Nicholas Sparks films geranked

Wij kunnen geen genoeg krijgen van de films van Nicholas Sparks! Elke keer zwijmelen we weer helemaal weg bij die prachtige verhalen. We zijn onderhand de tel kwijtgeraakt hoe vaak we al naar The Notebook hebben gekeken. Maar welke Nicholas Sparks film is nu het allerbeste? Wij hebben alle Nicholas Sparks films voor jullie geranked op basis van de scores op IMDB en Rotten Tomatoes!

Wat opvalt bij de films is dat de scores van de critici over het algemeen veel lager liggen dan de scores van het publiek! De meeste films van Nicholas Sparks krijgen niet eens een voldoende volgens de score van de critici op Rotten Tomatoes... Gelukkig is het publiek wel een stuk enthousiaster! De meningen over de films van Nicholas Sparks lopen dus flink uiteen. We hebben daarom voor de Rotten Tomatoes score voornamelijk naar de publieksscore gekeken.

Nicholas Sparks films

11. Nights in Rodanthe

Op nummer 11 is de film Nights in Rodanthe geëindigd. De film behaalde een score van 6,0 op IMDB en op Rotten Tomatoes kreeg de film 52% van het publiek. De critici waren iets minder enthousiast en gaven de film maar 30%. Al met al een gemiddelde score, waarmee Nights in Rodanthe op de elfde plek is geëindigd.

Paul is een chirurg die lang geleden zijn gezin onbewust inruilde voor zijn carrière. Adrienne is een toegewijde moeder die probeert haar leven weer op te pakken nadat haar echtgenoot voor een ander koos en worstelt met zijn wens om toch samen verder te gaan. In een afgelegen vakantiehuis aan het strand zijn Paul en Adrienne elk voor zich van plan om de dingen nog eens serieus op een rijtje te zetten. Maar een naderende storm dwingt hen om steun te zoeken bij elkaar.

Nicholas Sparks films

10. Dear John

Op nummer 10 staat de film Dear John, waarin Channing Tatum de hoofdrol speelt. Toch wordt deze film niet gezien als een van de beste Nicholas Spark films. Zowel het publiek als de critici beoordelen de film niet heel goed. Op IMDB behaalt de film een score van 6,3 van het publiek, maar op Rotten Tomatoes maar 55%. De critici waren zelfs nog wat minder te spreken over de film, die beoordeelde hem maar met 29%.

In Dear John maken we kennis met de jonge soldaat John. Hij ontmoet Savannah, de vrouw van zijn dromen, tijdens zijn verlof. John en Savannah komen uit twee verschillende werelden, maar hun ontmoeting leidt al snel tot een intense relatie. Als John terug moet naar zijn militaire basis en Savannah weer gaat studeren, beloven ze elkaar te schrijven. De afstand, het verlangen en een onverwachte tragedie zorgen echter voor problemen. Lukt het hen om elkaar niet uit het oog te verliezen?

Nicholas Sparks films

9. The Best of Me

The Best of Me behaalt op IMDB een prima score van een 6,7, maar op Rotten Tomatoes zijn zowel het publiek als de critici iets kritischer. Het publiek geeft de film namelijk een score van 59% en de critici zelfs maar 11%. Daarmee heeft deze film de negende plek in deze lijst weten te bemachtigen.

Dawson en Amanda waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg. Ruim twintig jaar later, wanneer ze elkaar ontmoeten bij een begrafenis, bloeit de liefde weer hevig op. Wanneer Dawson en Amanda weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze echter ook geconfronteerd met de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt en de dromen die ze samen deelden. Kan het verleden herschreven worden en kan echte liefde alles overwinnen?

Nicholas Sparks films

8. The Choice 

Op nummer 9 staat de film The Choice. Opvallend is dat de critici van Rotten Tomatoes eigenlijk niet echt te spreken zijn over deze film. Hij behaalt namelijk maar een score van 11%! Het publiek was een stuk enthousiaster. Op IMDB behaalt de film een score van 6,6 en op Rotten Tomatoes krijgt de film 62%. Hierdoor heeft de film toch de negende plek weten te bemachtigen!

Wanneer Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet, springt er direct een vonk tussen de twee over. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan. Naarmate de tijd verstrijkt worden Gabby en Travis echter steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor Ryan of voor Travis? Wanhopig besluit ze het huis te ontvluchten.
Een beslissing die haar leven en dat van Travis voorgoed zal veranderen. Weet hun liefde uiteindelijk te overwinnen?

Nicholas Sparks films

7. The Last Song

Op de 8ste plek is The Last Song geëindigd. Deze film staat bijna gelijk met The Choice, maar omdat zowel de score van het publiek (66%) als de critici (21%) hoger was dan van The Choice, heeft de film de 8ste plek weten te bemachtigen. De score op IMDB ligt wel iets lager, daar krijgt de film een 6,0.

In een klein zuidelijk stadje aan het strand, krijgt een van zijn kinderen vervreemde vader de kans om wat tijd door te brengen met zijn opstandige tienerdochter Veronica, die liever thuis in New York zou zijn. Hij probeert opnieuw een relatie met haar op te bouwen via het enige wat ze gemeen hebben, namelijk muziek, in een verhaal over familie, vriendschap, geheimen, vergiffenis, eerste liefdes en tweede kansen.

Nicholas Sparks films

6. Message in a Bottle

Op plek nummer 6 staat het romantische drama Message in a Bottle uit 1999. Het publiek geef de film een score van 6,3 op IMDB en 66% op Rotten Tomatoes. De critici beoordeelden de film met 32%.

De weduwnaar Garret Blake bouwt boten voor de kost. Een nieuw bestaan opbouwen is echter een andere zaak. Tot Theresa Osborne in zijn dorp in North Carolina komt wonen. Theresa, een eenzame gescheiden vrouw die werkt als researcher voor de Chicago Tribune, weet dat Garret de boodschap verstuurde die zij vond in een fles op een strand van Cape Cod. En ze weet dat die boodschap haar toen bijzonder geraakt heeft. 

 

Nicholas Sparks films

5. The Lucky One

Een film met Zac Efron is bijna altijd wel om van te genieten! En dat vinden de kijkers van The Lucky One ook. Met een 6,5 op IMDB en 67% op Rotten Tomatoes, verdient deze film de vijfde plek in deze lijst.

Logan Thibault is een marinier die ternauwernood zijn missie in Irak overleeft. Dit heeft hij te danken aan een foto van een vrouw die hij vond in de oorlog tussen het puin. Eenmaal terug in Amerika besluit Logan om de vrouw van de foto op te sporen, om haar te bedanken voor het redden van zijn leven. Uiteindelijk vindt hij haar, maar als hij haar het verhaal wil vertellen - wat er nogal hakkelend uitkomt - denkt de vrouw, Beth, dat hij komt solliciteren op de openstaande vacature in hun dierenmotel. Hij besluit het verhaal te laten rusten tot een later moment en neemt de baan aan. Beth is in eerste instantie heel negatief naar Logan toe, maar in de loop van de tijd lijkt er iets moois op te bloeien tussen de twee. Zou dit ook standhouden als Beth achter zijn echte verhaal komt? 

Nicholas Sparks films

4. Safe Haven

Op zowel IMDB als Rotten Tomatoes scoort Safe Haven een score van 67% (op IMDB een 6,7). De critici waren op Rotten Tomatoes iets minder enthousiast en beoordeelden de film met slechts 13%. Echter, dankzij de hoge scores van het publiek heeft deze film de vierde plek weten te bemachtigen!

De jonge, mooie en mysterieuze Katie probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein Amerikaans stadje met een hechte gemeenschap. Door haar verleden is het voor Katie een hele stap om mensen te vertrouwen. Maar als ze de aantrekkelijke Alex ontmoet, een weduwnaar met twee jonge kinderen, verandert alles. Voorzichtig laat ze de liefde toe en wordt ze verliefd op Alex. Maar dan komen er geheimen naar boven, die haar hele leven weer op z’n kop zetten. Katie moet vertrouwen op de kracht van de liefde en wordt genoodzaakt bepaalde keuzes te maken.

Nicholas Sparks films

3. The Longest Ride

We zijn bij de top 3 aangekomen en de derde plek is bemachtigd door de film The Longest Ride! Op IMDB behaalt deze film een 7,1 en ook op Rotten Tomatoes is het publiek enthousiast. Daar wordt de film ook beoordeeld met 71%. De critici beoordeelden de film iets lager, op Rotten Tomatoes staat namelijk een score van 31% genoteerd.

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke, die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia, die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira en hun leven totaal verandert. Ira's herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel. 

Nicholas Sparks films

2. A Walk to Remember

Op de tweede plek is de film A Walk to Remember geëindigd. Op IMDB krijgt deze film een score van 7,4 en op Rotten Tomatoes zelfs een score van 78%! Het is opvallend dat de critici deze film maar met 27% beoordelen op Rotten Tomatoes. Dankzij de hoge scores van het publiek heeft deze fllm de tweede plek weten te bemachtigen.

Wanneer een flauwe studentengrap fout afloopt en een slachtoffer eist, moet Landon bijles geven aan een leerling met studieproblemen en deelnemen aan het jaarlijkse schooltoneel. Het schoolhoofd hoopt dat het Landon wat nederigheid en zin voor verantwoordelijkheid zal bijbrengen. Een uiterst vervelende klus voor Landon. Totdat hij er de verlegen Jamie ontmoet... 

 

Nicholas Sparks films

1. The Notebook

De absolute nummer 1 in deze lijst is de film The Notebook! Met een 7,8 op Imdb, een score van 53% van de critici en 85% van het publiek op Rotten Tomatoes, mag deze film zich met recht de beste Nicholas Sparks film noemen.

In The Notebook maken we kennis met Allie en Noah. Ze brengen de beste zomer van hun leven met elkaar door. Maar dan slaat de werkelijkheid toe en worden de twee uit elkaar getrokken door de ouders van Allie. Als Allie op het punt staat om te trouwen met een andere man, die wel de goedkeuring van haar ouders kan wegdragen, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor de goedkeuring van haar ouders?

 

Bron: IMDB, Rotten Tomatoes

Lees ook: Alle Jane Austen films op een rijtje

Nieuwste artikelen

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

  • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 10 romantische films op Netflix

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • 10 meest bizarre dingen die fans hebben gedaan voor beroemdheden

  • Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

Zoek in artikelen