Top 8 Spider-Man films

Eigenlijk zijn er best wel veel films gemaakt waarin we de avonturen van Peter Parker kunnen volgen. Elke keer neemt hij het op tegen een andere slechterik en inmiddels is de rol van Peter Parker al door drie verschillende acteurs vertolkt. We begonnen met Tobey Maguire, daarna nam Andrew Garfield de rol over en nu mogen we genieten van Tom Holland. Omdat niet alle Spider-Man films even goed zijn hebben wij een Top 8 gemaakt. We beginnen met de slechtste film en eindigen met de beste!

8. The Amazing Spider-Man 2

Peter Parker vindt het heerlijk om Spider-Man te zijn en zijn tijd door te brengen met de knappe Gwen. Maar het is niet makkelijk: hij is namelijk de enige in New York die iedereen kan beschermen tegen alle slechteriken die de stad kwaad willen doen. Peter Parker komt op een dag oog in oog te staan met zijn sterkste vijand tot nu toe: Electro. Ook Harry Osborn keert terug en dan beseft Peter dat al zijn vijanden eigenlijk maar één ding gemeen hebben en dat is het bedrijf Oscorp. The Amazing Spider-Man 2 staat op de allerlaatste plaats omdat er gewoon veel te veel verhaallijnen en slechteriken in de film verwerkt zijn! Hierdoor is de film veel te rommelig.

Top 8 Spider-Man filmsBron: Sony Pictures

7. The Amazing Spider-Man

Peter Parker is sociaal een beetje onhandig en probeert de mysteries uit z'n verleden te ontrafelen. En op hetzelfde moment probeert hij de liefde te winnen van een meisje dat bij hem op school zit, Gwen Stacy. Toen Peter nog maar een klein jongetje was ging zijn vader weg en liet alleen een geheimzinnige koffer achter. Deze koffer leidt Peter naar zijn vaders voormalige partner, dokter Connors. Niet veel later wordt hij gebeten door een spin en beschikt hij over bijzondere krachten en sterke zintuigen. Uiteindelijk moet hij het opnemen tegen de Lizard. Iets beter dan The Amazing Spider-Man 2 is zijn voorganger en dit komt vooral door de chemie tussen Peter en Gwen. Verder is het eigenlijk gewoon een remake van de eerste Spider-Man film.

Top 8 Spider-Man filmsBron: Sony Pictures

6. Spider-Man 3

In Spider-Man 3 heeft Peter Parker het helemaal voor elkaar. Hij heeft namelijk een balans weten te vinden tussen zijn liefde voor M.J. en zijn verantwoordelijkheden als Spider-Man. Toch ligt er altijd gevaar op iedere hoek van New York en ook Spider-Man heeft een donkere kant. Het is nog maar de vraag of hij deze onder controle kan houden. Peter wordt roekelozer, negeert iedereen die van hem houdt en zoekt toenadering tot Gwen Stacy. Uiteindelijk zal hij een keuze moeten maken. Geeft hij toe aan de verleiding van zijn nieuwe, duistere krachten? Of blijft hij de vriendelijke Spider-Man die hij eens was? Ondertussen blijven de slechteriken natuurlijk niet stil zitten. Spider-Man en Spider-Man 2 bliezen het publiek omver en iedereen had dan ook hoge verwachtingen van Spider-Man 3, maar helaas viel de film erg tegen. Het plot was rommelig en net als bij The Amazing Spider-Man 2 waren er te veel slechteriken in te zien. 

Top 8 Spider-Man filmsBron: Sony Pictures

5. Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home is de allernieuwste film over Peter Parker. In deze film gaat hij samen met zijn klas op reis door Europa. Van Venetië tot Berlijn! Hij wil zijn bestaan als superheld gewoon even helemaal vergeten en genieten van zijn reis samen met Ned en M.J. Maar de slechteriken hebben andere plannen en zelfs in Europa is hij niet veilig. De Elementals bedreigen de wereld en als hij niet gaat samenwerken met Nick Fury en de nieuwe superheld 'Mysterio' zal de Aarde weleens vernietigd kunnen worden. Het wordt tijd dat Peter zijn verantwoordelijkheden als superheld onder ogen gaat komen voordat het te laat is. Een spectaculaire en grappige Spider-Man film, die maar net niet kan tippen aan zijn voorganger, Spider-Man: Homecoming. Er gebeurt namelijk net iets te veel om je op één ding te focussen.

Top 8 Spider-Man filmsBron: Marvel

4. Spider-Man: Homecoming

In Captain America: Civil War mochten wij voor de eerste keer kennis maken met de nieuwe Spider-Man, Tom Holland. Onder leiding van Tony Stark keert hij terug naar huis. Na de heftige gebeurtenissen probeert Peter Parker door te gaan met zijn normale leven als tiener, maar ondertussen zou hij maar wat graag willen samenwerken met de Avengers. Wanneer zijn pad kruist met die van de slechterik, The Vulture, weet Peter dan ook meteen wat hem te doen staat. Hij moet zijn familie en vrienden beschermen, ze zijn namelijk in levensgevaar. Tom Holland weet een energieke, frisse versie van Peter Parker neer te zetten in de nieuwe Spider-Man franchise! Spider-Man: Homecoming is grappig, leuk om naar te kijken en maakt geen gebruik van oude verhaallijnen. Vandaar dat deze film op de 4de plek is geëindigd.

Top 8 Spider-Man filmsBron: Marvel

3. Spider-Man: Into the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse is een animatiefilm en introduceert de tiener Miles Morales. Hij is een normale jongen uit Brooklyn, New York. In deze film laat hij de eindeloze mogelijkheden zien van het Spider-Versum. Hij is namelijk niet de enige die het masker van Spider-Man draagt. Spider-Man: Into the Spider-Verse is zeker een Spider-Man film die niet in onze top 3 mag ontbreken! De unieke kijk op het Spider-Man universum is gewoon erg goed gedaan.

Top 8 Spider-Man filmsBron: Sony Pictures

2. Spider-Man 

Spider-Man is de allereerste film die is gemaakt over Peter Parker. Hij studeert, woont bij zijn oom en tante in New York en is tot over zijn oren verliefd op Mary Jane (M.J.). Tijdens een schooltripje wordt hij gebeten door een vreemde spin. Al snel komt Peter erachter dat hij nu over bijzondere en sterke krachten beschikt. Hij besluit om New York te beschermen tegen de misdaad en verkleed zich als Spider-Man. Spider-Man is echt één van de beste films over Peter Parker! Hierin wordt het ontstaansverhaal van Spider-Man verteld en daar draait het ook gewoon om in deze film. Hij is geen onderdeel van een universum en daardoor voelt deze film toch specialer aan en verdient hij de tweede plek!

top 8 Spider-Man filmsBron: Sony Pictures

1. Spider-Man 2

In Spider-Man 2 moet Peter Parker het opnemen tegen een nieuwe slechterik, de briljante Otto Octavius. Hij is na een mislukt experiment verandert in de meedogenloze 'Doc Ock' en heeft verwoestende metalen tentakels. Peter Parker staat nu oog in oog met zijn sterkste vijand tot nu toe en moet er alles aan doen om New York te beschermen. Ondertussen probeert hij ook de knappe Mary Jane (M.J.) te verleiden. Onze absolute nummer 1 onder de Spider-Man films is toch wel Spider-Man 2. De film is nog beter dan zijn voorganger en de slechterik in deze film is gewoon subliem. Alles klopt en de nummer 1 plek is dan ook dik verdiend.

top 8 spider-man filmsBron: Sony Pictures

Wat vind jij de beste Spider-Man film aller tijden?

Bron: Marvel, Sony Pictures

Lees ook: Dit zijn de 7 geplande Marvel films na 'Avengers: Endgame'

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • Deze films en series verschijnen in de eerste helft van september op Netflix

  • Dit zijn de 7 geplande Marvel films na 'Avengers: Endgame'

  • Winnen: Warner Bros. boxsets

  • Disney krijgt misschien een derde themapark in Parijs!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen