Onbekende leuke fantasy films

Als je een fantasy liefhebber bent dan heb je vast alle Lord of the Rings en Harry Potter films wel verslonden! Maar wist je dat er ook heel veel leuke onbekende fantasy films bestaan? Deze films zijn vaak net zo leuk als de fantasyfilms die je al kent, maar ze zijn (niet meer) nog niet zo bekend bij het grote publiek. Of dit nu komt omdat ze al wat ouder zijn of omdat ze nooit goed gepromoot zijn, wij zorgen dat ze niet vergeten worden. Wij hebben 11 onbekende fantasy films onder elkaar gezet zodat jij binnenkort een bingewatch-sessie kunt houden!

Legend

In Legend speelt Tom Cruise de rol van Jack. Jack woont in een mythisch woud dat bevolkt is door feën, kobolds, eenhoorns en stervelingen. Jack is voorbestemd om de mooie prinses Lili te redden en de demonische Lord of Darkness te verslaan. Als hem dit niet lukt zal de wereld worden omhuld in een eeuwige duisternis. 

fantasy filmsBron: Legend Production Company

Dragonslayer

De koning heeft een pact gesloten met de verschrikkelijke draak Vermithrax om maagden te offeren zodat de draak zijn koninkrijk met rust laat. Maar dan staat het leven van de dochter van de koning op het spel en krijgt een tovenaar samen met zijn leerling Galen de taak om de draak te doden. 

fantasy filmsBron: Paramount pictures, Walt Disney productions

George and the dragon

De eerste kruistocht is ten einde. De ridder George wil niet meer bloed vergieten en wil naar het noorden vertrekken om daar op een mooi stuk land te wonen. Hij meldt zich hiervoor bij de koning. De koning stemt hierin toe, op de voorwaarde dat George zijn verdwenen dochter Lunna terugvindt. George gaat op pad en hij vindt al snel de prinses terug. Maar dan komt hij erachter dat Lunna over een gigantisch drakenei waakt. Hierin groeit misschien wel de laatste draak op aarde en Lunna heeft besloten het ei met haar leven te beschermen. 

fantasy filmsBron: ApolloMedia Distribution

Earthsea

In de magische wereld van Earthsea heeft de vredesamulet eeuwenlang de vrede bewaard tussen de mensen en de draken. Maar als de amulet breekt en een stuk ervan verdwijnt, moet een beginnende tovenaar het evenwicht weer zien te herstellen en voorkomen dat een boosaardige koning de eilanden van Earthsea verovert.

fantasy films

Bron: The Sci-Fi Channel

Lord of the rings (tekenfilm)

De Lord of the Rings films ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat hier ook een tekenfilm van is verschenen? De Hobbit Frodo krijgt De Ring in handen, een magische ring met bovenaardse krachten. Hij krijgt de opdracht om de ring te vernietigen in de vulcaan Mount Doom in Mordor. Samen met een groep van negen reisgenoten, bestaande uit een dwerg, een elf, twee mensen, een tovenaar en 4 Hobbits, gaat Frodo op pad om de ring te vernietigen. 

fantasy filmsBron: Fantasy Films

The Black Cauldron (Taran en de Toverketel)

In het magische land Predanie moet de jongen Taran met een magisch zwaard zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen. 

fantasy filmsBron: Walt Disney studio's

The last unicorn

De laatste eenhoorn op aarde gaat op een gevaarlijke zoektocht, in de hoop te ontdekken wat er met zijn soortgenoten is gebeurd. Tijdens zijn zoektocht komt hij een hele reeks vreemde personages tegen, waaronder de incompetente tovenaar Schmendrick en de gemene koning Haggard.

fantasy filmsBron: Lions Gate Entertainment

The Beastmaster

Dar, de zoon van de koning, wordt na zijn geboorte opgejaagd door een priester. Zijn ouders sturen hem daarom naar een andere familie waar hij kan opgroeien. Wanneer Dar opgroeit wordt zijn vader vermoord door een groep barbaren. Dar ontdekt dat hij kan communiceren met dieren, waarna hij uit is op wraak. 

fantasy filmsBron: Leisure Investment Company

Return to Oz

Dorothy Gale is teruggekeerd van het land van Oz en is terug in Kansas. Ze kan de magische plek echter niet vergeten en ze slaapt er zelfs slecht door. Haar tante maakt zich zorgen over haar psychische gezondheid en stuurt haar naar een speciale dokter. Hij wil haar behandelen met electro-shock behandelingen om de nare dromen weg te halen. Maar dan wordt Dorothy gered door een mysterieus meisje. Zij neemt haar mee terug naar Oz. In Oz proberen namelijk een heks en de Nome King om alles wat het land mooi maakt te vernietigen. 

fantasy filmsBron: Walt Disney Pictures

Krull

In de toekomst sluiten twee koninkrijken een verbond tegen de overheersing van het Beest en zijn Doders. Het verbond wordt bekrachtigd met een huwelijk tussen Lyssa en Colwyn. Dan wordt Lyssa ontvoert en start Colwyn een zoektocht naar zijn geliefde. Samen met de oude Ynyr gaat Colwyn op zoek naar de zwarte vesting. Een bizarre wereld van gevaren ligt op hun weg…

fantasy filmsBron: Columbia Pictures

Red Sonja

Sonja is een vrouwelijke krijger, die samen met een groep krijgers, waaronder Kalidor, de macht moeten proberen te krijgen over de kwaadaardige koningin Gedren die verantwoordelijk was voor de dood van de familie van Sonja.

fantasy filmsBron: Warner Bros

Lees ook: Fantasy miniseries

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen