Moordwijven films

Ben jij een beetje gek op actie, spanning, sensatie én echte powervrouwen? Dan hebben wij waarschijnlijk de ideale films voor een perfecte filmavond met vriendinnen gevonden. In moordwijven films staan namelijk leuke, maar moordlustige vrouwen in de spotlight. Ze doen alles wat nodig is om zichzelf en alles wat hen lief is te beschermen. Sta je in de weg? Dan word je binnen de kortste keren uit de weg geruimd. Deze films mag je dus echt niet missen! 

Chicago

Roxie Hart wil ontzettend graag beroemd worden op het toneel. Dan ontmoet ze een man, die haar laat geloven dat hij haar carrière kan helpen. Al snel volgt er een hartstochtelijke relatie, maar dan biecht hij op dat hij niks met de showbizz te maken heeft. Dit schiet bij Roxie in het verkeerde keelgat en zij vermoordt hem op koelbloedige wijze. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: de zangeres en danseres Velma Kelly. Zij zit vast voor de moord op haar man en zus. De advocaat van Roxie is ook een showbizzagent en hij zorgt ervoor dat Roxie's verhaal in alle bladen terechtkomt. Hierdoor wordt ze eindelijk beroemd, maar daardoor vergeet iedereen Velma. Dan belandt Go-to-hell-Kitty in hun gevangenis, trekt alle media-aandacht naar zich toe en ook Roxie dreigt, net als Velma, vergeten te worden. Als het aan Roxie ligt, gaat dat zeker niet gebeuren...

Moordwijven filmsBron: Miramax

Serial Mom

Beverly Suthpin is een voorbeeldige huisvrouw, moeder van twee kinderen en gelukkig getrouwd. Ze woont met haar gezin in de perfecte buurt en worden omringd door allemaal perfecte mensen. Maar niks is wat het lijkt. Ze houdt ontzettend veel van haar gezin en doet er alles aan om ze te beschermen. De problemen beginnen als Beverly aanwezig is bij een ouderavond van haar zoon Chip. Hier krijgt ze te horen dat haar zoon zich niet altijd even netjes gedraagt.. De ene moord na de andere moord wordt gepleegd, maar wie zit hierachter? Is de perfecte huisvrouw Beverly echt tot zoiets in staat?

moordwijven filmsBron: Universal Pictures

Bonnie & Clyde

Bonnie Parker en Clyde Barrow vormen samen het beruchte bankroversduo Bonnie en Clyde. Tijdens de tijd van De Grote Depressie trekken ze rond in het zuidwesten van Amerika. Zij beginnen op een zeer naïeve manier aan hun misdaadcarrière, want eigenlijk willen zij niemand kwaad doen. Het is namelijk het avontuur dat hen aantrekt. Wat echter eerst een onschuldig spel lijkt verandert al snel in een hel van afschrikwekkend geweld. Maar ze houden heel erg veel van elkaar en daardoor ga jij ook van ze houden..

Moordwijven filmsBron: Warner Bros.

Jennifer’s Body

De knappe Jennifer en nerdy Needy zijn al van kleins af aan elkaars beste vriendinnen en gaan naar school in een klein plaatsje in Amerika. Needy doet bijna altijd wat Jennifer van haar vraagt en gaat dan ook met haar mee stappen in plaats van de avond met haar vriendje door te brengen. Diezelfde avond raakt Jennifer bezeten door een hongerige duivel en transformeert ze van een beeldschoon meisje in een vleesetend monster. Jongens die nooit kans maakten bij Jennifer worden ineens een smakelijk hapje. Ook het vriendje van Needy is niet veilig..

moordwijven filmsBron: 20th Century Fox

Nikita

Nikita is verslaafd en samen met een aantal vrienden pleegt ze een overval op een drogisterij. Tijdens de overval schiet ze een agent neer en daarom wordt ze veroordeeld tot de doodstraf. De overheid heeft echter andere plannen met haar en ze krijgt een tweede kans. Ze gaat naar Section One om heropgevoed te worden, zodat haar capaciteiten gebruikt kunnen worden in de strijd tegen de misdaad. Ontsnappen is helaas niet mogelijk en als ze niet doet wat er van haar gevraagd wordt, krijgt ze alsnog de doodstraf. Na een lange trainingsperiode wordt ze gestationeerd in Parijs. Het blijkt echter moeilijk om haar geheime leven als huurmoordenaar te combineren met een normaal gezinsleven.

Moordwijven filmsBron: Dutch Filmworks

The Long Kiss Goodnight

Samantha Caine is een doodnormale moeder en lerares. Er is alleen één klein probleempje: ze lijdt aan geheugenverlies en heeft een erg mysterieus verleden. Samen met Mitch Hennessey, een privédetective, ontdekt ze dat ze eigenlijk een geheim agent is met de naam Charly Baltimore. Ze komen erachter dat de geheime dienst samenzweert met wapenhandelaar Timothy. Samantha zal zo snel mogelijk haar geheugen terug moeten krijgen, zodat ze haar dodelijk instincten kan gebruiken om zichzelf en haar familie te redden.

Moordwijven filmsBron: Warner Bros.

Atomic blonde

Agent Lorraine Broughton is misschien wel de beste Britse geheim agent in dienst van Hare Majesteit. Zij is een sensuele superspion en ze is bereid al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Ze wordt in haar eentje het instabiele en onrustige Berlijn in gestuurd waar ze een zeer belangrijk dossier op moet halen. Ze gaat een samenwerking aan met de lokale bureauchef David Percival om te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel.

Moordwijven filmsBron: Universal Pictures

Kill Bill

De huurmoordenares 'The Bride' is zwanger en staat op het punt om te gaan trouwen wanneer ze bruut wordt neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in een coma. Nadat ze wakker is geworden, herinnert ze zich wat er is gebeurd en verandert ze in een meedogenloze moordmachine die uit is op wraak. Zij gaat op zoek naar de verantwoordelijke bendeleden om ze één voor één te vermoorden. En jullie kunnen wel raden wie ze tot het laatste bewaart.. Bill.

Moordwijven filmsBron: Miramax

Lees ook: De allerbeste zombiefilms

Nieuwste artikelen

  • Recensie: De Geheime Dienst voor Magie

  • Populaire boeken die in mei 2021 verschijnen

  • Stranger Things seizoen 4 wordt waarschijnlijk uitgesteld naar 2022

  • Dit kunnen we van Sweet Magnolias seizoen 2 verwachten

  • Het vrouwenbrein - Iris Sommer

Gerelateerde artikelen

  • Vijftig tinten vrij

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • 10 x feel good series

Zoek in artikelen