Oudere fantasy films die je wil zien

Vind je het ook zo heerlijk om even helemaal in een andere wereld te verdwalen? In fantasy films komen vaak draken, tovenaars feeën en dwergen voorbij. Je kan je op die manier helemaal verliezen in een niet-bestaande wereld. Tegenwoordig is fantasy een genre dat je veel ziet, maar ook vroeger werden er veel fantasy films uitgebracht die nog steeds heel leuk zijn om te kijken! Wij zijn voor jullie de archieven in gedoken en hebben een aantal oude fantasy films die nog steeds leuk zijn om te kijken op een rijtje gezet. 

The Princess Bride

Een opa bezoekt zijn zieke kleinzoon en leest hem voor uit het boek The princess bride. Het verhaal gaat over het meisje Buttercup dat gedwongen wordt om te trouwen met prins Humperdinck. Ze houdt echter helemaal niet van hem, want ze is al verliefd op de boerenjongen Westley. Wanneer Prinses Buttercup wordt ontvoerd besluit Westley alles op alles te zetten om haar te redden. 

fantasy filmsBron: MGM, Act III Communications

Legend

In Legend speelt Tom Cruise de rol van Jack. Jack woont in een mythisch woud dat bevolkt is door feën, kobolds, eenhoorns en stervelingen. Jack is voorbestemd om de mooie prinses Lili te redden en de demonische Lord of Darkness te verslaan. Als hem dit niet lukt zal de wereld worden omhuld in een eeuwige duisternis. 

fantasy filmsBron: Legend Production Company 

Willow

De jonge Willow Ufgood vindt een te vondeling gelegde baby waarna hij zich plotseling in een gevaarlijk avontuur bevindt. Dit kindje is namelijk volgens een voorspelling bestemd om de heerschappij van de kwade tovenares Koningin Bavmorda te beëindigen. Willow wordt vergezeld door één zwaardvechter waarmee hij de duistere krachten moet zien te overwinnen. Deze krachten zullen voor niets of niemand terugdeinzen om de Koningin te beschermen. 

fantasy filmsBron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Lucasfilm.

Dragonslayer

De koning heeft een pact gesloten met de verschrikkelijke draak Vermithrax om maagden te offeren zodat de draak zijn koninkrijk met rust laat. Maar dan staat het leven van de dochter van de koning op het spel en krijgt een tovenaar samen met zijn leerling Galen de taak om de draak te doden. 

fantasy filmsBron: Paramount pictures, Walt Disney productions

Labyrinth

Sarah moet alweer op haar kleine broertje Toby passen. Ze is er niet blij mee en ze wenst dat haar broertje meegenomen wordt door de Goblin King. Tot haar verbazing ontdekt ze dat hij echt is meegenomen door Jareth de Goblin King. Sarah vraagt aan Jareth of ze haar broertje terug mag krijgen, maar hij vertelt haar dat ze hem in het labyrinth moet vinden voor middernacht. Als dat niet lukt wordt haar broertje in een Goblin veranderd...

fantasy filmsBron: Henson Associates (HA), LucasFilm

The Neverending story

De jongen Bastian wordt gepest op school. Wanneer hij een boekwinkel binnenstapt krijgt hij van de eigenaar een oud boek dat hij mag lezen. Wanneer Bastian erin begint wordt hij helemaal meegezogen in het verhaal. Het land Fantasia wordt geregeerd door een lief, klein koninginnetje, maar haar gezondheid wordt steeds slechter. Ze lijdt aan een mysterieuze ziekte, die alles te maken heeft met de afbrokkeling van het sprookjesachtige land. Er is maar één persoon die haar en Fantasia van de ondergang kan redden...

fantasy filmsBron: Constantin Film, Warner Bros

The Dark Crystal

Duizend jaar geleden spleet The Dark Crystal in tweeën. Meteen verschijnen de kwade Skeksis om een stuk van dit magische kristal mee te nemen naar hun kasteel en het daar te bewaken. Zonder The Dark Crystal zal de wereld geen licht, hoop en goedheid meer kennen en dat is precies wat de Skeksis willen. Op hetzelfde moment arriveren de goedaardige Mystics in een vallei, ver van het kristal vandaan. Bij de Mystics woont de jonge Gelfling Jen. Hij is 'uitverkoren' om de scherf van The Dark Crystal te zoeken en de delen van het magische kristal te herenigen. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij Kira, een Gelfling-meisje. Samen met haar zet hij zijn gevaarlijke tocht voort om de orde in de wereld te herstellen.

fantasy filmsBron: Incorporated Television Company (ITC)

The Wizard of Oz

Dorothy en haar hond Toto belanden via een tornado in het land van Oz. In dit land ontmoet ze een aantal memorabele vrienden en vijanden op haar reis om de Tovenaar van Oz te ontmoeten. Deze tovenaar zou haar namelijk kunnen helpen om terug naar huis te keren en haar nieuwe vrienden een brein, hart en moed kunnen geven. 

fantasy filmsBron: Warner Home Video

Lees ook: Beste fantasy series Netflix

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen