Top 10 Nederlandse romcoms

Voor veel vrouwen zijn Nederlandse romcoms een echte 'guilty pleasure'. Je nodigt je vriendinnen uit, pakt er een wijntje (of kopje thee) bij en natuurlijk een schaal popcorn. Meestal hoef je bij Nederlandse romcoms niet al te veel na te denken en kan je gewoon genieten van alle hilarische (en romantische) momenten die voorbij komen. Speciaal voor alle fans hebben wij een Top 10 van de beste Nederlandse romcoms gemaakt.

10. Mannenharten

In Mannenharten lopen meerdere verhaallijnen door elkaar, maar deze zijn toch ook met elkaar verbonden door een sportschoolbezoek. Reclameman Tim raakt in paniek door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura. Zijn beste vriend Wouter wil juist alles op alles zetten om zijn vriendin Nicole te houden. De verlegen Niels is net gescheiden en hoopt in Susane de vrouw van zijn leven te vinden. Maar zij heeft een gefrustreerde ex, die niet van opgeven weet. Maar ook womanizer Dennis die plots geen babes, maar de succesvolle volkszanger Roy naast zich moet dulden. Stuk voor stuk zijn ze op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen hebben. 

Bron: Dutch Filmworks

9. Zwaar verliefd!

Isa is dierenarts en heeft een beetje overgewicht. Daarom denkt ze dat niemand echt van haar kan houden, wat haar liefdesleven nogal belemmert. Wanneer ze de man van haar dromen ontmoet, gaat ze hard aan het werk om af te vallen. Hij kan haar tenslotte niet leuk vinden als ze te dik is, toch?! Ruben is echter geïnteresseerd in Isa, maar hij heeft ook een bloedmooie ex waar Isa jaloers op is. Kan ze haar onzekerheden achter zich laten en een relatie met Ruben aangaan, of is dit nog net een brug te ver?

Bron: Dutch FilmWorks

8. Ja, ik wil

Roos heeft heel veel pech in de liefde, maar ondertussen wordt ze wel continu uitgenodigd voor bruiloften van vrienden (en exen!). Wanneer Roos een stagiair krijgt waar alle anderen van onder de indruk zijn, vraagt ze hem bij gebrek aan beter mee als date voor een bruiloft. Ze laat hem op de bruiloft aan zijn lot over als ze TV-dokter Jacob ontmoet, met wie ze vervolgens een relatie krijgt. Maar als haar beste vriendin trouwt, kan Jacob niet mee, en valt stagiair Daan opnieuw in. Helaas komt Roos er dan achter dat haar vriend Jacob getrouwd is - ze komt hem èn zijn vrouw tegen op de bruiloft! Ondanks dat ze zich verraden voelt, blijft ze Jacob wel zien. Het duurt een poos voor Roos erachter komt wie de juiste persoon voor haar is.

Bron: Kaap Holland Film

7. Phileine zegt sorry

Phileine woont in Utrecht. Wanneer haar vriend naar New York gaat om mee te doen aan een uitvoering van Romeo en Juliet, vindt ze dat lastig. Als verrassing besluit ze na een poos achter hem aan te gaan. Max is blij om haar te zien maar heeft het wel erg druk. Phileine doet haar best maar krijgt het voor elkaar best veel mensen te beledigen of tegen zich in het harnas te jagen. Wanneer Max on stage op het punt staat om (daadwerkelijk) seks met zijn tegenspeelster te hebben, grijpt Phileine in. Veel mensen staan achter haar, maar niet iedereen. De film eindigt met Phileine die de woorden ´Sorry dat ik besta´ uitspreekt...

Bron: A-films

6. De matchmaker

Chris is fotograaf en reist de hele wereld over, maar wanneer hij geen geld en opdrachten meer heeft moet hij terug naar zijn moeder. Zij is ontzettend blij dat hij er is, maar Chris heeft veel van de wereld gezien en vindt het maar saai in zijn geboortedorp. Dan krijgt hij goed nieuws: voor een datingsite mag hij een promotievideo gaan maken. Stiekem filmt hij zijn single moeder voor het filmpje, en wanneer deze online komt blijken er heel veel mannen geïnteresseerd in haar te zijn! Moeder Marja is verbaasd maar laat Chris haar helpen om weer in de datingwereld terecht te komen. Met Chris als matchmaker maakt het tweetal veel mee, waardoor ze dichter naar elkaar toe groeien. En wellicht beide de liefde zullen vinden...

Bron: Lemming Film

5. Hartenstraat

Hartenstraat speelt zich af in Amsterdam, in de Negen Straatjes. Iedereen daar is op zoek naar de liefde, behalve Daan, die samen met zijn dochter in de straat woont. Hij heeft zijn eigen zaak als traiteur. In het pand naast dat van hem komt een modezaak, maar wanneer de catering het af laat weten voor de opening van de winkel, vraagt Katje aan Daan of hij haar uit de brand kan helpen. Zij ziet Daan wel zitten, al zijn de twee elkaars tegenpolen. Ook heeft Katje nog een relatie, die niet zo lekker loopt. Wanneer ze ziet dat Daan een online dating profiel heeft, stuurt ze hem anoniem een berichtje om contact met hem te maken. Laat Daan nou toch interesse hebben!

Bron: Just Film Distribution

4. All you need is love

Ieder jaar heeft het televisieprogramma All You Need is Love een kerstspecial. Iedereen heeft er heel veel zin in, maar dan verdwijnt presentator Maarten vlak voor de special. Hij vertelt niemand iets, maar stapt op het vliegtuig naar de Schotse hooglanden. Producer Olav en zijn assistent Japie gaan op zoek naar een nieuwe presentator die de zogenaamde Dr. Love kan vervangen tijdens de special. Lukt het hen op tijd om een vervanger te vinden voor een wachtend Nederland, klaar om op kerstavond naar het programma te kijken?

Bron: NL Film

3. Pak van mijn hart

Tom En Niek zijn broers. Ze zijn eigenaars van kledingverhuurberdrijf en Sinterklaascentrale van hun vader. Niek is een echt workaholic en vindt familie ontzettend belangrijk. Tom neemt eigenlijk niets serieus. Wanneer Julia naar Nederland wordt gestuurd voor de frisdrankfabrikant waar ze voor werkt in Amerika, doet ze de broers een voorstel om samen te werken. Zij moet namelijk het colamerk promoten tijdens het Sinterklaasfeest. Zowel Niek als Tom vallen voor Julia, met alle gevolgen van dien... Maar Julia moet terug naar Amerika, toch?

Bron: A-film

2. Soof 

Soof is al bijna 40 jaar en heeft alles wat haar hartje begeert: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Maar op een dag vraagt ze zich af of het leven niet meer te bieden heeft en blijkt haar leven toch niet zo perfect te zijn. Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn...

Nederlandse romcomsBron: Splendid Film

1. Alles is liefde

Nadat Dennis Klaasje heeft bedrogen met de schooljuf zijn ze van elkaar gescheiden. Dennis wil haar ontzettend graag terug in zijn leven. Helaas wordt de kans dat hij haar terugkrijgt wel erg klein als zij een jonge minnaar in huis haalt. De beste vriendin van Klaasje is Simone en zij is de spil van haar gezin. Ze is getrouwd met Ted en hij voelt zich vaak overbodig. Hij durft Simone ook niet te vertellen dat hij is ontslagen. Badmeester Victor verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees. Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen (Live Action Role Play). Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn, van haar droomt...

Nederlandse romcomsBron: A-Film

Lees ook: Romantische Young Adult films

Nieuwste artikelen

  • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

  • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

  • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen