De leukste alien films

De vraag of er buitenaards leven is in het heelal houdt de mensheid al jarenlang bezig. Waarschijnlijk heb jij jezelf ook wel eens afgevraagd of er aliens bestaan. Deze vraag is zelfs zo populair dat er al ontzettend veel films over aliens zijn verschenen! Van serieuze en spannende films, tot humoristische alien films, over alles is er wel een film gemaakt! Wij hebben voor jullie daarom de leukste alien films op een rij gezet.

Close Encounters of the Third Kind

Roy Neary ziet samen met een aantal andere omstanders een UFO. Na deze schokkende gebeurtenis wordt hij achtervolgd door een visioen van een bergachtige vorm. Hij begint geobsedeerd uit te zoeken waar het voor staat. Ondertussen vinden er over de hele wereld rare verschijnselen plaats. Overheidsmedewerkers hebben een ontmoeting van de tweede categorie. Zij ontdekken tastbaar bewijs voor buitenaardse bezoekers in de vorm van een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog en een gestrand militair schip dat jaren eerder verdween en nu ineens op een ongewone plaats is opgedoken. Roy volgt zijn visioen naar een afgelegen gebied waar hij aanwijzingen opvolgt om een ontmoeting te hebben van de derde categorie: contact!

leukste alien filmsBron: Julia Phillips and Michael Phillips Productions , Columbia Pictures

E.T. 

In E.T. maken we kennis met een buitenaards wezen dat drie miljoen lichtjaren van huis de weg kwijt is geraakt. De 10-jarige Elliott vindt het wezen en besluit om hem mee naar huis te nemen. Hij noemt de alien E.T. en samen met zijn zusje houdt hij het bestaan van E.T. geheim. E.T. wordt echter al snel ziek, waardoor de overheid moet ingrijpen...

leukste alien filmsBron: Universal Pictures

Men in Black

De twee ‘MIB’ regeringsagenten K en J, werken voor een speciale eenheid die zich bezighoudt met de buitenlandse wezens op aarde. Telkens als er paniek onder de bevolking dreigt uit te breken worden de ‘Men In Black’ erop af gestuurd. K en J raken verstrikt in een complot van aliens en moeten alles op het spel zetten om de toekomst van het menselijke ras te redden...

leukste alien filmsBron: Columbia Pictures

Independence day

De wereld is geschokt door de komst van buitenaardse wezens. Waarom de aliens naar de aarde zijn gekomen is in eerste instantie niet duidelijk, totdat de gigantische ruimteschepen het vuur openen op grote wereldsteden. Het wordt dan snel duidelijk dat zij hier voor één reden zijn: het innemen van de aarde en het uitroeien van de mensheid. Een gevechtspiloot en een rekenkundige nemen het samen op tegen de aliens. De enige hoop om te overleven ligt nu in hun handen. Kunnen zij de mensheid redden?

leukste alien filmsBron: Twentieth Century Fox

Star Wars

In de eerste Star Wars film maken we kennis met Anakin Skywalker. Hij woont als slaaf met zijn moeder op de planeet Tatooine. Wanneer de Jedi Qui-Gon Jinn Anakin ontmoet voelt hij dat dit jongetje de krachten van de Force bezit en dat hij wel eens degene kan zijn die rust in de Force kan brengen. Hij besluit dan ook alles in het werk te stellen om Anakin op te leiden als Jedi ridder. Daarnaast is het onrustig in het heelal. Senator Palpatine is bezig om zijn macht te vergroten. Door een incident wordt Palpatine het middelpunt van een groot conflict tussen de gigantische commerciële handelsfederatie en de kleine, vredige planeet Naboo. Koningin Amidala van Naboo staat voor een moeilijke keuze. Ze besluit de hulp in te roepen van Jedi Master Qui-Gon en zijn leerling Obi-Wan Kenobi.

leukste alien filmsBron: Lucasfilm

Alien

In Alien gaat de bemanning van het ruimteschip Nostromo op zoek naar de herkomst van een noodsignaal dat afkomstig is van een planeet. Hier ontdekken ze een nieuwe levensvorm, maar wanneer één van de beammingsleden wordt aangevallen breekt er al snel paniek uit onder de bemanning. De buitenaardse levensvorm groeit namelijk in het menselijk lichaam en al snel wordt het hele schip aangevallen...

leukste alien filmsBron: Twentieth Century-Fox Productions

Contact

Ellie Arroway is een wetenschapper die onderzoek doet naar buitenaards leven wanneer het geld voor het onderzoek ineens wordt stopgezet. Maar dan krijgt Ellie via een privé fonds de kans om haar onderzoek te heropenen en vier jaar later krijgt ze een bijzonder bericht binnen van de ster Vega. Het blijkt een gecodeerd bericht te zijn en Ellie en haar team doen er alles aan om het bericht te decoderen. Wanneer ze eindelijk de code gekraakt hebben blijkt het bericht een blauwprint te zijn voor een machine om een passagier naar Vega te brengen. Ellie moet nu alleen iedereen, van de militairen, tot de politieke leiders en de wetenschappers weten te overtuigen dat zij de beste persoon is om de reis af te leggen.

leukste alien filmsBron:

War of the Worlds

Ray Ferrier is een gescheiden man die in de weekenden voor zijn twee kinderen zorgt. Tijdens een van deze weekenden gebeurt er iets vreemds. Er vinden gekke onweersstormen plaats. Maar dan ontdekt Ray dat deze onweersstormen eigenlijk een vloot van alien ruimteschepen zijn die vlak bij zijn huis op aarde zijn geland. Dit is het begin van een alien invasie op aarde. Ray probeert om samen met zijn kinderen uit New York te vluchten en ze in veiligheid te brengen bij de ouders van zijn ex-vrouw. Maar of dit gaat lukken...

leukste alien filmsBron: Paramount Pictures

Paul

Graham en Clive zijn twee vrienden die enorm gek zijn op stripboeken en vooral interesse hebben in sciencefiction verhalen. Samen gaan ze op reis naar het beruchte ''Area 51'' in Nevada. Als ze midden in de woestijn zijn komen ze een voortvluchtige Alien tegen, genaamd Paul. Wat begint als een hallucinante roadtrip verandert al snel tot een levensbelangrijke missie: het voortvluchtige groene mannetje veilig naar zijn moederschip brengen!

leukste alien filmsBron: Double Negative, Universal Pictures

Attack the Block

Moses is de baas van de straten in een buitenwijk in Londen. Als hij met zijn bende een meisje overvalt, krijgt zij hulp uit wel heel onverwachte hoek: de ruimte. De buurt wordt aangevallen door buitenaardse wezens en deze types lijken achter Moses aan te zitten. In een snel tempo dalen aliens op aarde neer en Moses en zijn bende staan voor een grote uitdaging. Als hun schreeuw om hulp niet serieus genomen wordt zit er maar een ding op: keihard terugvechten…

leukste alien filmsBron: Sony Pictures, Optimum Releasing

Galaxy Quest

Vier jaar lang maakte een groep acteurs deel uit van de NSEA Protector crew, totdat de serie genaamd Galaxy Quest werd gestopt. 20 jaar later worden de tv-uitzendingen van Galaxy Quest geïnterpreteerd als 'historische documenten' door buitenaardse wezens, die aangevallen worden. Ze 'stralen' de crew van tweederangs acteurs naar zich toe om het universum te redden.

leukste alien filmsBron: Dreamworks

Edge of Tomorrow

De aarde is aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar wordt opgeslokt in een tijdlus en gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw door te maken. Telkens moet hij vechten, om vervolgens keer op keer te sterven. Maar naarmate hij zijn vaardigheden traint, aan de zijde van mede-strijder Rita Vrataski, wordt hij beter en beter. Elk gevecht brengt hem een stap dichter bij de overwinning.

leukste alien filmsBron: Warner Bros.

Super 8

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

leukste alien filmsBron: Paramount Pictures

Mars Attacks

Het leven op aarde wordt verstoord wanneer er ineens vliegende schotels van Mars landen op onze planeet. In eerste instantie lijken de bewoners van Mars vredelievend te zijn, maar bij een georganiseerde bijeenkomst met de president van Amerika blijkt dat de aliens erop uit zijn om iedereen overhoop te schieten met straalgeweren. De president probeert met man en macht de overmacht te vernietigen...

Bron: Tim Burton Productions, Warner Bros.

District 9

In District 9 landen buitenaardse wezens op aarde en komen terecht in een sloppenwijk vlakbij Johannesburg. Het Multi-National United (MNU) is verantwoordelijk voor de controle over de buitenaardse wezens. Dit bedrijf is onverschillig over het welzijn van de wezens. Wanneer een terreinarbeider van MNU, Wikus Van De Merwe, een mysterieus virus oploopt, bereikt de spanning tussen de buitenaardse wezens en de mensen een hoogtepunt. Hij wordt achtervolgd en opgejaagd en ontdekt hoe het voelt om een buitenstaander te zijn op je eigen planeet.

Bron: TriStar Pictures

Arrival

Op de aarde zijn er op verschillende plekken mysterieuze ruimtevaartuigen geland. Er wordt een eliteteam samengesteld onder leiding van linguïst Louise Banks om contact met de buitenaardse wezens te zoeken. Het team moet op zoek naar antwoorden tijdens een race tegen de klok. Om deze antwoorden te vinden en de mensheid te redden moeten ze hun eigen levens in gevaar brengen.

Bron: Lava Bear Films

The Fifth Element

Elke 5000 jaar wordt het leven op aarde bedreigd door vijandige krachten uit het heelal die het leven op aarde willen vernietigen. Alleen een vrouw, het Vijfde Element, kan dit voorkomen. Ze wordt geholpen door Corben Dallas, een taxichaffeur en ex-militair.  Samen ondernemen ze een gevaarlijke zoektocht naar de andere vier elementen water, vuur, lucht en aarde.

Bron: Columbia Pictures

Starship Troopers

De mens wordt geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden, namelijk een intelligent ras van buitenaardse wezens. Ze zijn allemaal in staat om iedereen op aarde te vernietigen. De jonge Johnny Rico sluit zich aan bij een elite-eenheid van de infaterie. Zijn vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot. De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang. 

Bron: TriStar Pictures

Signs

Wanneer Graham Hess en zijn gezin wakker worden en een grote graancirkel in hun achtertuin aantreffen, krijgen ze te horen dat buitenaardse wezens hiervoor verantwoordelijk zijn. Terwijl ze met groeiende angst toekijken, verschijnen er over de hele wereld dit soort 'signs'

Bron: Touchstone Pictures

Guardians of the Galaxy

Peter Quill heeft een geheimzinnige bol gestolen. Maar de slechterik Ronan heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen van Ronan te blijven sluit Peter Quill zich aan bij een uiteenlopende groep wezens die bestaat uit Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer. Maar Quill komt erachter wat de ware kracht van de bol is, en dat de bol een bedreiging vormt voor het heelal.

Bron: Marvel Studios

Lees ook:  De beste Scifi op Disney+

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 18 x de leukste filmseries

  • De leukste film presidenten

  • Nog meer films om te janken

  • Dit is de eerste Men in Black International trailer

  • E.T. keert terug naar Elliot voor de feestdagen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen