Dit zijn de leukste kookfilms

Ben jij ook zo'n iemand die na een lange werkdag thuis komt en echt geen zin heeft om een culinair hoogstandje in elkaar te flansen? Maar met een bord Pasta Carbonara op schoot, wel graag lekker op de bank kruipt? Of ben je wel een keukenprinses en wil je graag geïnspireerd raken? Dan hebben wij leuk nieuws. Er bestaan namelijk heel veel leuke kookfilms! Wij hebben de leukste hiervan op een rijtje gezet.

Als je naar een goede kookfilm kijkt, vraag je je meteen af waarom jij geen koksopleiding in Parijs hebt gevolgd. Hoewel het er stressvol uitziet in de keuken, wil jij ook creaties maken met viooltjes erop en wil jij strijden voor die Michelinsterren. Hoewel… we kijken toch eigenlijk liever de film. Dit zijn de beste films: 

No Reservations

Chef-kok Kate is een echte workaholic en bereidt zonder veel moeite een perfecte malse kwartel in een verrukkelijke truffelsaus. Ze weet waar ze goed in is en de keuken is haar territorium. Ze staat er dus zeker niet om te springen wanneer een nieuwe souschef in haar keuken aan de slag gaat. Ze stoort zich aan alles wat hij doet, inclusief zijn liefde voor opera. Maar ook privé struggelt Kate wanneer haar nichtje bij haar komt wonen nadat haar ouders zijn overleden.  

leukste kookfilms                leukste kookfilmsBron: David Lee, 2006 Warner Bros. 

The Hundred-Foot Journey

Met de meest ambitieuze plannen verhuist de familie Kadam naar een het schattige dorpje Saint-Antonin-Noble in Zuid-Frankrijk. Hun plan? Een Indiaas restaurant openen. Maar het lijkt toch niet zo makkelijk te zijn als de restauranteigenaresse tegenover hen, Madame Mallory van Le Saule Pleureur, protesteert. Een ruzie tussen beide restaurants is het gevolg. Maar wanneer zoon Hassan Kadam verlieft wordt op de Franse haute cuisine, probeert hij te bemiddelen tussen de twee concurrerende restaurants. 

leukste kookfilms             leukste kookfilmsBron: Francois Duhamel, DreamWorks II Distribution Co.

Burnt

Door zijn drugsverslaving raakt chef-kok Adam Jones op zijn hoogtepunt alles kwijt. Na een tijd bij de pakken neer te zitten, besluit hij een nieuw restaurant te openen in Londen. Hij is vastbesloten eindelijk een derde Michelinster binnen te halen. Maar met het koppige en buitensporige gedrag van Adam gaat dat alleen niet zonder slag of stoot. 

leukste kookfilms               leukste kookfilmsBron: The Weinstein Company 

Ratatouille

Een rat die van koken houdt. Het klinkt bizar, maar het is het meest schattige wat je kunt zien! De rat Remy droomt ervan om een grote Franse chef-kok te worden. Zijn familie vindt dat hij zich als een gewoon knaagdier moet gedragen, maar hij ziet dat niet zitten. Zijn grote voorbeeld? Auguste Gusteau. Wanneer hij in Parijs terecht komt en zijn familie kwijtraakt, komt hij toevallig in het restaurant van de overleden Gusteau terecht. Hij ziet hoe Linguini, het keukenhulpje, verkeerde keuzes maakt en schiet hem te hulp. Zijn carrière als chef-kok is begonnen.  

leukste kookfilms                leukste kookfilmsBron: Walt Disney Pictures 

Chocolat

Vianne Rocher verhuist met haar dochter naar het ingedutte Franse plaatsje Lansquenet. Vianne opent hier haar chocolaterie waar ze de bewoners voorziet van het beste chocoladeadvies. Ze weet precies de juiste chocolade voor iemand te kiezen. Haar bonbons doen de stugge dorpelingen langzaam smelten als chocolade op je tong. Alleen de conservatieve burgemeester is hier niet zo blij mee. 

leukste kookfilms               leukste kookfilmsBron: Miramax 

Chef

Chef-kok Carl ziet het allemaal even niet meer zitten bij het restaurant in Los Angeles waar hij werkt en hij neemt zomaar ontslag. Maar koken is nu eenmaal wel Carls leven. Hij besluit een foodtruck op te knappen samen met zijn beste vriend en krijgt hierbij ook hup van zijn zoontje die hij wat verwaarloosd heeft. Zelfs zijn ex-vrouw helpt een handje mee. Carl herontdekt op zijn foodtruck zijn passie voor koken.

leukste kookfilms             leukste kookfilmsBron: Aldamisa Entertainment

Julie & Julia 

Julie & Julia draait om het leven van twee vrouwen die beiden in een andere tijd leven. Één ding verbindt ze: hun liefde voor koken. Julie is een foodblogger die voor haar blog besluit alle gerechten die in Julia’s kookboek staan na te maken en hierover te schrijven op haar blog die steeds populairder wordt. 

leukste kookfilms           leukste kookfilmsBron: Columbia Pictures

The Ramen Girl

Abby wordt op een dag in de steek gelaten door haar vriend in Tokyo. Ze slaat aan het dwalen en komt plotseling een ramen shop tegen. Wanneer ze ontzettend geniet van een kom ramen, weet ze wat haar te doen staat. Ze wil een ramenkok worden. Ze haalt de kok in de winkel over om haar de kunst te leren. 

leukste kookfilmsBron: Media 8 Entertainment 

Love's Kitchen

Wanneer de vrouw van de getalenteerde kok Rob Haley komt te overlijden, weet hij niet meer wat hij moet doen. Hij kan het verdriet maar moeilijk een plekje geven, maar na een peptalk van zijn oude vriend en chef-kok Gordon Ramsey (die een gastrolletje heeft in de film), besluit hij Londen vaarwel te kussen. Hij koopt een oude pub en wil deze omtoveren tot een gourmetrestaurant. Niet alleen krijgt hij een nieuwe passie, maar ook komt er een nieuwe liefde om de hoek kijken. 

leukste kookfilmsBron: Just Nuts Films

 

Lees ook: Top 10 Tim Burton films

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

 • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

 • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

 • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

 • Top 10 films over eten

 • Netflix verwijdert voor eind december deze films en series

 • Deze visagist tovert mensen om in echte Disney slechteriken

 • De perfecte film bij jouw beroep

Zoek in artikelen