Aankomende fantasy series

Ben jij ook zo gek op fantasy series? Dan heb je vast series als Game of Thrones, The Vampire Diaries en Once Upon a Time wel verslonden! Helaas zijn deze series ondertussen allemaal al afgelopen en zoeken de fans weer een nieuwe serie om te gaan kijken. Wij helpen jou daar een handje bij! Wij hebben 9 aankomende fantasy series op een rijtje gezet die je zeker moet gaan kijken als je van het genre fantasy houdt!

His Dark Materials (al uit: 3 november 2019)

His Dark Materials is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van Philip Pullman en gaat over Lyra Belacqua. Ze leeft in een alternatieve wereld waarin de ziel van een mens wordt weergegeven als een dier, een zogehete Daemon. Wanneer haar vriend Roger vermist raakt gaat Lyra op onderzoek uit om hem te vinden. Ze denkt dat hij ontvoerd is en gebruikt wordt voor experimenten in de poolstreek. Lyra besluit om Roger te gaan bevrijden, waarbij ze onderweg een aantal bijzondere nieuwe vrienden maakt.

Aankomende fantasy seriesBron: BBC

V-Wars (5 december)

In deze serie breekt er een mysterieus virus uit waardoor zijn beste vriend Michael Fayne, verandert in een moordlustige vampier. De ziekte verspreid zich en steeds meer mensen worden getransformeerd tot deze vampiers. De maatschappij valt uiteen in twee kampen: de mensen en de vampiers. Luther Swann probeert te begrijpen wat er aan de hand is, terwijl Michael Fayne steeds machtiger wordt als leider van de vampiers.

Bron: Netflix

The Witcher (17 december)

The Witcher, gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken van Andrzej Sapkowski gaat over Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager. Hij probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden. Henry Cavill (Superman) zal de hoofdrol gaan vertolken. 

Aankomende fantasy seriesBron: Netflix

Shadow and Bone (Nog niet bekend)

De Shadow and Bone serie is gebaseerd op de boeken Schim & Schaduw en De Kraaien van Leigh Bardugo. De twee boeken worden samengebracht in de serie Shadow and Bone. In de serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis, waar onnatuurlijke wezens smullen van menselijk vlees. Op een dag ontdekt een jonge soldaat dat ze over een zeldzame kracht beschikt, die haar land uiteindelijk zou kunnen redden van de ondergang. Terwijl ze haar kracht onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven. Op onderstaande foto is de cast van de serie te zien!

Aankomende fantasy series voor Game of Thrones fansBron: Netflix, Twitter @LBardugo

House of the Dragon (nog niet bekend)

Kan je écht geen genoeg krijgen van Game of Thrones? Dan hebben we goed nieuws! HBO werkt namelijk aan een Game of Thrones prequel genaamd House of the Dragon. Het zal zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen. De serie zal gaan over Huis Targaryen en zal naar verluidt gebaseerd worden op het boek Vuur en Bloed van George R.R. Martin. We gaan in deze serie dus kennis maken met de voorouders van Daenerys Targaryen!

Aankomende fantasy series voor Game of Thrones fansBron: HBO

The Lord of the Rings (Nog niet bekend, waarschijnlijk ergens in 2021)

Over The Lord of the Rings serie is nog niet heel veel bekend. Wel zal de serie waarschijnlijk 5 seizoenen krijgen. De serie gaat zich duizenden jaren voor The Lord of the Rings films afspelen ten tijde van de 'Second Age'. In de Second Age kwam Sauron aan de macht en smeedde hij de One Ring. Dit zien we waarschijnlijk terug in de The Lord of the Rings tv-serie.

Aankomende fantasy seriesBron: New Line Cinema

The wheel of Time (Nog niet bekend)

The Wheel of Time is gebaseerd op de gelijknamige boeken (in het Nederlands bekend als Het rad des tijds) van Robert Jordan. Het verhaal gaat over Moiraine, een lid van een krachtige, compleet vrouwelijke organisatie genaamd Aes Sedai. We volgen Moiraine terwijl ze aan een gevaarlijke, wereldomvattende reis begint. Ze wordt vergezeld door vijf jonge mannen en vrouwen. Volgens een voorspelling is één van hen een herrezen draak, een machtig persoon die de mensheid zal redden of vernietigen. Terwijl ze de wereld over reizen moet de groep hun magische Talenten gebruiken om slechte groepen te stoppen die de herrezen draak wil exploiteren. Rosamund Pike (Gone Girl) zal de rol van Moiraine gaan vertolken. 

Aankomende fantasy seriesBron: Luitingh Sijthoff

The Chronicles of Narnia (Nog niet bekend)

Netflix heeft de rechten verworden van alle zeven Narnia boeken. Dat is bijzonder, want nog nooit eerder heeft één bedrijf de rechten van alle zeven boeken in handen gehad! Het verhaal gaat over vier kinderen die in een klerenkast een doorgang vinden naar de magische wereld Narnia. De pratende leeuw Aslan heerst over deze wereld. Hij heeft de hulp van de vier kinderen nodig om de White Witch tegen te houden. 

Aankomende fantasy seriesBron: Walt Disney Pictures.

The Dark Tower (Nog niet bekend)

The Dark Tower is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Stephen King (in het Nederlands uitgekomen onder de naam De donkere toren). The Dark Tower zou eigenlijk uit drie films bestaan en de tv-serie zou de gaten in het verhaal opvullen. Maar aangezien de verfilming van de boeken tegenviel, heeft Amazon besloten om met de tv-serie een reboot van The Dark Tower te maken. De serie zal gaan over hoe Roland de Gunslinger is geworden en we zien hoe hij de slechterik 'Man in Black' voor het eerst ontmoet. Sam Strike (Nightflyers) zal de rol van Roland Deschain gaan spelen en Jasper Pääkkönen (BlacKkKlansman) zal de rol van de Man in Black gaan vertolken. 

Aankomende fantasy series voor Game of Thrones fansBron: Columbia Pictures 

Cursed (Nog niet bekend)

Cursed is een nieuwe netflix Original serie met niemand minder dan Katherine Langford (Hannah Baker uit 13 Reasons Why) in de hoofdrol! Een officiële releasedatum is nog niet bekend gemaakt maar volgens de website IMDB zou de serie in 2019 nog op Netflix moeten verschijnen. Cursed is gebaseerd op de legende van Koning Arthur. De serie draait om Nimue (Katherine Langford), de 'Lady of the Lake', die het zwaard Excalibur aan Arhur geeft. Samen gaan ze op zoek naar Merlin en vechten ze tegen de angstaanjagende troepen van Arthur's vader, Koning Uther.

Aankomende fantasy series voor Game of Thrones fansBron: Netflix

 

Bron: Rotten Tomatoes, Variety.

Lees ook: Fantasy miniseries

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Series met de mooiste mannen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen