16x de leukste musical films

Vind jij het ook zo heerlijk om uit volle borst mee te zingen met liedjes uit films? Dan ben je vast niet onbekend met het musical genre! In de loop der jaren worden er steeds vaker muziekale films uitgebracht waar elke musical liefhebber zijn hart bij kan ophalen. Ben je nog op zoek naar een leuke musical film? Wij zetten 16x de leukste musical films op een rijtje die je zeker een keer gezien moet hebben! (En als je ze al een keer gezien hebt is dit zeker een goede reden om ze opnieuw te kijken.)

The Greatest Showman

Wat een heerlijke film is The Greatest Showman! De film is zelfs zo'n groot succes dat het vervolg al is aangekondigd! Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. 

leukste musical filmsBron: Niko Tavernise,Twentieth Century Fox

Aladdin

Deze Disney live-action remake heeft een aantal prachtige nummers in de film. De meeste kennen we natuurlijk al van de geanimeerde tegenhanger, maar er zijn ook een aantal nieuwe nummers speciaal voor deze film geschreven. In Aladdin volgen we de straatjongen Aladdin. Wanneer hij de mooie Jasmine tegenkomt is hij meteen verliefd. Er is wel een probleem: zij is een prinses en hij een gewone straatjongen. Aladdin wordt door de slechte Jafar op pad gestuurd om een magische lamp te vinden. Wanneer Aladdin deze daadwerkelijk vindt, blijkt er een Geest in de lamp te zitten die zijn wensen kan vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

leukste musical filmsBron: Daniel Smith, Disney

La La Land

Deze film zit vol met prachtige liedjes en heeft ook nog eens 6 Oscars gewonnen. Deze film kan dus niet ontbreken in onze lijst met de leukste musical films! La La Land gaat over Mia. Ze droomt ervan om actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? 

leukste musical filmsBron: Dale Robinette, Summit Entertainment

Mamma Mia 1+2

Van het kijken van de Mamma Mia films word je spontaan vrolijk! Sophie gaat op een idyllisch Grieks eiland trouwen met haar verloofde. Ook haar moeder Donna en de twee beste vriendinnen van Donna zijn aanwezig. Maar Sophie heeft daarnaast nog 3 geheime gasten uitgenodigd. Ze heeft 3 mannen uit Donna's verleden uitgenodigd, waarvan er één de echte vader van Sophie is. Ze wil dat hij haar begeleidt naar het altaar. Ondertussen komen oude romances weer bovendrijven en bloeien er nieuwe liefdes op. 

leukste musical filmsBron: Universal Pictures

Grease

Greased Lightning! Wie kent deze musical klassieker niet?! Sandy komt uit Australië en brengt haar vakantie door in Amerika, waar ze de jongen Danny ontmoet. Al snel worden de twee verliefd en brengen ze samen de zomer door. Sandy zou eigenlijk weer teruggaan naar Australië, maar haar ouders besluiten om in Amerika te blijven. Bij toeval komt Sandy op dezelfde middelbare school als Danny terecht. Danny blijkt één van de populairste jongens op school te zijn, terwijl Sandy meer een buitenbeentje is. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populaire meiden, maar ze blijft een eenling. Ze besluit dat ze een verandering moet ondergaan. 

leukste musical films

Bron: Paramount Pictures

Into the woods

Een heks spreekt een vloek uit over een kindloze bakker en zijn vrouw. Ze vervloekt hun waardoor ze geen kinderen kunnen krijgen. De heks verdwijnt en de bakker en zijn vrouw reizen naar het woud om de heks te vinden. Onderweg komen ze verschillende sprookjesfiguren tegen, waaronder de Boze Wolf, Raponsje, Assepoester en Roodkapje.

leukste musical filmsBron: Walt Disney Pictures

Les Misérables

Les Misérables is een klassieker die bijna iedereen wel kent. Deze musical film is gebaseerd op een boek van Victor Hugo en is al meerdere keren verfilmd. Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Jean Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

leukste musical filmsBron: Universal Pictures

Hairspray

In deze lijst met de leukste musical films komt John Travolta niet één maar twee keer voor. Niet alleen speelt hij de hoofdrol in Grease, hij heeft ook een leuke rol als de moeder (ja, dat lees je goed!) van Tracy in Hairspray. Tracy Turnblad heeft één grote passie: dansen. Haar vreugde is dan ook groot als ze een plaats wint in het populaire dansprogramma the Corny Collins Show. Zal het haar lukken om de koningin van de show te verslaan en het hart van danshunk Link Larkin te veroveren? Of zet ze zich in voor gelijkheid voor alle dansers op het podium?

leukste musical filmsBron: New line cinema

Frozen

Frozen is misschien geen traditionele musicafilm (gezien het eigenlijk een Disney animatiefilm is), maar toch staat hij in onze lijst van de leukste musical films. Dit komt doordat de liedjes uit deze film gewoon geweldig zijn (Let it go!) en het verhaal ook nog eens geweldig is. Elsa en Anna zijn sinds dat ze klein zijn onafscheidelijk. Elsa heeft magische krachten, maar na een ongeluk met haar zus raken de twee vervreemd van elkaar. Wanneer Elsa gekroond wordt tot koningin ziet ze haar zus voor het eerst in lange tijd weer. Maar Elsa kan haar krachten niet onder controle houden en ze vlucht weg. Anna besluit om achter haar aan te gaan. Onderweg ontmoet ze de bergbewoner Kristoff, zijn rendier Sven en de sneeuwman Olaf. Ze doet er alles aan om haar zus te vinden. 

leukste musical filmsBron: Disney

Mary Poppins

Supercalifragilisticexpialidocious! Mary poppins is één van de beroemste nanny's ter wereld. Deze vrolijke film met heerlijke liedjes kent bijna iedereen wel. De hulp van Mary Poppins wordt ingeroepen wanneer de vorige nanny van de twee kinderen van een bankier gefrusteerd weg is gegaan. Mary voldoet aan de eisen van de kinderen en lost huishoudelijke klusjes op magische wijze op. De kinderen zijn al snel dol op haar, maar hun vader is niet blij met de werkwijze van Mary...

leukste musical filmsBron: Walt Disney productions

The sound of music

Uiteraard kan The Sound of Music niet ontbreken in de lijst met de leukste musical films. Maria verlaat het klooster om de gouvernante te worden van de zeven kinderen van kapitein von Trapp. In het huishouden van de weduwnaar is geen ruimte voor plezier en muziek, maar daar komt dankzij Maria verandering in. 

leukste musical filmsBron: 20th Century Fox

Moulin Rouge

De dichter Christian reist af naar Montmartre waar hij bevriend raakt met een aantal artiesten. Deze artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge. De eigenaar hiervan heeft namelijk een goede show nodig om van de nachtclub een theater te maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van de courtisane Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met de dichter Christian. 

Bron: 20th century fox

Chicago

Roxie Hart wil maar een ding en dat is beroemd worden op het toneel. Een louche kerel maakt haar wijs dat hij haar carrière kan helpen. Ze begint een hartstochtelijke relatie en wanneer hij opbiecht niets met showbizz te maken te hebben, wordt Roxie kwaad en vermoordt hem koelbloedig. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: de zangeres en danseres Velma Kelly, die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxie's advocaat is een showbizzagent en hij zorgt ervoor dat Roxie's verhaal in alle bladen terechtkomt. Daardoor wordt ze beroemd en raakt Velma in de vergetelheid. Dan belandt Kitty Baxter in hun gevangenis. Ze trekt alle media-aandacht naar zich toe en ook Roxie dreigt vergeten te worden. Maar daar doet ze iets aan...

Bron: Miramax

Dreamgirls

Deze film met Beyoncé in één van de hoofdrollen staat uiteraard ook in onze lijst van de leukste musical films! Drie jonge vrouwen vormen samen de veelbelovende meidengroep 'The Dreamettes'. Bij een talentenjacht worden ze ontdekt door een ambitieuze manager die hen het aanbod van hun leven doet: achtergrondzangeressen worden bij James "Thunder" Early. 

Bron: Paramount pictures

High School Musical

"We're all in this together!" Deze vrolijke musical film kennen de meeste vast wel! De populaire basketbalspeler Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella doen op oudejaarsavond onvrijwillig mee aan een karaoke-optreden. Ze ontdekken dat ze beide een zangtalent hebben. Op school doen ze auditie voor de schoolmusical en kwalificeren zich voor de tweede ronde, tot ongenoegen van de populaire Sharpay. Ze probeert de audities van Troy en Gabriella dan ook te verpesten. Ondertussen proberen het wiskundeteam van Gabriella en het basketbalteam van Troy hun ook uit elkaar te houden. Lukt het Troy en Gabriella om hun twee werelden en hun liefde voor zingen samen te voegen? 

Bron: Salty Pictures

Annie

We sluiten de lijst met de leukste musical films af met de klassieker Annie! De film gaat over het weesmeisje Annie die op een dag wordt uitgekozen om een week bij de beroemde miljardair “Daddy” Warbucks te gaan logeren. Al snel wordt één week meerdere weken. De directrice van het weeshuis, Miss Hannigan, probeert Annie echter weer terug naar het weeshuis te halen. Zullen Miss Hannigans pogingen om Annie te ontvoeren slagen?

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Welke musical film is jouw favoriet?

Lees ook: 13x de beste American high school films

Nieuwste artikelen

  • Aarde eten - Dolores Reyes

  • Eigenwijze voeten - Irène Storm

  • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

  • De 6:20 man - David Baldacci

  • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs worden vaak samen gecast

  • The Greatest Showman 2 mét Hugh Jackman is onderweg

  • Recensie: The greatest showman

  • Top 10 beste Zac Efron films

  • Pitch Perfect

Zoek in artikelen