Alle aankomende Disney live-action films

Disney is de laatste tijd goed op dreef en brengt de ene na de andere live-action film uit op het witte doek. Zo kunnen we onder andere al genieten van Beauty and the Beast, The Jungle BookAladdin en Dumbo! Maar hier houdt het zeker niet bij op want er staan nog heel veel Disney films op de planning die een make-over gaan krijgen. Hieronder vind je alle aankomende Disney live-action films op een rijtje!

The Lion King (net uit)

Jon Favreau heeft van The Jungle Book een groot succes gemaakt en zijn volgende Disney live-action film verschijnt bijna in de bioscoop! The Lion King gaat over de pasgeboren baby Simba (Donald Glover). Terwijl iedereen zijn geboorte lijkt te vieren, is zijn oom Scar (Chiwetel Ejiofor) minder blij met de geboorte van Simba. De vader van Simba, Mufasa (James Earl Jones), leert hem alles over wat het is om een koning te zijn en een koninkrijk te regeren, terwijl Scar broedt op plannen om zelf de macht te grijpen. Wanneer Simba wordt verbannen uit het koninkrijk ontmoet hij nieuwe vrienden, namelijk Timon (Billy Eichner) en Pumbaa (Seth Rogen). Hij groeit samen met hen op en Simba zal moeten uitzoeken hoe hij zijn koninkrijk terug kan krijgen.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Maleficent: Mistress of Evil (18 oktober 2019)

Angelina Jolie is in Maleficent: Mistress of Evil opnieuw te zien als de kwaadaardige heks. Daarnaast schittert Elle Fanning als prinses Aurora en is Michelle Pfeiffer te zien als koningin Ingrith. Het vervolg zal zich een aantal jaar na de eerste film afspelen en het feeënrijk ziet er nog steeds prachtig uitziet. Samen met Aurora zal Maleficent dit rijk moeten beschermen. Maar Maleficent is haar oude streken waarschijnlijk nog niet verloren, want Aurora vraagt zich af wat zij gedaan heeft?

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Lady and the Tramp (12 november 2019)

In Lady and the Tramp ontmoet de mooie spaniël Lady (Tessa Thompson) de zwervershond Vagebond (Justin Theroux). Nadat hij haar redt van een bende straathonden, trekken ze steeds met elkaar op. Langzaam maar zeker groeien hun verschillende werelden dichter naar elkaar toe; Lady en Vagebond worden verliefd op elkaar. Maar dan belandt Lady door de Vagebond per ongeluk in het hondenasiel. Deze live-action film zal niet in de bioscoop te zien zijn, maar gereleased worden op de streamingdienst Disney+.

aankomende disney live-action filmsBron: Disney

Mulan (27 maart 2020)

Mulan speelt zich af in China, tijdens de Han-dynastie. Fa Mulan (Liu Yufei) ontdekt dat haar oude vader, Fa Zhou, het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Moedig vermomt Mulan zich als man en neemt de plaats van haar vader in het Keizerlijke leger. Mulan probeert het respect te krijgen van haar medesoldaten en hun knappe bevelhebber Shang. In deze live-action film zal niet gezongen worden en ook het kleine draakje Mushu krijgen we niet  te zien!

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Cruella (28 mei 2021)

Net als de film Maleficent wordt Cruella een 'origin story' en volgen we een jonge Cruella de Vil. De kans is groot dat we erachter gaan komen waarom ze zo slecht is geworden. De film speelt zich af voor de 101 Dalmatiërs en zal deze dus niet letterlijk volgen. Het verhaal speelt zich af in de jaren '80 en heeft een echte 'punk vibe'. Emma Stone zal in de film te zien zijn als Cruella de Vil en de film wordt geregisseerd door Graig Gillespie (I, Tonya).

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

The Little Mermaid (Nog niet bekend)

The Little Mermaid zal grotendeels het verhaal van de tekenfilm volgen. De film draait om de jonge zeemeermin Ariël, die graag een leven als mens zou willen leiden samen met de prins die zij heeft gered van de verdrinkingsdood. Hiervoor ruilt ze haar stem in bij de zeeheks Ursula. Halle Bailey (Grown-Ish) heeft de rol van Ariël in de wacht weten te slepen en op dit moment zijn ze in gesprek met Melissa McCarthy om de rol van Ursula te vertolken. De stem van Jutter wordt verzorgd door Jacob Tremblay (Wonder) en Awkwafina (Crazy Rich Asians) is te horen als Botje.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Snow White (Nog niet bekend)

De tekenfilm van Sneeuwwitje en de zeven dwergen stamt natuurlijk alweer uit 1937 en dat is echt heel erg oud. Het is dus de hoogste tijd voor een remake en deze gaat er ook komen! Erin Cressida Wilson (The Girl on the Train) gaat het script schrijven en Benj Pasek en Justin Paul (La La Land en The Greatest Showman) gaan samen de liedjes schrijven. Snow White wordt geproduceerd door Marc Platt (Into The Woods) en geregisseerd door Marc Webb (The Amazing Spider-Man). Helaas is er verder nog niks over de film of de cast bekendgemaakt.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

The Hunchback of Notre Dame (Nog niet bekend)

The Hunchback of Notre Dame gaat over Quasimodo. Hij woont in de klokkentoren de Notre Dame samen met zijn waterspuwers. Hij kijkt samen met hen naar het ‘Zottenfestival’ dat gaande is in de straten van Parijs. Zijn wrede beschermheer Frollo heeft hem verboden om de klokkentoren te verlaten. Toch besluit Quasimodo om naar het festival te gaan. Daar wordt hij vrienden met de beeldschone zigeunerin Esmeralda en haar vrolijke geit Djali. Josh Gad (LeFou uit Beaty and the Beast) gaat The Hunchback of Notre Dame produceren, maar er is helaas nog niemand bekend van de cast.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Prince Charming (Nog niet bekend)

Prince Charming komt in meerdere sprookjes voor. Zo is hij te zien in Doornroosje, Assepoester en Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Maar in de live-action film zal het niet over Prince Charming zelf gaan, maar we zullen het verhaal volgen vanuit het oogpunt van Prince Charmings broer. We zullen erachter komen hoe het is om in de schaduw van een prins te leven. De film wordt geregisseerd en geschreven door Stephen Chbosky (Beauty and the Beast). Verder is er nog niks bekend.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Oliver Twist (Nog niet bekend)

Oliver Twist zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Charles Dickens. Het verhaal wordt in een modern jasje gegoten. Het idee is namelijk om er een hip-hop versie van te gaan maken. Ice Cube is de producer van de film en zal de rol van Fagin vertolken. Verder is er nog niks over deze film bekendgemaakt.

aankomende disney live-action filmsBron: R.P. Productions​ 

Tink (Nog niet bekend)

De live-action film Tink is al een tijdje in de maak. Victoria Strouse (Finding Dory) is bezig met het script en Reese Witherspoon zal de rol van Tinkerbell vertolken! Het gerucht gaat dat Tink net zo een film zal worden als bijvoorbeeld Maleficent en dat de 'origin story' van Tinkerbell verteld zal gaan worden. We krijgen dus in ieder geval een verhaal te zien die we nog niet kennen!

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Peter Pan (Nog niet bekend)

Eerder bracht David Lowery Pete's Dragon tot leven en Disney kon niet anders dan ervoor zorgen dat hij ook nieuw leven zou gaan blazen in Peter Pan. Ondanks dat hij ook bezig is met andere projecten is hij ook druk met het schrijven van het script voor de live-action versie van Peter Pan. Helaas is er verder nog niet bekend wie er een rol in de film zullen gaan spelen. Deze film zal waarschijnlijk op Disney+ gereleased worden.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

The Sword in the Stone (Nog niet bekend)

In The Sword in the Stone volgen we het verhaal van de jonge koning Artur, toen hij nog een wees was, die magie leert te gebruiken van de tovenaar Merlijn. Er is nog niet zo heel veel bekend over de live-action film The Sword in the Stone, maar Bryan Cogman (Game of Thrones) zal het script voor deze film gaan schrijven! Daarnaast is Disney nu met Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) in gesprek om de film te regisseren. Dat belooft natuurlijk al veel goeds. De kans is groot dat deze film in premiere zal gaan op de streamingdienst van Disney+, dus we hoeven er helaas niet voor naar de bioscoop. Maar het is ook wel lekker om op de bank naar The Sword in the Stone te kijken.

aankomende Disney live-action filmsBron: Disney

Lilo and Stitch (Nog niet bekend)

Disney heeft de producers van Aladdin, Dan Lin en Jonathan Eirich, weten te strikken voor een live-action film van Lilo & Stitch. In de film zal ook zeker gebruikgemaakt gaan worden van de techniek CGI. Mike van Waes (The Crooked Man) gaat het script voor de film schrijven, maar verder is er nog niks over de film bekend. Het kan zijn dat deze in de bioscoop zal gaan draaien, maar misschien is de film wel alleen te zien op de streamingdenst Disney+.

Bron: Disney

Naar welke aankomende Disney live-action films kijk jij het meeste uit?

Bron: Disney

Lees ook: De 10 meest onbekende Disney films

Nieuwste artikelen

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

  • Cumulus - Neal Shusterman

  • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen