat over de fotografe Abby, die geen voldoening haalt uit haar werk. Plotseling verschijnt haar beste vriend Josh voor haar neus! En tegelijkertijd krijgt ze van haar opa een magische adventkalender. Het lijkt alsof de kalender haar de toekomst verteld. The Holiday Calendar geeft de kijker in ieder geval een heerlijk warm gevoel van binnen! De ware liefde is veel minder onbereikbaar dan dat je misschien denkt. Deze film heeft alles wat een leuke kerstfilm moet hebben. Sneeuw, liefde, kerstgevoel en een knappe man om naar te kijken!

9. Christmas Inheritance 

Christmas Inheritance is een echte Feelgood kerstfilm. Het verhaal gaat over Ellen, die door de kerstgedachte in een compleet ander mens veranderd. Dit hebben we natuurlijk eerder gezien en de film is daarom een beetje afgeleid van Scrooge (alleen dan zonder de geesten, maar met een wel hele knappe man). Qua originaliteit kan de film dus nog terrein winnen, maar dat neemt niet weg dat het een leuke kerstfilm is om tussendoor te kijken!

10.  Office Christmas Party 

Niet de slechtste film in dit rijtje, maar ook niet een echte aanrader. Dit is een bioscoopfilm geweest die vol zit met goede en bekende acteurs maar hij is toch niet zo vermakelijk als je zou hopen. Alweer hebben ze de formule gepakt van "The Hangover" in de hoop dat ook deze film zo bol zou staan met gekheid dat die hilarisch zou worden. Helaas is dat niet gelukt. Er is geen chemie tussen de acteurs, de grappen zijn niet goed doordacht en de hele film kan je aandacht niet erg vasthouden. Hier en daar is een gniffel momentje en misschien ben je wel nog even benieuwd naar het einde maar je kan deze film ook gerust overslaan.

11. How Sarah got her Wings

How Sarah got her Wings is een redelijk leuke film, die niet al te voorspelbaar verloopt. Het onderwerp 'an act of true love' is natuurlijk niet vernieuwend, vandaar dat de film op de 11de plek staat. Maar de weg ernaartoe is onvoorspelbaar en dat maakt deze film toch de moeite waard om eens te kijken!

12Angels in The Snow 

Dit is echt een standaard kerstfilm, maar dan zonder het magische gevoel dat erbij hoort. We hebben alles in deze film weleens voorbij zien komen, van de familie die het niet goed met elkaar kan vinden to het verdriet en dan de uiteindelijke vergeving. Het is een fijne film om een keertje op te zetten, maar geen echte must-see!

13. Bad Santa 2 

Heb je niet zo een zin in een zwijmel kerstfilm? Dan is Bad Santa meer iets voor jou. Het echte kerstgevoel ontbreekt een beetje in deze film en daarom staat Bad Santa redelijk onderaan. Maar de film zal je zeker doen lachen door de schunnige humor. Elk jaar gaan Willie en Marcus op boevenpad tijdens Kerstmis. Dit is namelijke de beste tijd om een grote buit op te strijken. Jongens, waar is de kerstsfeer?

14. Merry Kissmas 

Merry Kissmas is echt een hele voorspelbare en zoete film. Vanaf het begin van de film zie je gewoon al aankomen wat voor beslissing Kayla aan het einde van de film gaat maken. Jammer, er had zoveel meer in kunnen zitten!

15. Christmas with a View 

Er is bijna geen enkele kerstfilm waarin meer clichés zitten dan in Christmas with a View. Er wordt kerst gevierd, het hoofdpersonage is net een relatie begonnen, er is sneeuw en ook het familieaspect ontbreekt niet. Hier hebben we natuurlijk al 100 films over gezien en daarom staat Christmas with a View bijna helemaal onderaan dit artikel. Als de acteurs nou nog uitstekend werk hadden geleverd dan was de film nog leuk geweest om naar te kijken, maar helaas wisten zij de kerstsfeer niet over te brengen.

16. A Christmas Prince: The Royal Wedding 

De opvolger van A Christmas Prince. Deze film is helaas niet zo'n grote hit geworden als het eerste deel. Veelal omdat men nu toch moeite had met de slechte verhaallijn en het acteerwerk. En als de trouwjurk dan ook nog eens tegen valt, is er niet veel meer te redden aan de film.

17. Christmas Wedding Planner

Deze film wordt op alle beoordelings websites genadeloos afgestraft. Ook wij hebben de film na 15 minuten uitgezet. Het acteerwerk laat je tenen krommen en wat is nu eigenlijk het verhaal? De knappe acteurs kunnen de film helaas niet redden.

Wat vind jij de beste kerstfilm op Netflix?

Lees ook: 24 onbekende kerstfilm weetjes

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Shoptip: 10x party proof jurken

  • Shoptip: 10x funny kerstballen

  • NIEUW: accessoires voor je dwarsliggers®!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen