12 bizarre komedies

Wij houden wel van een komedie op zijn tijd. Sommige komedies zijn zo goed dat de tranen ons over de wangen lopen van het lachen. Er bestaan echter ook bizarre komedies waar je met grote verbazing naar zult kijken, omdat ze eigenlijk gewoon heel gek zijn. Maar juist omdat deze bizarre komedies zo raar zijn, zijn ze ook zo grappig! Wij hebben voor jullie de meest bizarre komedies op een rijtje gezet.

Bizarre komedies

Anchorman

In de jaren '70 is Ron Burgundy een van San Diego's populairste nieuwslezers. Hierdoor krijgt hij vele aangename privileges. Samen met zijn nieuwsteam bestaande uit sportman Champ 'Whammy' Kind, 'roving reporter' Brian Fantana en weerman Brick Tamland vormen zij het Channel 4 News Team en worden door de kijkers aanbeden als goden. Totdat de leiding van het station vindt dat er verandering moet komen en de vrouwelijke journalist Veronica Corningstone aan het team wordt toegevoegd.

Bizarre komedies

Mars Attacks

Het leven op aarde wordt verstoord wanneer er ineens vliegende schotels van Mars landen op onze planeet. In eerste instantie lijken de bewoners van Mars vredelievend te zijn, maar bij een georganiseerde bijeenkomst met de president van Amerika blijkt dat de aliens erop uit zijn om iedereen overhoop te schieten met straalgeweren. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

Bizarre komedies

Pineapple Express

Dale Denton, een luie wietroker, heeft maar één reden om zijn even luie dealer Saul Silver op te zoeken: om wiet te kopen, vooral het zeldzame ‘Pineapple Express’. Als hij getuige is van een moord, die wordt gepleegd door een gewetenloze politieagent en de gevaarlijkste drugsbaron van de stad, raakt hij in paniek. Van schrik laat hij zijn ‘Pineapple Express’-joint vallen. Deze is zo zeldzaam dat de moordenaars direct naar Saul en Dale worden geleid. De hallucinerende heren slaan op de vlucht en ontdekken al snel dat ze niet lijden aan achtervolgingswaanzin veroorzaakt door hun overmatige drugsgebruik…

Bizarre komedies

Tucker & Dale vs Evil

In deze horrorkomedie houden twee plattelandsvrienden vakantie in hun "nieuwe' vakantiehuisje, midden in het bos. Een stel jonge studenten viert hun spring break in hetzelfde bos en ziet de twee goedzakken aan voor enge moordenaars. Zelfs als het simpele duo één van de meiden van de verdrinkingsdood weet te redden, worden ze door de jongeren van slechte bedoelingen verdacht. Sterker nog; hun angst voor de twee goudeerlijke jongens loopt uit op een regelrecht bloedbad…

Bizarre komedies

The Other Guys

De New Yorkse rechercheurs Gamble en Hoitz slijten hun dagen achter hun bureaus. Ze hebben een hekel aan elkaar en moeten het saaie kantoorwerk opknappen voor de twee populairste agenten van het korps. Maar als die twee sneuvelen, wordt alles anders. Kunnen Gamble en Hoitz de strijd aan met de zware criminaliteit, zonder elkaar af te maken en New York City te verwoesten?

Bizarre komedies

Idiocracy

De doodgewone Joe Bauers stelt zich samen met de prostituee Rita beschikbaar als vrijwilliger voor een geheim experiment van het Amerikaanse leger. Als hierbij het één en ander per ongeluk misgaat, worden Rita en Joe wakker in het jaar 2505. De maatschappij is in dit tijdperk zo dom en onbezonnen door massaconsumptie en stompzinnige TV programma's, dat Joe en Rita plotseling de meest intelligente mensen op aarde zijn. Het is nu aan de doodgewone Joe om de menselijke evolutie weer op de rails te krijgen…

Bizarre komedies

The Interview 

Dave Skylark en zijn producent Aaron Rapoport maken elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn. Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

Bizarre komedies

Borat

Borat is één van de grootste celebrities van Kazachstan en bovendien een bekende tv-reporter. Hij wordt door zijn tv-zender naar Amerika gestuurd om daar verslag te doen van het land, de mensen en de gewoontes. Maar Borat, met zijn documentairecrew in zijn kielzog, raakt vooral geïnteresseerd in de plaatselijke schoonheden en wil per se Pamela Anderson vinden om met haar te trouwen.

Bizarre komedies

Dude, where's my car?

De feestbeesten Jesse en Chester worden wakker na een avondje uit. Ze hebben een enorme kater en erger nog, ze weten niet meer waar ze hun auto de vorige avond geparkeerd hebben. De verjaardagscadeaus voor hun vriendinnen Wilma en Wanda liggen in de auto en de meiden zijn natuurlijk woest omdat ze met lege handen aankomen. De twee gaan op zoek en komen tot de vaststelling dat ze de vorige nacht veel meer gedaan hebben dan alleen maar gefeest. Jesse en Chester werden geconfronteerd met een sekte die beweert dat ze in het bezit zijn van een buitenaards instrument dat moet voorkomen dat het universum vernietigd wordt. Het is nu aan hen om uit te zoeken wat er allemaal gaande is.

Bizarre komedies

Shaun of the dead

Shauns leven zit op een dood spoor. Hij hangt met zijn beste vriend Ed in zijn stamkroeg The Winchester, maakt ruzie met zijn moeder en verwaarloost zijn vriendin Liz. Als Liz het uitmaakt, besluit Shaun eindelijk zijn leven op orde te stellen. Het zit hem tegen, want de doden komen weer tot leven en stellen alles in het werk om de levenden op te eten. Voor Shaun vormen zij slechts één obstakel meer. Geconfronteerd met een complete zombie-epidemie en gewapend met een knuppel en een schop trekt Shaun er samen met Ed op uit om zijn vriendin te redden.

Bizarre komedies

Hot Fuzz

Nicholas Angel is een topper binnen de Londense politie. Hij is zo goed dat hij de rest voor schut zet. Daarom sturen zijn bazen hem naar het vredige, ogenschijnlijk misdaadvrije dorp Sandford. Hij heeft daar grote moeite mee en aanvankelijk ook met zijn partner, de nogal sullige maar goedwillende agent Danny Butterman. Maar dan vallen er verschillende doden in het stadje. De inwoners zeggen dat het ongelukken zijn, maar Nicholas denkt daar anders over en gaat op onderzoek uit.

Bizarre komedies

Monty Python and the holy grail

Arthur, Koning der Britten, krijgt van niemand minder dan God zelf de opdracht om de Heilige Graal te gaan zoeken. Op weg naar Camelot heeft Arthur diverse ridders gerekruteerd, die voor hun koning graag aan deze queeste beginnen: Sir Galahad the Pure, Sir Lancelot the Brave, the Quiet Sir Bedevere en Sir Robin the Not-Quite-So-Brave-as-Sir-Lancelot. Het blijkt nog lang niet gemakkelijk om de Heilige Graal te vinden en onderweg moeten de ridders een aantal absurde hindernissen zien te nemen zoals de Black Knight, scheldende Fransen, een driekoppige ridder en natuurlijk de Knights-Who-Say-Ni!

Wat is de meest bizarre komedie die jij hebt gezien?

Lees ook: De leukste alienfilms

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De ergste film clichés 

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Leukste meiden series op Netflix

Zoek in artikelen