10x grappige Halloween films

Sommige mensen kijken het hele jaar uit naar Halloween, terwijl anderen juist de dagen aan het aftellen zijn tot het weer voorbij is! Als je niet van enge films of spookhuizen houdt, dan is deze feestdag waarschijnlijk niet helemaal aan jou besteed. Maar wil je toch een leuke Halloween kunnen vieren zonder al te veel te hoeven griezelen? Wij helpen je daarbij! Wij hebben 10 grappige Halloween films op een rijtje gezet die perfect zijn om te kijken tijdens Halloween, maar die allesbehalve eng zijn!

Zombieland

De student Columbus is een echte nerd en hij is overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in zombies. De wapenfreak Tallahassee kent totaal geen angst. Samen met Wichita en Little Rock moeten ze nu de strijd aangaan met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. 

grappige Halloween filmsBron: Columbia Pictures

Ghostbusters

Drie wetenschappers verliezen hun baan bij de universiteit van New York, waar ze het occulte bestudeerden. Ze besluiten om zich voortaan te verhuren als Ghostbusters en zich bezig te gaan houden met het vangen van allerlei soorten spoken en geesten. Wanneer ze een portaal naar een andere dimensie ontdekken is het aan de Ghostbusters om New York te redden van een verschrikkelijke verschijning...

grappige Halloween filmsBron: Columbia Pictures

The Haunted Mansion

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar zijn familie wordt opgesloten. Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen. Ondertussen gaan ze ook nog de strijd aan om een vloek op het landhuis te verbreken! 

grappige Halloween filmsBron: Walt Disney Studios 

Goosebumps

De schrijver R.L. Stine woont met zijn dochter Hannah in Madison. Het liefste houdt hij iedereen buiten de deur, omdat hij binnenshuis een duister geheim bewaart. Echter, Zach Cooper, zijn buurjongen, laat zich niet zo gemakkelijk afschepen. Wanneer Zach samen met een klasgenoot het huis van Stine binnensluipt, bevrijdt hij per ongeluk een monster uit één van de boeken, maar bevrijden is makkelijker dan weer vangen... 

grappige Halloween filmsBron: Hopper Stone, SMPSP, Columbia Pictures

Hocus Pocus

Hocus Pocus gaat over drie heksenzusters, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksenzusters. 

grappige Halloween filmsBron: Walt Disney Pictures

Beetlejuice

Het stel Babara en Adam komen na een ongeluk erachter dat ze niet meer leven. Hun huis wordt bewoond door een nieuw gezin. Barbara en Adam proberen het nieuwe gezin weg te jagen, maar al hun pogingen mislukken. Noodgedwongen vragen ze hulp aan het spook Beetlejuice, die zich kan omtoveren tot een gruwelijk monster.

grappige Halloween filmsBron: The Geffen Company, Warner Brothers

Casper

Hoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat in Casper's spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey is een ervaren 'geesten therapeut' en hij is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van Whipstaff Manor, de onuitstaanbare Carrigan Crittendon en haar partner, Dibs, om Casper en z'n drie ooms weg te jagen. Carrigan probeert alles om de spoken te verdrijven en bij de schat van Whipstaff Manor te komen. Maar Casper's ooms, Stinky, Stretch en Fatso hebben hun eigen methoden om ongewenste gasten van zich af te schudden.

grappige Halloween films

Bron: Universal City Studios, Inc, Amblin Entertainment

Scooby Doo

Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring-Break, de trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare, griezelige, gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van eilandeigenaar Mondavarious, die vreest dat de jongeren Spooky Island links zullen laten liggen. Hij wil dat de wijs- en speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen. Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan?

grappige Halloween filmsBron: Warner Bros

Paranorman

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

grappige Halloween filmsBron: LAIKA-Focus Features 

The Nightmare before Christmas

Jack Skellington is de koning van Halloweenstad. Op een dag ontdekt hij Kerststad en is hij al snel betoverd door de stad met zijn fonkelende lichtjes. Jack probeert om Kerstmis naar Halloweenstad te brengen, maar dit zorgt vooral voor veel verwarring bij zijn vrienden. 

grappige Halloween filmsBron: Walt Disney Pictures 

Lees ook: Heksenfilms, de leukste films over heksen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

  • 18 x de leukste filmseries

  • Do It Yourself: 3x herfst DIY waar je het warm van krijgt!

Zoek in artikelen