Scifi rampenfilms

Rampenfilms zijn er in alle soorten en maten. De ene keert barst er een levensbedreigende vulkaan uit die een groot deel van de mensheid kan wegvagen en de andere keer bedreigt een enorme meteoriet de aarde. Heb jij nu zin in een rampenfilm, maar hou je eigenlijk niet zo van natuurrampen? Dan zit je met dit artikel goed! Hierin bespreken wij de leukste scifi rampenfilms; van alien invasies tot meteorietinslagen. Na het lezen van al deze scifi rampenfilms heb je meteen zin om een filmavond te plannen!

Independence Day

De wereld is geschokt door de komst van buitenaardse wezens. Waarom de aliens naar de aarde zijn gekomen is in eerste instantie niet duidelijk, totdat de gigantische ruimteschepen het vuur openen op grote wereldsteden. Het wordt dan snel duidelijk dat zij hier voor één reden zijn: het innemen van de aarde en het uitroeien van de mensheid. Een gevechtspiloot en een rekenkundige nemen het samen op tegen de aliens. De enige hoop om te overleven ligt nu in hun handen. Kunnen zij de mensheid redden?

Scifi rampenfilmsBron: Twentieth Century Fox

Armageddon

Binnen 18 dagen zal een gigantische meteoriet inslaan op de aarde. Om de meteoriet te stoppen wordt de hulp ingeroepen van de boor-expert Harry Stamper. Hij krijgt de taak om een groep astronauten te trainen om de meteoriet te stoppen. Al snel komt hij erachter dat de astronauten niet op tijd klaar zijn voor het echte werk, dus besluit hij om zelf de expeditie te leiden. 

Scifi rampenfilmsBron: Jerry Bruckheimer Films

Deep Impact 

De 14-jarige Leo Biederman ontdekt bij toeval een nieuwe komeet. De journaliste Jenny Lerner krijgt er lucht van en ziet de primeur als een handig carrièrezetje, want, zo maakt de president Tom Beck bekend: de mensheid heeft nog maar een paar maanden te gaan. Als noodoplossing wordt een gigantische onderaardse schuilkelder aangelegd waar één miljoen uitverkorenen de jarenlange winter die de komeetinslag zal veroorzaken, kunnen overleven. Voor plan B wordt astronaut Spurgeon Tanner uit zijn pensioen teruggehaald...

Scifi rampenfilmsBron: Paramount pictures

The Core 

Door een ramp verandert de temperatuur van de kern van de aarde, waardoor het voortbestaan van de mensheid in gevaar komt. Een team van NASA-terranauten krijgen de instructie om een experimenteel voertuig naar de kern van de aarde te leiden, om het probleem met een nucleair apparaat te verhelpen.

Scifi rampenfilmsBron: Rob McEwan, Paramount pictures

Cloverfield

Vijf jonge New Yorkers geven een afscheidsfeestje voor hun vriend Rob die binnenkort naar Japan vertrekt. Terwijl het feest in volle gang is, wordt de stad plotseling aangevallen. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij er veel slachtoffers vallen.

Scifi rampenfilmsBron: Paramount Pictures

Geostorm

Na een reeks onvoorspelbare natuurrampen die het voortbestaan van onze planeet in gevaar brachten, hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Dit hebben ze het Dutch Boy Program genoemd. Maar er gaat iets mis. In plaats van de planeet te beschermen valt het systeem de aarde juist aan. In een race tegen de klok moet de wetenschapper Jake de storing in het satellietprogramma verhelpen om te voorkomen dat een geostorm de aarde wegvaagt.

Scifi rampenfilmsBron: Warner Bros

The Day the Earth Stood Still

Het buitenaardse wezen Klaatu start samen met een onvernietigbare robot levensgevaarlijke aanvallen op de aarde. In een wanhopige poging om de mensheid te redden, proberen regeringsleiders en wetenschappers vanuit alle hoeken van de wereld het raadsel achter het bezoek van Klaatu te ontwarren. Als Helen en haar stiefzoon verstrikt raken in het plan van Klaatu, worden ze de enige hoop om de wereld te redden.

Scifi rampenfilmsBron: Twentieth Century Fox

World Invasion: Battle Los Angeles

Het einde van de beschaving dreigt als vijandige aliens de planeet aanvallen. De grootste steden ter wereld worden getroffen en Los Angeles is het laatste bolwerk van waaruit de mens een hevige strijd tegen de indringers voert. Een marine eenheid, onder leiding van de sergeant Michael Nantz, gaat het gevecht aan met een vijand die alles overtreft waar ze ooit tegen hebben gestreden.

Scifi rampenfilmsBron: Sony Pictures

Dawn of the Dead

De wereld wordt geteisterd door een zombieplaag. Na een ijzingwekkende achtervolging stuit de verpleegster Ana Clark op een groepje overlevenden die zijn toevlucht zoekt in een winkelcentrum. Terwijl de buitenwereld steeds helser wordt en het groeiende leger zombies verwoede pogingen doet om het winkelcentrum binnnen te dringen, vechten de overlevenden op leven en dood tegen deze levende lijken.

Scifi rampenfilmsBron: Universial Studios

Mars Attacks!

Het leven op aarde wordt verstoord wanneer er ineens vliegende schotels van Mars landen op onze planeet. In eerste instantie lijken de bewoners van Mars vredelievend te zijn, maar bij een georganiseerde bijeenkomst met de president van Amerika blijkt dat de aliens erop uit zijn om iedereen overhoop te schieten met straalgeweren. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

Scifi rampenfilmsBron: Warner Bros

Welke scifi rampenfilm is jouw favoriet?

Lees ook: De beste rampenfilms

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste rampenfilms

  • The Hunger Games

  • 'The 100' seizoen 6 trailer is er eindelijk

  • Vlammen

  • 15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen