Kinderfilms die je laten huilen

Soms kijk je naar een film en kan je er gewoon helemaal niks aan doen; je begint te huilen. En er vallen dan niet gewoon een paar tranen over je wangen. Nee, je huilt tranen met tuiten. En dat gebeurt niet alleen maar bij films voor (jong)volwassenen, maar ook bij kinderfilms! Tissues zijn in zo'n geval zeker geen overbodige luxe. Dus pak ze er maar alvast bij, want deze kinderfilms laten je hoe dan ook huilen!

Pas op: Er kunnen spoilers volgen!

Up!

In de film Up! zien we het leven van Carl Fredricksen voorbij komen. Hierin is te zien hoe hij verliefd wordt op zijn vrouw en hoe zij samen een prachtig leven leiden. Helaas is het leven niet eeuwig en overlijdt de vrouw van Carl. Bij dit moment moesten wij zeker wel een traantje (of twee!) wegpinken. Gelukkig besluit Carl nog één allerlaatste keer op avontuur te gaan. Carl maakt duizenden ballonnen aan zijn huis vast en stijgt op om af te reizen naar de verloren dromen van zijn jeugd. Wat Carl niet weet, is dat Russell, een 8-jarige padvinder die nooit verder is geweest dan zijn achtertuin, op het verkeerde moment op de verkeerde plek is, namelijk op Carl’s veranda! 

kinderfilms die je laten huilenBron: Disney

Dumbo

Natuurlijk kun je het bij de film Dumbo niet drooghouden. Er zijn namelijk meerdere momenten waarop de tranen over je wangen rollen. Dumbo wordt geboren in het circus en alsof dit al niet erg genoeg is wordt hij ook nog eens gescheiden van zijn moeder. Circus-eigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor Dumbo, wiens ontzettend grote oren hem tot een lachertje maken. Al snel ontdekken ze dat Dumbo kan vliegen en maakt het circus een ongelooflijke comeback. Dit komt de ondernemer V.A. Vandevere spoedig ten ore en hij weet de bijzondere olifant te rekruteren voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Maar Holt en zijn kinderen ontdekken dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

kinderfilms die je laten huilenBron: Disney

Bambi

Bambi is de 'Prins van het Bos' en raakt met allemaal verschillende dieren bevriend. Zo kan hij het goed vinden met het vrolijke konijntje Stampertje, het lieve stinkdiertje Bloempje en de wijze Uil. Maar ons hart brak in duizend stukjes toen de moeder van Bambi werd doodgeschoten door een jager. De film Bambi mag daarom ook zeker niet ontbreken tussen de kinderfilms die je laten huilen! 

kinderfilms die je laten huilenBron: Disney

Spirited Away

De volgende film in het rijtje van kinderfilms die je laten huilen is Spirited Away. Chihiro is 10 jaar wanneer haar ouders een kortere weg naar huis nemen. Onderweg stoppen ze bij een restaurant waar niemand aanwezig is, maar waar alle tafels gedekt staan met heerlijke gerechten. Na het oppeten van al deze lekkernijen veranderen haar ouders in varkentjes en komst Chihiro in een vreemde wereld terecht vol geesten en goden. Een kleine jongen, Haku, helpt haar zich aan te passen aan deze vreemde omgeving, maar Chihiro wil maar één ding: ontsnappen en terugkeren naar haar eigen wereld.

Kinderfilms die je laten huilenBron: Paradiso

Old Yeller

Op het platteland van Texas wil Travis niets te maken hebben met een zwerfhond met hangende oren. Maar de hond, Old Yeller, bewijst al heel erg snel dat hij een ontzettend trouwe vriend is. Hij beschermt de familieboerderij en redt het leven van de jonge Travis. Hierna kan Travis niet anders dan Old Yeller in zijn hart sluiten en ze worden onafscheidelijke vrienden. Samen beleven ze fantastische avonturen en leren ze wat het belangrijkst is in het leven. Een prachtige kinderfilm waarbij het moeilijk is om geen traantje te laten!

kinderfilms die je laten huilenBron: Disney

The Lion King

Terwijl Simba geniet van een heerlijke jeugd in zijn vaders koninkrijk, smeedt zijn oom Scar, samen met een groep hyena’s, gemene plannen. Hij wil zowel Mufasa als Simba uit de weg ruimen en zo zelf de macht grijpen. Het moment dat Mufasa van de klif  wordt geduwd door Scar en dit niet overleeft is een moment waarop het moeilijk is om niet gaan huilen. Zeker als de arme Simba naar zijn vader toegaat. Hierna moet Simba het helemaal alleen in de woestijn zien te overleven, maar al snel komt hij Timon en Pumbaa tegen.

kinderfilms die je laten huilenBron: Disney

Grave of the Fireflies

Grave of the fireflies is een indrukwekkende film die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Akiyuki Nosaka. Seita en Setsuko zijn broer en zus tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan. Nadat hun vader is gestorven tijdens een gevecht en hun moeder is gedood door een luchtaanval, moeten ze naar andere familieleden toe. Als ook hun laatste familieleden wegvallen zijn ze alleen nog afhankelijk van elkaar en moeten ze zelf voor onderdak en eten zorgen. Grave of the Fireflies is een heftig verhaal waarbij je het als kijker zeker niet droog kunt houden (lees: wij huilden 2 dagen later nog ervan).

kinderfilms die je laten huilenBron: A-Film

Alle Honden Gaan Naar De Hemel

Charlie B. Barkin is een ondeugende herder. Zijn gokmaatje, de grote pitbull Carface Malone, blijkt veel geld te verdienen bij de hondenrennen dankzij Anne-marie, een meisje dat met honden kan praten. Carface zet een valstrik op om Charlie uit de weg te ruimen. Maar om naar de hemel te mogen, moet Charlie bewijzen dat hij iets goeds heeft gedaan op de Aarde. Hij krijgt een tweede kans en keert terug naar de aarde. Hij wil Carface ontmaskeren en heeft Anne-Marie daarvoor nodig! Maar zij ziet in hem alleen maar een goede vriend. Hun band wordt langzaam hechter en hechter. 

Bron: Goldcrest Films​

Platvoet

Ook Platvoet is één van de kinderfilms die je laten huilen. Het is moeilijk om geen traantje weg te pinken als de moeder van Platvoet om het leven komt tijdens een aardbeving en hij er helemaal alleen voor komt te staan. Toch besluit hij niet bij de pakken neer te gaan zitten en gaat Platvoet de reis van zijn leven maken; naar het toverdal. Dit is een verborgen paradijs achter de bergen. Onderweg maakt hij nieuwe vriendjes en samen gaan zij de uitdaging van de grote reis aan. Zij leren onvergetelijke nieuwe dingen, maar het belangrijkste... ze leren wat het is om echte vrienden te hebben.

Bron: Universal Pictures

Toy Story 3

Omdat Andy naar een universiteit verhuist besluit hij om zijn speelgoed af te staan aan een opvangcentrum. Geen goed nieuws voor Woody, Buzz en de rest van hun speelgoedvrienden; al snel blijkt dat de kinderen op de dagopvang het hun leven aardig moeilijk gaan maken.

Bron: Disney

Welke kinderfilms die je laten huilen heb jij gezien?

Lees ook: 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • 8 plot holes in Disney films

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

  • 10 Disney hulpjes die niet vergeten mogen worden

  • Nieuwe Disney-verfilmingen!

  • The Lion King uit 1994 en 2019 met elkaar vergeleken

Zoek in artikelen