Sterke vrouwenfilms voor een 'anti-valentijn'

Ben jij die valentijnfilms ook zo zat waarin de vrouwen allemaal in katzwijm vallen voor een knappe man? Of is het net uit met jouw valentijn waardoor je deze dag het liefst overslaat? Of ben je überhaubt niet romantisch ingesteld? Dan hebben wij goed nieuws! In dit artikel zetten wij 15 vrouwenfilms op een rijtje waarbij het verhaal niet om de romantiek draait, maar juist gaat over sterke vrouwen. Who run the world? Girls!

Pitch Perfect

De rebelse Beca wordt gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een divers stel meiden die gewend zijn alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

anti-Valentijn

Bron: Universal Pictures/Richard P. Ulivella

The First Wives Club 

Drie middelbare vrouwen uit Manhattan worden door hun mannen gedumpt voor een jongere, welgevormde schoonheid. Maar het trio is vastbesloten hun pijn om te zetten in geldelijk gewin. Ze bedenken een slim en duivels plan om hun exen te raken waar het echt pijn doet: in hun portemonnee! 

anti-ValentijnBron: Paramount Pictures

Suffragette

Suffragette speelt zich af in Groot-Brittannië in 1912. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer raakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging "De Suffragettes". Wanneer vredevolle acties niet lijken te helpen, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden.

anti-ValentijnBron: Focus Features

Miss Congeniality​

FBI agente Gracie Hart gaat undercover om de volgende Miss USA te worden om zo een terrorist te ontmaskeren die het op het evenement heeft gemunt. Maar Gracie, die boert, eet en zuipt als een kerel, heeft niet bepaald de juiste instelling voor een miss-verkiezing. Gracie Hart krijgt gelukkig hulp om zich om te toveren tot een ware Miss.

anti-ValentijnBron: Warner Bros

The Help

Skeeter Phelan is een aspirant auteur gedurende de civil rights movement in de jaren '60. Ze besluit om een boek te schrijven vanuit het gezichtspunt van de Afrikaans-Amerikaanse dienstmaagden die werken voor blanke families en de ontberingen waar ze dagelijks mee te maken krijgen. Ze vormen een onwaarschijnlijke vriendschap terwijl ze bezig zijn met het geheime schrijfproject, een project dat tegen de maatschappij indruist en hen allemaal in gevaar brengt.

anti-ValentijnBron: Dreamworks studios

Bad Moms 

Amy Mitchell is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op. Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school, die Amy niet kan uitstaan.

anti-ValentijnBron: STX Productions

Thelma & Louise

Thelma is een verveelde huisvrouw. Louise is een serveerster in een koffiebar. Samen glippen ze er in een hunderbird "66 met open dak tussenuit voor een driedaagse visvakantie. Maar de zaken lopen niet bepaald volgens plan. Door een ontmoeting met een dronken verkrachter verandert hun weekend opeens in een vlucht door het hele land, die hun leven voorgoed zal veranderen.

anti-ValentijnBron: 20th century fox

The Craft

Sarah was altijd al een beetje anders. Als nieuwkomer op de St. Benedict's Academy komt ze dus automatisch bij de buitenbeentjes terecht. Deze meisjes nemen er echter geen genoegen mee machteloze misfits te zijn. Zij hebben de heksenmagie ontdekt en zijn van plan die te gebruiken.

anti-ValentijnBron: Columbia Pictures

Brave

Merida is een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad te vormen en trotseert een eeuwenoud gebruik dat heilig is voor de heren van het land. Merida's acties leiden onbedoeld tot chaos en woede in het koninkrijk. Als ze hulp zoekt bij een excentrieke wijze oude vrouw, wordt haar een noodlottige wens geschonken. Het gevaar dat daarop volgt dwingt Merida om haar heldhaftige kanten te verkennen om zo een afschuwelijke vloek op te heffen voor het te laat is.

anti-ValentijnBron: Disney/Pixar

Wild 

Na de dood van haar moeder en het einde van haar huwelijk is Cheryl Strayed doodongelukkig. Bij wijze van therapie besluit ze de duizend mijl lange Pacific Crest Trail te gaan bewandelen. 

anti-ValentijnBron: Fox Searchlight

The Color Purple

De film vertelt, gespreid over verschillende decennia, de levensloop van Celie, een ongeschoolde vrouw in het landelijke Zuiden van Amerika. Wanneer ze gedwongen wordt om te trouwen met een wrede man, die ze 'Mr' noemt, raakt ze helemaal in zichzelf gekeerd en deelt ze haar leed alleen nog met God.

anti-ValentijnBron: Warner Bros. Entertainment Inc.

Erin Brockovich

Erin Brockovich is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles op alles zet om haar gezin te kunnen onderhouden. Als Erin eindelijk een respectabele baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, wil ze bewijzen dat ze meer in huis heeft dan een paar borsten en lange benen. Ze komt er door eigen onderzoek achter dat een miljardenbedrijf drinkwater vervuilt met het lozen van gif. In eerste instantie neemt niemand Erin serieus, zelfs de zieke bewoners van het nabijgelegen woestijnstadje niet. Samen met haar baas zet ze de strijd voort, met alle gevolgen van dien.

Bron: Universal Pictures, Inc.

Charlie's Angels

Natalie, Alex en Dylan zijn charmante prive-detectives in dienst van Charlie. Ze krijgen de opdracht om de ontvoerde software-magnaat Eric Knox te bevrijden die net een systeem heeft ontwerpen waarmee je mensen kunt identificeren aan de hand van hun stem. Maar wanneer de stemherkenningssoftware in de verkeerde handen terecht komt, kan dit het leven van Charlie in gevaar brengen. De vrouwen zetten alles op alles om Eric te bevrijden. 

Bron: Global Entertainment Productions GmbH & Co.

The Hunger Games

Katniss Everdeen neemt vrijwillig de plaats in van haar jongere zusje om mee te doen aan de jaarlijkse Hongerspelen. In deze Hongerspelen moeten 24 tieners uit twaalf districten met elkaar vechten tot de dood in een gigantische arena. Slechts één van de tieners kan er levend uitkomen.

Bron: Lionsgate

Matilda

Matilda Wurmhout is zes jaar en heel erg slim. Ze kon al lezen toen ze twee was en inmiddels heeft ze alle boeken van de bibliotheek al uit. Haar ouders zijn de domste mensen op aarde: haar moeder leeft voor het bingospel en haar vader voor tweedehands auto's. Op school gaat het er ook erg wreed aan toe: de hoofdjuf genaamd Bulstronk is een dictator die haar Olympische reputatie als kampioen kogelstootster hoog houdt door haar leerlingen aan het haar het schoolplein rond te slingeren. Matilda komt erachter dat ze over buitengewoon bijzondere krachten beschikt... en daar laat ze het gemene schoolhoofd en andere slechte grote mensen lekker van meegenieten!

Bron: Columbia TriStar

Welke anti-valentijn film ga jij kijken?

Lees ook: 9 films met female power

Nieuwste artikelen

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • Locke & Key seizoen 2 releasedatum onthuld

  • Recensie: Miitopia | 3 hartjes

  • Virgin River seizoen 3 trailer is uit: liefdesverhaal Jack en Mel gaat door

  • Het leven zelf - Roelof ten Napel

Gerelateerde artikelen

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

  • 60 dagen elke dag kans op een boek!

  • 5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

  • Vier Valentijnsdag met je BFF!

Zoek in artikelen