Dit zijn de 7 geplande Marvel films na 'Avengers: Endgame'

Vanaf 24 april is Avengers: Endgame te zien in de Nederlandse bioscopen. In deze film zullen de overgebleven Avengers het op gaan nemen tegen de machtige Thanos, die de halve wereldbevolking heeft gewist! Misschien denk je dat het leven stopt na Avengers: Endgame, maar dat is echt niet zo. Er staan nog minstens 7 Marvel films gepland en daar kijken we zeker naar uit.

In dit artikel hebben we alleen films opgenomen die zich in de Marvel Cinematic Universe (MCU) afspelen en waarvan (bijna) zeker is dat de films er gaan komen.

Spider-Man: Far From Home

De eerste film die we in de bioscoop kunnen verwachten is Spider-Man: Far From Home. Op 4 juli 2019 is het zover, dan is Tom Holland weer te zien als Peter Parker. Dit keer reist hij samen met zijn schoolklas naar Europa. Hij denkt dat Europa geen 'friendly neighboorhood' Spider-Man nodig heeft, maar daar komt verandering in als Nick Fury op de stoep staat. Hij zal het moeten gaan opnemen tegen Mysterio, gespeeld door Jake Gyllenhaal.

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

Black Widow

Black Widow kennen we natuurlijk uit de films over de Avengers. Scarlett Johansson vertolkt de rol van Natasha Romanoff, een Russische spion, die zich aansluit bij de Avengers. Tot nu toe heeft Black Widow nog geen eigen stand-alone film gehad, maar daar gaat eindelijk verandering in komen! Cate Shortland (Lore) zal de film regisseren. Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, heeft het al meerdere keren over de Black Widow film gehad, maar er zijn helaas geen officiële mededelingen over gedaan. Er wordt verwacht dat de film snel in productie zal gaan en dat het de eerste MCU film zal zijn, die in 2020 gaat verschijnen.

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

The Eternals

Net als Black Widow is The Eternals nog niet officieel aangekondigd, maar Kevin Feige heeft het meerdere keer over de film gehad in verschillende interviews. The Eternals zal gebaseerd zijn op de gelijknamige stripboeken van Jack Kirby. In deze film zullen we nog meer over de kosmische kant van het Marvel Cinematic Universe te weten komen. Het zal draaien om twee verschillende rassen die een lange oorlog met elkaar voeren. Chloe Zhao (The Rider) zal The Eternals gaan regisseren.

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

Black Panther 2

Het is nog niet officieel bevestigd, maar het is bijna zo goed als zeker dat Black Panther 2 er gaat komen! Black Panther was een enorm succes en won zelfs een Oscar. Het kan dus bijna niet anders dan dat Marvel hier een vervolg op gaat maken. Ryan Coogler zal terugkeren als regisseur van de film en Chadwick Boseman is straks weer te zien als T'Challa. Het gerucht gaat dat in Black Panther 2 Namor de tegenstander van T'Challa zal zijn. 

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

Doctor Strange 2 

De eerste stand-alone film over Doctor Strange werd in 2016 gereleased. Benedict Cumberbatch speelde hierin de hoofdrol en ook in Avengers: Infinity War en Thor: Ragnarok is hij te zien als Stephen Strange. Helaas is er tot op heden nog geen vervolg verschenen op Doctor Strange, maar daar gaat hoogstwaarschijnlijk verandering in komen. Scott Derrickson zal dan terugkeren als regisseur en we krijgen waarschijnlijk Chiwetel Ejiofor weer te zien als Mordo. En als schrijver C. Robert Cargill zijn zin krijgt wordt Nightmare de grote slechterik van Doctor Strange 2.

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

The Hands of Shang-Chi

Er bestaat een kans dat je nog niet van The Hands of Shang-Chi hebt gehoord. Dat is ook niet zo heel erg vreemd, want er is nog niet zo heel veel over de film bekend. In deze film zal het draaien om Martial Arts (vechtkunsten) en een Aziatisch hoofdpersonage. Destin Daniel Cretton (Short Term 12) is onlangs aangenomen als regisseur voor The Hand of Shang-Chi en Dave Callaham (Wonder Woman) is bezig met het script voor de film!

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Marvel

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Tot slot is er ook nog een derde film over de Guardians of the Galaxy onderweg. Een hele tijd geleden is al bevestigd dat Guardians of the Galaxy vol. 3 er zou komen, maar toen werd James Gunn (regisseur van de eerste twee Guardians of the Galaxy-films) ontslagen vanwege een paar oude (beledigende) tweets. Gelukkig heeft Marvel onlangs besloten om hem weer aan te nemen voor Guardians of the Galaxy vol. 3. Helaas zal hij eerst nog The Suicide Squad voor DC moeten afronden, dus het zal nog wel even duren voordat we kunnen genieten van een nieuwe film over Groot, Rocket, Drax, Star-Lord en Gamora!

geplande Marvel films na Avengers: EndgameBron: Netflix

Naar welke geplande Marvel films kijk jij het meeste uit?

Bron: Marvel, Disney

Lees ook: De 5 beste Marvel slechteriken

Nieuwste artikelen

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen