De beste Netflix Orginal films volgens critici en publiek

'Netflixen' en 'bingewatchen' zijn voor ons geen vreemde begrippen. Sterker nog, we doen dit haast dagelijks! Tegenwoordig brengt Netflix ook veel eigen films uit, ook wel Netflix Original films genoemd. Maar welke films zijn nu de moeite waard om te kijken? Wij hebben voor jullie uitgezocht welke Netflix Original films de hoogste score halen bij de critici én het publiek. Dit is dus niet onze eigen mening.

De Netflix Original series en documentaires hebben we buiten beschouwing gelaten in dit artikel. Bij het opstellen van de lijst hebben we erop gelet dat de Netflix Original films ook in Nederland te zien zijn, zodat je na het lezen van deze lijst meteen een binge-sessie in kunt plannen!

Beasts of No Nation

Als een burgeroorlog een familie uiteendrijft, wordt een West-Afrikaanse jongen gedwongen om zich bij een groep huurlingen aan te sluiten en een kindsoldaat te worden.

Netflix Original films    Netflix Original films     Netflix Original films     Netflix Original films     Netflix Original films

Bron: Netflix

Mudbound

Twee mannen keren na de Tweede Wereldoorlog terug naar Mississippi. Eenmaal terug nemen de mannen, een blanke en een zwarte man, het op tegen de harde realiteit van vooroordelen, rascisme, landbouw en vriendschap in de verdeelde nadagen van de Tweede Wereldoorlog.

Bron: Netflix/Steve Dietl

Okja

Een zachtaardig reuzendier en het meisje dat haar grootbracht raken verstrikt in een web van dierenactivisme, commerciële hebzucht en wetenschappelijke ethiek. Het meisje doet er alles aan om te voorkomen dat een groot, machtig bedrijf het reuzendier (en tevens haar beste vriend) genaamd Okja ontvoert.

Bron: Netflix

To All the Boys I've Loved Before

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haarzelf. Tot op een dag al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en daarnaast ook de confrontatie moet aangaan met de jongens waaraan ze een brief geschreven heeft.

Bron: Netflix

To the Bone

De 20-jarige Ellen lijdt aan Anorexia Nervosa en leert op een aangrijpende, soms grappige manier zichzelf beter kennen onder leiding van een onconventionele dokter.

Bron: Netflix

I Don't Feel at Home in This World Anymore

Een timide verpleegkundige besluit om het heft in eigen hand te nemen en spoort samen met een buurman de criminelen op die in haar huis hebben ingebroken.Bron: Netflix

Private Life

Het lukt een stel van begin veertig niet om kinderen te krijgen en ze hebben bijna geen opties meer. Rachel ondergaat verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen om zwanger te worden, waardoor haar relatie met haar man verslechterd. Maar dan gloort er hoop aan de horizon als een stiefnicht op bezoek komt.

Bron: Netflix

Tramps

Danny en Ellie kennen elkaar niet, maar raken beiden om een andere reden betrokken bij een kofferverwisseling. Als de kofferverwisseling mislukt, volgen de gebeurtenissen elkaar snel op.

Bron: Netflix

Roma

Roma geeft een intens, ontroerend beeld van het leven van een huishoudster tijdens de poltiieke onrust in het Mexico van de jaren '70.

Bron: Netflix

Cam

Het account van Alice, een ambitieus webcammeisje, is overgenomen door een lookalike. Ze moet de mysterieuze dader vinden om haar identiteit terug te krijgen.

Bron: Netflix

Deidra & Laney Rob a Train

Nadat de moeder van Deidra en Laney in de gevangenis terechtkomt besluiten de zussen om een trein te overvallen, zodat ze de rekeningen kunnen betalen. 

Bron: Netflix

The Fundamentals of Caring

De getraumatiseerde Ben wordt zorgverlener voor een fysiek en mentaal zieke jongen. Tijdens een hartverwarmende en hilarische roadtrip ontdekken ze vooral elkaar.

Bron: Netflix

Gerald’s Game

Na een misgelopen seksspel ligt Jessie vastgeboeid op bed in een afgelegen huisje. Ze wordt geconfronteerd met vreemde visioenen, duistere geheimen en een grimmige keuze.

Bron: Netflix

The Meyerowitz Stories

Een familie die vervreemd van elkaar is geraakt, komen in New York weer bij elkaar voor een evenement waarin het artistieke werk van hun vader wordt gevierd.

Bron: Netflix

Tallulah

Tijdens de zoektocht naar haar ex-vriendje ontvoert een jonge zwerfster een verwaarloosde baby en doet alsof het haar eigen kind is.

Bron: Netflix

Welke Netflix Original film ga jij zeker kijken?

Lees ook: De beste Netflix Orginal documentaires

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

 • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

 • De nieuwe verslavende serie 'You' verschijnt binnenkort op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen