De 18 leukste sitcoms op een rijtje

Als je het ons vraagt, is er soms niets beters dan op de bank ploffen en een lekkere sitcom opzetten. Natuurlijk bestaan er tegenwoordig prachtig gemaakte series, maar zo nu en dan wil je een meer realistische serie die verhaallijnen bevat die jou verdacht bekend voorkomen en die een stiekeme lach van herkenning op je gezicht tovert. Bij sitcoms kan je lachen om normale menselijke situaties, misschien hier en daar wat aangedikt. Love it! Wij zetten de 18 leukste sitcoms voor je op een rijtje.

Friends

Dit is toch wel dé klassieker uit het rijtje sitcoms. Iedereen kent Friends, of je het nu hebt gekeken of niet, je hebt er sowieso van gehoord. De serie uit 1994 telt tien seizoenen en draaide om de zes vrienden Rachel Green, Phoebe Buffay, Monica Geller, Ross Geller, Chandler Bing en Joey Tribbiani. Deze hilarische sitcom speelde zich vooral af in de verschillende appartementen, maar ook in het koffiehuis "Central Perk" brachten ze veel tijd door. De serie focuste zich op het leven van deze zes vrienden, met zowel grappige, lieve en soms zelfs verdrietige scènes als gevolg. Deze sitcom had it all!

 leukste sitcomsBron: Warner Bros. Television 

Modern Family

Deze serie laat het leven zien van drie verschillende gezinnen, die samen één grote familie vormen. Deze stamboom begint bij vader Jay Pritchett, die na zijn eerste huwelijk hertrouwde met de veel jongere en mooie Gloria Delgado. Gloria komt uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny. Ook Jay had twee kinderen overgehouden aan zijn vorige huwelijk: Claire en Mitchell. Claire is getrouwd met Phil en samen hebben ze drie kinderen: Haley, Alex en Luke. De homoseksuele Mitchell heeft een relatie met Cameron en samen hebben zij de Vietnamese Lily geadopteerd. De serie telt al 11 seizoenen en is nog steeds erg populair, mede door de sarcastische humor en de soms tenenkrommende, maar herkenbare situaties!

 leukste sitcomsBron: 20th Century Fox Television

How I Met Your Mother

In deze sitcom vertelt vader Ted in het jaar 2030, zijn kinderen het verhaal over hoe hij hun moeder ontmoette. Hij begint zijn verhaal 25 jaar eerder in 2005 waar hij als zevenentwintigjarige met zijn vrienden Marshall Eriksen en Lily Aldrin verhuist naar New York. In een bar genaamd MacLaren's, die zich recht onder zijn appartement bevindt, ontmoet hij Barney Stinson en Robin Scherbatsky. Samen met zijn vrienden begint Ted in New York zijn zoektocht naar "de ware". De serie telt 9 seizoenen.

 leukste sitcomsBron: 20th Century Fox Television

New Girl

Deze serie uit 2011 draait om Jess. Een lief, oprecht, spontaan, maar soms ongemakkelijk personage. Nadat ze haar vriend betrapt met een ander, gaat ze op zoek naar een andere woning. Ze komt terecht bij een appartement van drie vrijgezelle mannen. Nick, Coach en Schmidt. Al snel verlaat Coach de serie en maakt hij plaats voor Winston. Een sitcom over een behoorlijk ongemakkelijke vrouw en drie vrijgezelle mannen die samenwonen in één appartement, dat kan bijna niet anders dan hilarisch zijn! De serie is helaas in 2018 gestopt en heeft 7 seizoenen. 

 leukste sitcomsBron: 20th Century Fox Television

2 Broke girls

In deze serie volg je Max Black en Caroline Channing op hun weg om 250.000 dollar te verdienen om een eigen zaak te kunnen beginnen. Max Black is een cynische serveerster en haar collega Caroline Channing was ooit een rijkeluisdochter. Doordat Carolines vader werd gearresteerd voor fraude is ze nu...broke. Zodra Max erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, schopt ze hem het huis uit en laat ze Caroline intrekken samen met haar paard Chestnut. Deze leuke serie is in 2017 gestopt en bestaat uit in totaal 6 seizoenen. 

 leukste sitcomsBron: Warner Bros. Television

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory is ook een welbekende sitcom en is vanaf 2007 te zien. In deze serie neem je een kijkje in het leven van vier vrienden: Leonard Hofstadter, Sheldon Cooper, Howard Wolowitz en Rajesh Koothrappali. Ze werken allemaal bij het bedrijf Caltech en zijn stuk voor stuk echte geeks. Allemaal hebben ze een hoog IQ en een voorliefde voor wiskunde en fysica, hun sociale vaardigheden laten echter te wensen over. Op een dag krijgen Leonard en Sheldon een nieuwe overbuurvrouw die in alles hun tegenpool is: Penny. Penny is serveerster in The Cheesecake Factory en wil graag actrice worden. Leonard krijgt al snel een oogje op haar. Op 25 mei 2019 is de allerlaatste aflevering van deze grappige sitcom uitgezonden. 

 leukste sitcoms                  leukste sitcomsBron: Warner Bros. Television

Melissa & Joey

Melissa & Joey is een serie uit 2010. Melissa komt uit een politieke familie en is ook zelf een politica die werkt voor de lokale gemeente. Vanwege een familieschandaal neemt zij haar nichtje Lennox en haar neefje Ryder in huis. Ondertussen is Joey werkeloos nu het miljoenenbedrijf waar hij werkte failliet is gegaan. Melissa neemt hem aan als oppas. Er bestaan in totaal vier seizoen van deze serie!

leukste sitcoms              leukste sitcomsBron: Hartbreak Films, ABC Family

Unbreakable Kimmy Schmidt

De 29-jarige Kimmy Schmidt wordt gered uit een doemsdag cult in Indiana. Hier heeft ze, samen met drie andere vrouwen, 15 jaar opgesloten gezeten. Vastbesloten om niet gezien te worden als slachtoffer verhuist ze naar New York, waar ze wordt geconfronteerd met de wereld zoals deze nu is. Met alleen maar een positieve instelling en haar nieuwe vrienden begint Kimmy aan haar leven als volwassene. De serie heeft tot nu toe 4 seizoenen.

leukste sitcoms            leukste sitcoms           leukste sitcomsBron: Netflix, Universal Television

Scrubs

Scrubs is een serie die vanaf 2001 te volgen is. In deze serie kijk je vanuit het oogpunt van hoofdpersonage John Dorian. We zien zowel de professionele als de persoonlijke levens van het personeel van het Sacred Heart ziekenhuis. Je volgt het verhaal van in totaal vier verschillende personen gedurende de loopbaan van 'J.D.'. Hierbij worden de gedachtes van John vertelt en uitgebeeld. De serie is een mooie mix van humor en drama, wat natuurlijk ook hoort bij het werk in een ziekenhuis.

leukste sitcomsBron: ABC Studios

That 70's show

Deze serie is zeker een oldie, maar wel eentje die door de tijd heen niets aan waarde is verloren. Er wordt een verhaal verteld rondom een vriendengroep van een zestal tieners en het speelt zich af in de zeventiger jaren. In de serie worden verschillende thema's aangesneden die in die tijd erg op de voorgrond stonden. Denk hierbij aan het drugsgebruik van jongeren en de economische ontbering van de recessie in die tijd. 

leukste sitcomsBron: 20th Century Fox Television

Will & Grace

De serie werd uitgezonden van 1998 tot en met 2006. Gelukkig kreeg de serie in 2017 een revival en kunnen we sindsdien weer genieten van alle avonturen van Will en Grace. In Will & Grace kijk je mee in het leven van, jawel, Will en Grace. Deze twee hoofdpersonages krijgen vanaf de universiteit een relatie met elkaar. Er is echter een klein probleempje: Will weigert om seks te hebben met zijn vriendin. Hij zit in de knoop met zijn ware identiteit en komt erachter dat zijn seksuele voorkeur ligt bij hetzelfde geslacht. Dit geheim komt uiteindelijk op tafel en na veel drama en verdriet, worden de twee personages beste vrienden.

leukste sitcomsBron: KoMut Entertainment, NBC

Parks and Recreation

Parks and Recreation is een serie die vanaf 2009 werd uitgezonden en in totaal zeven seizoenen telt. Het verhaal gaat over de belevenissen van de medewerkers van de afdeling Parks and Recreation in Indiana. De medewerkers proberen een balans te vinden tussen privé en werk en gaan verschillende projecten aan om hun stadje te verbeteren!

leukste sitcomsBron: NBC/Colleen Hayes

The Fresh Prince of Bel-Air

Een humoristische serie uit de jaren negentig, waarin Will Smith de hoofdrol speelde. De serie gaat over de zeer fatsoenlijke famie The Banks die de straatwijze, maar minder nette Will in huis nemen om hem vervolgens te veranderen in een nette, volwassen jongeman. Will heeft echter andere plannen en maakt het dit gezien niet heel makkelijk.

leukste sitcomsBron: NBC Productions

30 Rock

Deze serie, bestaande uit zeven seizoenen, verscheen in 2006. 30 Rock gaat over het hoofdpersonage Liz Lemon. Liz is de schrijfster van een fictieve serie, genaamd The Girlie Show. Ze heeft het niet makkelijk en moet leren omgaan met haar nieuwe arrogante baas en een moeilijke nieuwe ster die haar intrede doet. Ze probeert zo goed als mogelijk de tv-show draaiende te houden, wat zeker niet makkelijk is.

leukste sitcomsBron: NBC

Community

Vanaf 2007 wordt deze grappige televisieserie uitgezonden en in totaal zijn er zes verschillende seizoenen verschenen. De serie draait om de studiegroep op het Greendale Community College. Jeff Winger is een advocaat waarbij het diploma ongeldig is verklaard en die dus opnieuw zijn colleges zal moeten volgen. Om indruk te maken op de mooie, blonde Britta Perry, richt Jeff een studievereniging op!

leukste sitcoms

Bron: Universal Media Studios (UMS), NBC

The Office (U.S.)

De Amerikaanse The Office die vanaf 2005 te bewonderen is, is gebaseerd op de BBC hitserie The Office die van 2001 tot 2003 werd uitgezonden. Deze serie is een zogenoemde mockumentary. Dit houdt in dat dat er onderwerpen worden besproken zoals dat in een documentaire wordt gedaan, alleen berust het hier niet op feiten. Je kunt in de afleveringen meekijken op de alledaagse werkdagen van de werknemers van een fictief bedrijf. Denk hierbij aan ongepast gedrag en het willen hooghouden van je ego.

leukste sitcomsBron: NBC Universal Television

Arrested Development

Arrested Development is een serie die van 2003 tot 2006 op de televisie te zien was en waar vanaf 2013 nieuwe afleveringen de wereld in worden geslingerd. Deze serie gaat over de rijke familie Bluth, die tegelijkertijd heel verwend en disfunctioneel is. Michael Bluth neemt het bedrijf van zijn vader over, die wegens fraude in de gevangenis terecht is gekomen, maar dit geen eitje met een instabiele familie.

leukste sitcomsBron: 20th Century Fox Television

Seinfeld

Een zeer oude sitcom is Seinfeld. Deze werd uitgezonden van 1989 tot 1998 en gaat over Jerry Seinfeld, een neurotische stand-up comedian, en zijn eveneens neurotische vrienden; Cosmo Kramer, George Costanza en Elaine Benes. Samen belanden ze in bizarre en hilarische situaties!

leukste sitcomsBron: West-Shapiro

Frasier

Frasier is een serie die te zien was van 1993 tot 2004 en wordt gezien als de beste spin-off serie ooit gemaakt. Het betreft een spin-off van de serie Cheers en gaat over Dr. Frasier Crane, een psychiater, die samen met zijn vaste producer Roz Doyle, een eigen radioprogramma heeft waar problemen van luisteraars worden besproken. Frasier woont samen met zijn vader Martin in een luxe appartement en door een ongeluk van zijn vader is hij genoodzaakt een huishoudster aan te nemen, op wie hij verliefd wordt.

leukste sitcoms            leukste sitcomsBron: Grub Street Productions

 

Bron: IMDb

Lees ook: 15 overeenkomsten tussen Friends en How I Met Your Mother

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • De leukste nieuwe TV-series uit Amerika!

 • De grappigste foutjes in films en series

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Friends Cast Toen en Nu

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen