13x animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen

Ben jij ook zo dol op animatiefilms? Dan heb jij de meeste animatiefilms waarschijnlijk wel gezien! Maar wist je dat veel van deze films ook één of meerdere vervolgen hebben gekregen? Hiermee hoef je je zeker niet te vervelen! Wij hebben daarom voor jullie 13 animatiefilms met vervolgen op een rijtje gezet die je kan bingewatchen. Plan dat filmavondje maar alvast in!

Hotel Transylvenia 

Deze grappige animatiefilm waarin graaf Dracula er alles aan probeert te doen om Hotel Transylvania verborgen te houden voor de mensen heeft in totaal twee vervolgen gekregen, genaamd Hotel Transylvania 2 en Hotel Transylvania 3: Summer Vacation. Alle drie de films zijn ontzettend leuk en zeker een aanrader!

In Hotel Transylvania kunnen monsters en hun families even ontsnappen van een wereld met mensen. Het hotel wordt gerund door Dracula. Maar hij heeft zijn handen niet alleen vol aan het hotel, maar ook aan zijn tienerdochter Mavis. Hij probeert haar avontuurlijker te maken, maar dat lukt niet altijd even goed. 

animatiefilms met vervolgenBron: Sony Pictures Animation

How to Train Your Dragon 

How to Train Your Dragon is een geweldige film, maar de twee vervolgen (How To Train Your Dragon 2 en How To Train Your Dragon: The Hidden World) zijn misschien wel nóg beter! Pak voor de zekerheid maar wel alvast de zakdoekjes erbij, want bij deze films hou je het niet droog...

De jonge Viking Hiccup woont op het eiland Berk waar ze al generaties lang tegen draken vechten. Maar wanneer hij de gewonde draak Toothless ontmoet, komt hij erachter dat draken heel lief kunnen zijn. Hij wil niet meer tegen ze vechten. Hij ziet kans om zich te bewijzen door te laten zien dat ze in vrede kunnen leven met draken. 

animatiefilms met vervolgenBron: Dreamworks animation

Finding Nemo 

De bekende film Finding Nemo kreeg in 2016, bijna 10 jaar na de originele film, een vervolg genaamd Finding Dory. Beide films zijn perfect voor een filmavondje!

Clownvis Marlin leidt samen met zijn zoontje Nemo een fijn en veilig leventje in het Great Barrier Reef. Maar wanneer Nemo in een aquarium belandt, is het aan papa Marlin om hem te redden. Aan deze reddingsmissie hoeft hij niet alleen te werken, hij krijgt hulp van Dory, een vis die niets kan onthouden. 

animatiefilms met vervolgenBron: Disney/Pixar

Despicable Me

De hilarische film Despicable Me kreeg maar liefst twee vervolgen, namelijk Despicable Me 2 en Despicable Me 3. Of de vervolgen net zo goed zijn als het eerste deel, dat valt te betwijfelen, maar ze zijn zeker vermakelijk om te kijken!

De gemene Gru woont in een onheilspellende villa in een vredige buitenwijk en hij wil de wereld domineren met zijn leger van minions. Maar dan staan er plots drie weesmeisjes voor de deur die in Gru geen superschurk, maar de perfecte papa zien! Een grotere bedreiging voor zijn reputatie is nauwelijks denkbaar.

animatiefilms met vervolgenBron: Universal Pictures

Toy Story

De eerste Toy Story film komt alweer uit 1995. Deze leuke film waarin speelgoed tot leven komt heeft maar liefst drie vervolgen gekregen, namelijk Toy Story 2, Toy Story 3 en Toy Story 4. Elke film uit deze franchise is bijna even goed en bevat vele mooie, grappige en emotionele scènes. Deze films zijn perfect voor een bingewatch avond!

De cowboy pop Woody is het favoriete speelgoed van Andy. Maar wanneer er een nieuw actiefiguur komt genaamd Buzz Lightyear wordt Woody jaloers. Hij is bang dat Buzz het favoriete speeltje van Andy gaat worden. Wanneer Buzz per ongeluk uit het slaapkamerraam van Andy valt, gaat Woody achter hem aan. Samen moeten ze proberen om in de buitenwereld te overleven en weer veilig terug te komen naar Andy's huis...

animatiefilms met vervolgenBron:  Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Wreck-it Ralph

De vrolijke familiefilm Wreck-it Ralph kreeg in 2019 een vervolg, namelijk Ralph Breaks the Internet. Waar het eerste deel vooral veel nostalgie bevatte en oude spelletjes tot leven bracht, ontdekt Ralph in het tweede deel het internet! Of deel 2 net zo leuk is als deel 1 valt te betwijfelen, maar beide films zijn zeker de moeite waard!

Ralph is de slechterik in de arcadegame waar hij in zit, terwijl Felix altijd de held is. Hij heeft er genoeg van om de slechterik te zijn en hij gaat op avontuur om te laten zien dat ook hij een held kan zijn. Maar wanneer Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcade wereld te redden voordat het te laat is?

animatiefilms met vervolgenBron: Walt Disney Pictures

The Incredibles

In 2004 kwam alweer de eerste The Incredibles film uit. Pas 14 jaar later in 2018 kwam het vervolg, Incredibles 2 uit! Voor de fans lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, want deel 2 gaat verder waar deel 1 gestopt is. Ben je op zoek naar een film met humor en actie? Dan is The Incredibles de film voor jou tijdens een bingewatchavond.

Bob Parr en zijn vrouw Helen behoorden vroeger tot de groep van 's werelds grootste misdaadbestrijders. Beide hebben ze superkrachten. Zo is Bob heel sterk en Helen extreem lenig. Maar vijftien jaar later zijn ze gedwongen om als gewone burgers te leven en zich terug te trekken in een buitenwijk. Ze wonen daar als "normaal" gezin met hun drie kinderen, Violet, Dash en Jack Jack. Bob wil niets liever dan weer in actie komen. Hij grijpt zijn kans als hij door een mysterieuze opdrachtgever naar een afgelegen eiland wordt gestuurd voor een supergeheime missie. Daar ontdekt hij al gauw dat er een heel gezin superhelden nodig is om de wereld van de totale ondergang te redden. 

animatiefilms met vervolgenBron: Buena Vista Pictures,  Pixar Animation Studios

Cloudy With a Chance of Meatballs

Cloudy With a Chance of Meatballs is een leuke, grappige animatiefilm met een bizar gegeven: het regent gehaktballen! Het is dan ook niet gek dat deze leuke film in 2013 een vervolg kreeg!

Flint Lockwood is een aspirant uitvinder en sociaal erg onhandig. Hij heeft al heel wat bizarre apparaten uitgevonden. Wanneer zijn nieuwste uitvinding per ongeluk het stadsplein verwoest en in de wolken wordt geslingerd, gebeurt er iets bijzonders. Het begint cheeseburgers te regenen! Maar wanneer de mensen om steeds meer eten vragen, begint de machine raar te doen en ontstaan er spaghettitornado’s en gehaktbalstormen. Nu moet Flint met behulp van het weermeisje Sam Sparks, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen!

animatiefilms met vervolgenBron: Sony Pictures Animation

Rio

Van de film Rio zijn er in totaal 2 delen gemaakt. De film is een waar kleurenspektakel en brengt je helemaal in de sfeer van Rio de Janeiro. 

Blu is een tamme Macaw papegaai die nog nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje Linda in het koude Minnesota, waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Hij is tenslotte de laatste van zijn soort. Althans... dat denkt hij. In het exotische Rio woont Jewel. Zijn vrouwelijke tegenpool. Samen met Linda besluit hij af te reizen naar de andere kant van de wereld om haar te ontmoeten. Met Jewel en zijn nieuwe bijdehante stadsvriendjes beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.

animatiefilms met vervolgenBron: 20th Century Fox

Ice Age

De Ice Age films kunnen natuurlijk niet ontbreken in de lijst van animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen! Na de eerste Ice Age film zijn er nog 4 delen gemaakt, namelijk Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Ice Age: Continental Drift en Ice Age: Collision Course. Deze films zijn heerlijk om te bingen en uiteraard is de leukste rol weggelegd voor Scrat, de eekhoorn die altijd op zoek is naar een eikel!

In de eerste film trekken duizende dieren naar het zuiden om de winter te ontvluchten, maar de eenzame mammoet Manfred is juist op weg naar het noorden. Onderweg ontmoet hij de luiaard Sid die meegaat op Manfred's reis. Als ze plots een weeskindje vinden, overtuigt Sid Manny van het feit dat ze de mensenbaby terug moeten brengen naar zijn familie. Dit kan alleen maar met behulp van Diego, de sluwe tijger, die denkt dat hij een snelle manier weet om de familie op te sporen.

animatiefilms met vervolgenBron: Twentieth Century Fox

Kung Fu Panda

Van de Kung Fu Panda films, waarin een Panda als Dragon Warrior wordt aangewezen, zijn in totaal 3 films verschenen. Niemand minder dan Jack Black spreekt de stem in van de panda Po. De films zitten boordevol humor, dus als je een avondje wil lachen, dan zijn de Kung Fu Panda films daar uitermate geschikt voor!

De onhandige Po is een grote fan van Kung Fu. Daar droomt hij van tijdens zijn werk in de bamiwinkel van zijn ouders. Op een dag gebeurt er iets totaal onverwachts: Po wordt door een groot toeval verkozen tot leerling bij de kungfuleraar meester Shifu. Opeens mag Po samenwerken met zijn idolen, namelijk Kraanvogel, Tijger, Mantis, Aap en Adder. Dan komen Po en de andere erachter dat de sneeuwluipaard Tai Lung naar hen op weg is. Po is de enige die het gezelschap kan redden van de gevaarlijke Tai Lung. 

Bron: DreamWorks Animation

Shrek

De leuke animatiefilm Shrek is ondertussen echt een klassieker geworden. Er zijn in totaal 4 films gemaakt die ieder een leuk verhaal hebben en vol zitten met humor! Met name weet de ezel Donkey de show te stelen!

Shrek woont in zijn eentje in een verlaten moeras, maar daar is hij helemaal tevreden mee. De mensen zijn bang voor hem en zien hem als een monster. Plotseling wordt Shreks rustige moeras overspoeld door een lading sprookjesfiguren. Het blijkt dat Lord Farquaad de figuren heeft verbannen uit zijn koninkrijk. Ze vormen namelijk een obstakel voor zijn droom om heerser te worden van Duloc. Hiervoor moet hij wel een vrouw vinden. Hij besluit om met prinses Fiona te trouwen, maar hij moet haar daarvoor wel eerst bevrijden uit de toren en een draak verslaan. Shrek ontmoet intussen Donkey. Het duo vertrekt naar het paleis van Farquaad zodat Shrek verhaal bij hem kan halen. Farquaad belooft Shrek dat hij zijn moeras weer terugkrijgt als hij Prinses Fiona naar hem weet te brengen. Samen met Donkey gaat Shrek op pad om Fiona van de draak te redden. 

Bron: Dreamworks

Madagascar

We sluiten de lijst van animatiefilms met vervolgen om te bingewatchen af met de Madagascar trilogie! Deze vrolijke films zijn perfect voor een bingewatchsessie en wedden dat jij 3 dagen later nog steeds "I like to move it move it!" in je hoofd hebt zitten?

In Madagascar lijden vier verwende dieren uit de Central Park Zoo onverwacht schipbreuk en stranden ze op het exotische eiland Madagascar. Hier leren ze hoe ze moeten overleven in het wild... 

Bron: Dreamworks LLC

Lees ook: Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen