Welke komediefilm past bij jouw humor?

Iedereen heeft een ander soort humor. De één houdt van droge humor en de ander vindt het ontzettend leuk om te zien hoe iemand zichzelf pijn doet. Bij al deze verschillende soorten humor horen natuurlijk ook verschillende soorten films! Wij hebben daarom de juiste films bij jouw humor op een rijtje gezet.

Romantische komedie

In deze komedies zit een vleugje romantiek verwerkt, waardoor je even lekker kan zwijmelen. Maar er zitten natuurlijk ook genoeg grappige scènes in romantische komedies voordat de twee hoofdpersonages elkaar vinden! Wil je niet alleen maar lachen, maar ook een beetje zwijmelen? Dan passen deze komedies het beste bij jouw humor!

10 Things I Hate About You

Groundhog Day

13 going on 30

Bron: Walt Disney, Sony Pictures

Studenten komedie

In studenten komedies draait het altijd om drank en seks. Daarnaast komen ze altijd in de meest genante situaties terecht. Houd jij van mensen die veel drinken en domme dingen doen? Dan zijn deze films helemaal voor jou bedoeld!

Bad Neighbours

American Pie

Road Trip

Bron: Universal Pictures

Spannende komedie

Moet een komedie voor jou niet alleen grappig zijn, maar ook spannend? Dan passen komedies vol met actie het beste bij jouw humor. Bij deze films kan je 90 minuten lang lachen om grappige actiescènes en daarom zijn dit jouw aanraders:

Deadpool

Beverly Hills Cop

Spy

Bron: Marvel, Universal Pictures, 20th Century Fox

Stoner komedie

In stoner komedies draait het vooral om het roken, telen en praten over wiet. Dus vind jij het ontzettend grappig om naar mensen te kijken die de hele film high zijn? Dan moet je de onderstaande films zeker een keertje kijken.

The Big Lebowski

Harold & Kumar Go To White Castle

Pineapple Express

Bron: Universal Pictures, Entertainment One, Sony Pictures

Tienerkomedie

In tienerkomedies komen, zoals je misschien wel zou verwachten, typische tienerproblemen op een grappige manier aan bod. Met heel veel humor worden jongensproblemen besproken, maar uiteindelijk komt meestal alles weer goed. Dit zijn onze aanraders voor jou:

Mean Girls

The Kissing Booth

Bring It On

Bron: Paramount Pictures, Netflix 20th Century Fox

Sarcastische komedie

In sarcastische komedies wordt er vaak de draak gestoken met één van de personages. Dat personage is dan het mikpunt van spot. Houd jij hier wel een beetje van? En ben je ook gek op droge, saracastische humor? Dan zal je de onderstaande films geweldig vinden!

Office Space

The Royal Tenenbaums

Being John Malkovich 

Bron: Walt Disney, 20th Century Fox, Universal Pictures

Hilarische komedie

In hilarische komedies staan heel veel extreme gebeurtenissen, die gegarandeerd op de lachspieren werken, centraal. Met de onderstaande films kan jij jezelf zeker wel een avondje vermaken!

The Hangover

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Ace Ventura: Pet Detective

Bron: Warner Home Video, Universal Pictures

Slapstick komedie

In een slapstick komedie spelen lichamelijke acties de hoofdrol. Iemand glijdt bijvoorbeeld uit over een banenschil of stoot zijn hoofd. In deze films zit dus zeker een grote dosis gekkigheid en dommigheid. De onderstaande slapstick komedies zijn ideaal voor de mensen die hun lach niet in kunnen houden als iemand zichzelf pijn doet.

Monty Python and the Holy Grail

Dumb and Dumber

Airplane!

Bron: Sony Pictures, Entertainment One, Universal Pictures

Parodie komedie

In parodie komedies worden meestal bekende films een beetje belachelijk gemaakt. Vaak worden hierbij herkenbare eigenschappen van de originele film overdreven of uitvergroot. Dit zorgt er natuurlijk sowieso voor dat je in een deuk ligt van het lachen als dit jouw type humor is!

Spaceballs

Scary Movie

Shaun of the Dead

Bron: 20th Century Fox, Entertainment One, Universal Pictures

Fantasy komedie

Ben jij een achte fan van fantasy films, maar vind je het ook ontzettend leuk om een avondje te lachen? Dan passen fantasy komedies het beste bij jouw soort humor. Het is natuurlijk ontzettend grappig om te zien hoe iemand op geesten jaagt.

Ghostbusters

Big

Beetlejuice

Bron: Universal Pictures, 20th Century Fox, Warner Bros.

Muziek komedie

Ben je gek op muziek én op komediefilms? Dan zijn de muziek komedie's echt iets voor jou! Door de leuke liedjes in combinatie met de grappige humor wordt je spontaan vrolijk. 

Pitch Perfect

School of Rock

Mamma Mia!

Bron: Brownstone Productions (II), Paramount Pictures, Brownstone Productions (II)

Welke films ga jij binnenkort kijken?

Lees ook: De perfecte film bij jouw beroep

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Jess vertelt met wie Rory had moeten eindigen in 'Gilmore Girls'

  • Pitch Perfect

  • 5x Huilen van het lachen (DVD)

  • Recensie: Geek Girl #2

Zoek in artikelen