Jouw reality tv gids

Naast het kijken van fictieve series is het soms ook heerlijk om een reality serie op te zetten. Tegenwoordig bestaat er over bijna alles wel een realty serie. Wij hebben voor jouw daarom een reality tv gids gemaakt. In dit artikel kan je kijken waar je naar op zoek bent (zoek je bijvoorbeeld een programma over drama, roddelen en ontrouwe of juist meer over spanning, sensatie en wedstrijd?) en welke programma's bij jouw voorkeur passen!

Jij zoekt: liefde getest, uit elkaar gaan, drama, roddelen, ontrouw en seks. 

Temptation Island

In Temptation Island worden vier koppels naar een tropisch eiland gebracht waar ze van elkaar worden gescheiden. Zowel de mannen als de vrouwen krijgen heel wat verleiding te verduren. Er zijn namelijk verleiders op het eiland die er alles aan doen om de mannen en vrouwen te verleiden. Temptation Island is de ultieme relatietest en lang niet elk koppel komt er ongeschonden uit...

Bron: RTL

Ex on the beach

In Ex on the beach vertrekken 8 singles naar een tropisch paradijs om te feesten en te flirten. Net wanneer de singles gesetteld zijn en romances opbloeien komen hun exen aan op het eiland. Sommige willen wraak en sommigen willen hun ex terugwinnen. De deelnemers weten nooit wiens ex er als volgende arriveert op het tropisch eiland...

Bron: MTV

Jij zoekt: inspiratie, wedstrijd, eten, koken

Heel holland bakt

In Heel Holland bakt strijden 10 amateurbakkers om de titel 'beste thuisbakker van Nederland'. 

Bron: Omroep Max

MasterChef

In deze wedstrijd gaan amateurkoks met elkaar de strijd aan. Een vakjury proeft elke week de gerechten. Slechts één van hen kan de nieuwe MasterChef worden. 

Bron: Berkeley Productions

Hell's Kitchen

In dit programma nemen twee teams het tegen elkaar op om te zien wie zich uiteindelijk hoofdchef van een toprestaurant mag noemen. Dit alles gebeurt onder leiding van de strenge Gordon Ramsay.

reality tv gidsBron: Granada Entertainment

Cake Boss

In Cake Boss volgen we de medewerkers van Carlo's Bakery in New Jersey. In elke aflevering maken de werknemers een andere grootse themataart voor een speciale gelegenheid. 

reality tv gidsBron: MTV 

Jij zoekt: Liefde vinden, drama, dates en romantiek.

Boer zoekt vrouw

In Boer zoekt vrouw gaan 10 vrijgezelle boeren op zoek naar de liefde. De serie is begonnen in 2004 en is nog steeds mateloos populair. Het programma wordt gepresenteerd door Yvon Jaspers.

Bron: KRO, NCV

First dates

In First dates gaan singles met elkaar in een restaurant, waar iedereen vrijgezel is, op een eerste date. Deze vaak ongemakkelijke eerste dates krijgt de kijker te zien in First dates.

Bron: NPO, BNN

The Dateables

In dit date programma gaan singles met een lichamelijk of verstandelijke beperking met elkaar op date om de ware liefde te vinden. 

Bron: BNN Vara

The Bachelor

Eén vrijgezel date met verschillende vrouwen om zo hopelijk zijn ware liefde te vinden. 

Bron: Greenlight Films

Love Island

Op Love Island willen knappe singles de ware liefde vinden. De singles vormen met elkaar een koppel en gedurende de weken kan elk koppel naar huis gestemd worden door het publiek. Daarnaast proberen andere singles de koppels op te breken. Zullen ze de ware liefde vinden?

Bron: ITV studios

Jij zoekt: spanning, sensatie, avontuurlijk, wedstrijd

Kroongetuige 

In het programma Kroongetuige gaan negen BN'ers in Zweden aan de slag als rechercheurs om een moord op te lossen. Echter bevindt zich een kroongetuige in hun midden die probeert om de opdrachten te saboteren...

Bron: RTL

Wie is de mol?

Wie is de mol? is al jarenlang een begrip in Nederland. Er zijn zelfs echte molloten die alles op de voet volgen. In het programma moeten 10 kandidaten opdrachten goed volbrengen om geld te verdienen voor de pot. Echter zit er één mol in het spel die alles probeert te saboteren...

Bron: AVROTROS

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson worden er BN'ers op een onbewoond eiland gedropt. In twee teams strijden de BN'ers door middel van verschillende opdrachten tegen elkaar. Het verliezende team moet iemand naar huis sturen. Ondertussen moeten de BN'ers zien te overleven op het eiland, met elkaar en met maar weinig voedsel tot hun beschikking.

Bron: RTL

Jij zoekt: volgen van het dagelijkse leven, glamour, beroemdheden, drama, mooie mensen.

Keeping up with the Kardashians

In Keeping up with the Kardashians volgen we het excentrieke leven van de familie Kardashian-Jenner. Met name komen Kim, Kourtney, Khloé, Kendall en Kylie het meest in beeld. 

Bron: Bunim-Murray Productions (BMP), Ryan Seacrest Productions

The Hills

Lauren is afgestudeerd aan Laguna Beach en ze is verhuist naar Los Angeles. Ze heeft hier een baan gevonden als stagiaire bij Teen Vogue.

Bron: MTV

The real housewives of Beverly Hills

Er zijn verschillende series van The Real Housewives. Deze series spelen zich allemaal op een andere plaats af. Onder andere komen New York, Orange County en Beverly Hills voorbij. In The real housewives of Beverly Hills volgen we een aantal succesvolle vrouwen die van de uitbundige levensstijl genieten die alleen Beverly Hills hen kan bieden. 

Bron: Evolution Media

Jij zoekt: talent, wedstrijd, zingen, dansen, stemmen, live-tv.

Holland's got talent

The voice

The voice heeft ondertussen al twee spin-offs, namelijk The Voice Kids en The Voice Senior. In The Voice laten de kandidaten hun zangtalent aan een vakjury horen. De vakjury zit met hun rug naar de talenten toe, zodat ze de kandidaten puur op hun stem beoordelen. Als de jury de kandidaat goed vindt draaien ze om. Als er meerdere juryleden omdraaien mag de kandidaat kiezen bij wie hij in het team wil komen. 

Bron: Talpa producties, RTL

America's next top model

In dit programma strijden vijftien modellen om America's volgende top model te worden. Slechts één kandidaat kan er met de titel vandoor gaan. Om het programma te kunnen winnen moeten ze verschillende fotoshoots doen, uitdagingen behalen en uiteraard goed kunnen lopen op de catwalk. Elke week elimineert de jury één van de kandidaten.  

Bron: 10 by 10 Entertainment, Ty Ty Baby Productions

Dancing with the stars

In Dancing with the stars worden 11 BN'ers gekoppeld aan een professionele danser. Ze leren verschillende stijlen van latin en ballroom aan die ze moeten laten zien aan een jury in een optreden. De jury geeft elk duo punten voor hun optreden. Samen met de kijkers thuis wordt er beslist welk koppel er naar huis gaat. 

Bron: Blue circle

RuPaul's drag race

RuPaul's drag race is een talentenjacht waarbij RuPaul op zoek gaat naar het nieuwe drag talent van Amerika. Elke week valt er een drag queen af, totdat er één overblijft die zich America's next drag superstar mag noemen.

Bron: World of Wonder Productions

Jij zoekt: dronken, drama, vechten, seks, stelletjes, gekheid, feesten

Jersey Shore

In deze reality serie krijgen we een kijkje in het leven van een aantal twintigers die in New Jersey wonen. We zien hun vrienden en ook een aantal van hun scharrels voorbijkomen in het programma.

Bron: 495 Productions

Geordie Shore

In dit reality programma volgen we 8 mannen en vrouwen die de uitgaansgelegenheden van Newcastle upon Tyne gaan uitproberen. 

Bron: Lime Pictures, MTV

Oh Oh...

In Oh Oh Cherso reizen een groepje Hagenezen af naar de vakantiebestemming Chersonissos om daar flink feest te gaan vieren. In het tweede seizoen residen de Hagenezen af naar de Oostenrijkse wintersportplaats Tirol. 

Bron: eyeworks

Jij zoekt: make-over, huizen, styling, inspiratie, verassend

Say Yes to the dress

In Say yes to the dress zoeken aanstaande bruiden hun perfecte jurk. In de Nederlandse versie worden ze hier bijgestaan door Fred van Leer die samen met hun probeert om dé perfecte jurk te vinden. 

Bron: TLC

De bouwbroers

In De bouwbroers helpen Drew en Jonathan koppels om hun oude huis te verbouwen zodat die verkocht kan worden en ondertussen helpen de broers de koppels om een huis te vinden, te kopen en deze vervolgens om te bouwen tot het droomhuis dat het koppel voor ogen heeft.

Bron: Cineflix Productions

Lees ook: 6 reality-tv boeken

Nieuwste artikelen

  • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

  • De Apollomoorden - Chris Hadfield

  • Mungo - Douglas Stuart

  • 12 romantische fantasy series

  • 11 Series zoals Bridgerton

Gerelateerde artikelen

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

  • Recensie: Dubbelspel

  • Share & win: The Fame Game

  • Nieuwste boek van Lauren Conrad komt naar Nederland!

  • Dit gaat er gebeuren in Temptation Island aflevering 10

Zoek in artikelen