De beste tv-series over koningshuizen 

Het is toch heerlijk om te zien welke intriges zich afspeelden aan bijvoorbeeld het Franse of het Engelse hof. Er werd ontzettend veel verraad gepleegd, de meeste liefdes waren verboden (maar daardoor ontzettend spannend) en iedereen heeft geheimen voor elkaar! In deze tv-series over koningshuizen kan je even helemaal wegdromen in het verleden en genieten van de prachtige jurken, kastelen, koningen en koninginnen!

1. Reign

Toen Mary Stuart nog maar een klein meisje was, werd ze al koningin van Schotland. Haar troon en land zijn nooit veilig geweest, de Engelsen hebben het erop voorzien. Mary wil niet alleen zichzelf, maar ook haar volk redden en daarom vertrekt ze naar Frankrijk om met kroonprins Francis te trouwen. Maar aan het Franse hof ontmoet ze ook Francis buitenechtelijke halfbroer Sebastian (Bash), een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Tussen Koninklijke complotten, hartstochtelijke intriges en duistere krachten die overal op de loer liggen in het kasteel worstelt Mary met tegenstrijdige gevoelens en probeert ze de juiste beslissingen te maken. Ondertussen bereidt ze zich ook voor om koningin te worden. 

tv-series over koningshuizenBron: Warner Home Video

2. The Tudors 

In de Tudors volgen we het verhaal van Koning Hendrik VIII. Hij probeert Engeland's vooraanstaande positie in de wereld en zijn eigen nalatenschap te verzekeren. In de tussentijd heeft hij zes vrouwen versleten en begint hij een oorlog met Frankrijk zonder erbij na te denken. Uiteindelijk leidt dit hem naar de plek in de geschiedenis als één van 's werelds meest charismatische, wreedste en vooral menselijkste koningen.

tv-series over koningshuizenBron: Sony Pictures

3. Medici: Masters of Florence

Giovanni de Medici heeft dankzij een contract met de paus de familiebank getransformeerd in een economische macht. Maar dan wordt Giovanni vermoord en zijn zoons, Cosimo en Lorenzo, moeten een aantal vijanden verslaan die de Medici's hun macht willen ontnemen. De eerste die een greep naar de macht doet is Rinaldo Albizzi. Hij is het hoofd van de fractie van de adel, die oppositie neemt tegen de opmars van de midden klasse ondersteund door de Medici's en tegen Cosimo's visie voor de stad inclusief zijn ondersteuning aan de magnifieke werken en architectuur door onder andere Donatello en Brunelleschi.

tv-series over koningshuizenBron: Dutch Filmworks

4. The Crown 

The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen uit het leven van koningin Elizabeth II. De serie begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. De Tweede Wereldoorlog is pas net afgelopen en Groot-Brittanië heeft het moeilijk. Elizabeth is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader dood is gegaan. Met bijna geen ervaring ervaring moet koningin Elizabeth II nu opeens het land besturen en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die ook een cruciale rol heeft gespeeld in de oorlog.

tv-series over koningshuizenBron: Netflix

5. Victoria

In deze serie volgen we het leven van de jonge koningin Victoria. Het begint bij haar kroning op de jonge leeftijd van achttien jaar, tot haar vriendschap met Lord Melbourne. Hij is haar mentor tijdens de belangrijke eerste jaren op de troon. Nu ze de machtigste en rijkste vrouw van Europa is, willen veel mannen met haar trouwen. Victoria heeft echter slechts oog voor één man: de veel oudere Lord Melbourne. Het is een onmogelijke liefde. Pas wanneer ze Prins Albert ontmoet, valt ze langzaam maar zeker voor een andere man...

tv-series over koningshuizenBron: Dutch Filmworks

6. Versailles

Louis XIV heeft een trauma opgelopen door de gebeurtenissen tijdens La Fronde (een opstand van de edelen tegen de monarchie) en besluit de adel zijn wil op te leggen en het paleis te verplaatsen van Parijs naar Versailles, het voormalige jachthuis van zijn vader. Door de uitnodiging van hun koning ziet de adel van Parijs het paleis geleidelijk aan als een gevangenis. Zelfs de trouwste hovelingen van de koning worden wreed en manipulatief wanneer het glorieuze Versailles hen met intriges, politieke maneuvers en oorlogsverklaringen overweldigt.

tv-series over koningshuizenBron: Universal Pictures

7. The White Queen

In 1464 wordt Engeland verscheurd door oorlog. Het Huis York en het Huis Lancaster maken allebei aanspraak op de troon van Engeland. Het is een wrede strijd tussen twee takken van dezelfde familie. Drie vrouwen spelen een cruciale rol in deze oorlog: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville. Allemaal beschikken ze over heel erg veel ambitie. Ze manipuleren en doen er alles aan om de macht over Engeland in handen te krijgen. Alles hangt af van wie de kroon mag dragen… 

Bron: Dutch Filmworks

8. Wolf Hall

Wolf Hall laat je kennis maken met Thomas Cromwell, de briljante adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII. We zien hoe Cromwell zijn eerste schreden zet aan het hof en zijn macht steeds verder uitbreidt door sluw te zijn. Hij heeft een geheimzinnig verleden, maar hij weet precies hoe hij macht moet gebruiken om zijn doelen te bereiken. Tijdens zijn trouwe dienst ziet Cromwell zijn positie van meerdere kanten bedreigd woorden: door dodelijke politieke intriges, door de wilde relatie van koning Hendrik met Anne Boleyn en door de toenemende maatschappelijke onrust die wordt veroorzaakt door opstandige protestanten.

tv-series over koningshuizenBron: Just Bridge Entertainment

Wat is jouw favoriete serie over een koningshuis?

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen