Dit zijn de aankomende Young Adult boekverfilmingen

Heel veel films die gereleased worden, zijn eigenlijk op boeken gebaseerd. Zowel in de bioscoop als op bijvoorbeeld Netflix kan je genieten van een heleboel boekverfilmingen. Voor de Young Adult-fans hebben wij dan ook heel erg leuk nieuws, want er zijn ontzettend veel YA boeken die verfilmd gaan worden de komende tijd. Speciaal voor jullie hebben wij de aankomende Young Adult boekverfilmingen op een rijtje gezet.

Young Adult boekverfilmingen

Chaos Walking - 31 december 2019 (NL Release)

Chaos Walking is gebaseerd op het eerste boek uit De Chaos-trilogie van Patrick Ness, genaamd Het mes dat niet wijkt (The Knife of Never Letting Go). In de film speelt Tom Holland de rol van Todd Hewitt, een jongen die opgroeit in een stad met alleen maar mannen. Hij ontdekt dat er een groot en vreselijk geheim voor hem achter gehouden wordt, ondanks het feit dat iedereen elkaars gedachten kan lezen.

Young Adult boekverfilmingen

Artemis Fowl - 27 mei 2020 (NL Release)

Artemis Fowl is gebaseerd op het gelijknamige boek van Eoin Colfer. Artemis is een 12-jarig genie en de afstammeling van een lange reeks van 'criminele meesterbreinen'. Artemis gebruikt zijn intelligentie tegen een verborgen groep feeën, die al dan niet in verband staan met de verdwijning van zijn vader. Hierbij komt hij oog in oog te staan met Holly Short, een elf en de eerste vrouwelijke kapitein van LEPrecon - de verkenningsafdeling van LEP (Lower Elements Police) - en Commander Root, de geharde commandant van LEPrecon.

Young Adult boekverfilmingen

The Wicked Deep - Onbekend

In The Wicked Deep, geschreven door Shea Ernshaw, worden we meegenomen naar het vervloekte stadje Sparrow. Twee eeuwen geleden werden hier drie zussen ter dood veroordeeld op verdenking van hekserij. Er werden stenen aan hun voeten gebonden waarna ze in het water werden gegooid.Elke zomer keren deze heksen even terug om de lichamen van drie zwakke meisjes te stelen zodat ze wraak kunnen nemen. Ze lokken jongens de haven in en trekken ze onder water. Net als alle andere locals heeft de 17-jarige Penny Talbot het lot van haar stad geaccepteerd. Maar dit jaar, op de avond dat de heksen terugkeren, arriveert Bo Carter in Sparrow. En hij weet niks af van het gevaar...

Netflix heeft de filmrechten van The Wicked Deep binnen weten te slepen! Het is helaas nog niet bekend wanneer deze film zal verschijnen, maar hopelijk gaat dat snel gebeuren.

Young Adult boekverfilmingen

What If It's Us - Onbekend

What If It's Us van Becky Albertalli & Adam Silvera is in het Nederlands vertaald als Wat als dit het is. Je volgt het verhaal van Arthur die in zijn eentje naar New York gaat. Door zijn favoriete musicals weet hij dat New York een stad is waar alles kan gebeuren. Ben is het tegenovergestelde van Arthur en zit niet op een nieuwe liefde te wachten als hij op weg is naar het postkantoor met een doos vol met spullen van zijn ex. Wanneer Ben en Arthur elkaar bij het postkantoor ontmoeten slaat de vonk meteen over. Na een tweede ontmoeting gaan ze op date en die wordt vervolgd door een tweede date. Maar wat als het niet werkt?

De filmrechten zijn gekocht door Anonymous Content, het is nog niet bekend wanneer de verfilming zal verschijnen. Meer informatie over de verfilming van Wat als dit het is lees je in ons artikel.

Young Adult boekverfilmingen

Long Way Down - Onbekend

Long Way Down van Jason Reynolds is in het Nederlands vertaald als 67 seconden. Zestig seconden. Zeven verdiepingen. Drie regels. Een wapen. Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak.

De filmrechten van Long Way Down zijn gekocht door Universal Pictures en John Legend zal de film gaan produceren. Het is nog niet bekend wanneer we van de film kunnen genieten!

Young Adult boekverfilmingen

All The Bright Places - Onbekend

All The Bright Places is gebaseerd op het boek Waar het licht is van Jennifer Niven. Violet is op weg naar de klokkentoren van haar school, haar dood tegemoet tredend door middel van zelfdoding. Ze kan het verdriet van haar zusters dood niet meer verdragen. Bovenin de toren komt ze echter Theodore Finch tegen, die door de meeste leerlingen tot 'vreemd' gedoopt is, omdat hij last van woede en manische uitbarstingen heeft. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

Als het goed is zal All The Bright Places ergens in 2019 gereleased worden, maar een precieze datum is nog niet vrijgegeven.

Young Adult boekverfilmingen

Hush, Hush - Onbekend

Hush, Hush is gebaseerd op het gelijknamige boek van Becca Fitzpatrick. In de  film volgen we Nora Grey. Zij is een verstandig meisje en loopt zeker niet in zeven sloten tegelijk. Helaas maakt ze nu haar eerste echte fout, ze wordt verliefd op Patch. Hij maakt de ene na de andere fout en zijn verleden ziet er niet zo heel mooi uit, maar verliefd worden op Nora is het allerbeste wat hem ooit is overkomen! Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Kellie Cyrus (The Vampire Diaries, The Originals) zal de film gaan regisseren en dat belooft natuurlijk al best veel goeds. Meer informatie over de verfilming van Hush, Hush lees je in ons artikel.

Young Adult boekverfilmingen

Children of Blood and Bone - Onbekend

Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi is in het Nederlands verschenen onder de titel Bloed en beenderen. Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

De filmrechten van Bloed en Beenderen werden al verkocht aan Shingle Verse voordat het boek was verschenen. Meer informatie over de verfilming van Bloed en beenderen lees je in ons artikel.

Young Adult boekverfilmingen

A Very Large Expanse of Sea - Onbekend

In Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi volgen we het verhaal van Shirin. Zij is een moslima en is er helemaal klaar mee dat ze altijd maar wordt aangestaard, beledigd of zelfs aangevallen. En dat alleen maar vanwege haar afkomst, religie en de hijab die ze draagt. Mensen zien haar niet om wie ze is, maar hebben altijd al een oordeel klaar en het ergste is dat ze denken te weten hoe ze zich voelt. Een jaar na de aanslagen van 11 september in New York sluit Shirin iedereen buiten. Ze verliest zichzelf in de muziek en het breakdancen. Ocean James is de eerste persoon in tijden die haar echt lijkt te willen leren kennen, maar ze komen uit twee schijnbaar onverenigbare werelden. En Shirin heeft de muur om zich heen zo zorgvuldig opgebouwd dat ze niet weet of ze wel in staat is om hem af te breken. 

Levantine Films ziet erg veel potentie in een verfilming van het boek en hebben een optie genomen op de filmrechten. Meer informatie over de verfilming van Een bijna eindeloze afstand lees je in ons artikel.

Young Adult boekverfilmingen

Inertia - Onbekend

In The End and Other Beginnings zijn 6 korte verhalen opgenomen (waaronder Inertia), waarvan twee verhalen zich afspelen in het Carve the Mark universum. Het zijn verhalen over vriendschap en wraak. Elk verhaal begint met hoop op een beter einde, maar eindigt altijd met een beter begrip van het begin.

Fox 2000 heeft de filmrechten voor het korte verhaal Inertia van Veronica Roth in handen weten te krijgen. Dit korte verhaal is opgenomen in het boek The End and Other Beginnings. Dit boek verschijnt pas op 1 oktober 2019 in de winkels.

Young Adult boekverfilmingen

P.S. I Still Love You - Onbekend

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

To All The Boys I've Loved Before was zo populair, dat Netflix heeft besloten om een vervolg te gaan maken. Meer informatie over de verfilming van P.S. Ik hou nog steeds van je lees je in ons artikel.

Young Adult boekverfilmingen

On the Come Up - Onbekend

In Niet te stoppen van Angie Thomas is Bri zestien en wil een van de grootste rappers ter wereld worden. En ze heeft wat te bewijzen, aangezien haar overleden vader een echte raplegende is. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps. Het is nu geen kwestie meer van willen: ze moét het maken!

Het eerste boek van Angie Thomas, The Hate U Give, is natuurlijk al verfilmd en ook haar nieuwste boek, Niet te stoppen, kan niet achterblijven. 

Young Adult boekverfilmingen

The Diabolic - Onbekend

In The Diabolic lijkt Nemesis leen doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Net als bij Bloed en beenderen zijn de filmrechten van The Diabolic al door Sony zijn gekocht voordat het boek te koop was. 

Naar welke Young Adult boekverfilmingen kijk jij het meeste uit?

Lees ook: Boekverfilmingen in 2019/2020

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • De ergste film clichés 

Zoek in artikelen