12 duistere fantasy series

Fantasy series zijn ideaal om even weg te dromen in een heel andere wereld. Er bestaan dan ook heel veel verschillende soort fantasy series. Één van die soorten zijn duistere fantasy series, zoals Supernatural. Maar er bestaan nog veel meer duistere fantasy series! Wij hebben er 12 voor jullie uitgezocht die zeker het kijken waard zijn. 

American Horror Story

Elk seizoen van deze serie heeft een ander verhaal. In het eerste seizoen volgen we de familie Harmon, die het verleden achter zich wil laten en verhuizen naar Los Angeles om een nieuwe start te maken. Maar hun nieuwe huis blijkt een donker en duister verleden te verbergen die de familie teistert als ze steeds meer bloedstollende ontdekkingen doen over liefde, seks en moordwraak.

duistere fantasy seriesBron: 20th Century Fox Television 

Supernatural

Sam Winchester heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Tegenwoordig ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu zijn rechtenstudie afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, opeens voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

duistere fantasy seriesBron: Warner Bros. Television

Grimm

Nick Burkhardt ontdekt dat hij afstamt van een lange bloedlijn van Grimms, behoeders van de balans tussen de mensen en de mythische wezens die ons belagen. Gezegend  met de gave om het kwaad te zien dat onder ons leeft, probeert Nick wanhopig om zijn twee levens gescheiden te houden. Zijn betrokkenheid bij de eeuwenoude rivaliteit in het Grimm-universum doet die scheidingslijn echter steeds meer vervagen...

duistere fantasy seriesBron: Universal Television

V-Wars

In V-Wars is er een uitbraak van een mysterieus virus, waardoor de beste vriend van dokter Luther Swann, Michael Fayne, veranderd in een moordlustige vampier. De ziekte verspreid zich snel en meer mensen worden getransformeerd tot vampiers. De maatschappij valt uiteen in twee kampen: de ‘normale’ mensen en de vampiers. Luther Swan gaat een strijd aan tegen de klok om te begrijpen wat er aan de hand is, terwijl Michael Fayne steeds machtiger wordt als leider van de vampiers.

duistere fantasy seriesBron: Netflix

Penny Dreadful

In Penny Dreadful worden de meest iconische en angstaanjagende karakters uit de literatuur nieuw leven in geblazen. Dorian Gray, Victor Frankenstein en Abraham van Helsing gaan samen met een groep nieuwe personages op een duistere en brute zoektocht om een ziel te redden – zelfs als ze worstelen met hun eigen monsterlijke verleidingen.

duistere fantasy seriesBron: Jonathan Hession, Showtime, Neal Street Productions

Game of Thrones

Game of Thrones hoort uiteraard thuis in deze lijst met duistere fantasy series. Deze serie speelt zich af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Hier vechten de machtigste families om de IJzeren Troon en ondertussen is er een kwaadaardig leger White Walkers onderweg vanuit het Noorden. 

duistere fantasy seriesBron: HBO

Tell Me a Story

In Tell Me a Story worden bekende sprookjes, zoals de drie biggetjes, Hans en Grietje en Roodkapje op een duistere en lugubere manier verteld. Deze serie is dan ook meer een psychologische thriller dan een serie over sprookjes. Het speelt zich af in het hedendaagse New York.

duistere fantasy seriesBron: Kapital Entertainment

The Strain

Dr. Ephraim Goodweather is het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York. Na een mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken, moeten hij en zijn team dit onderzoeken. Met het verspreiden van het virus staan Ephraim en zijn team een oorlog te wachten die het lot van de mensheid bepaalt.

duistere fantasy seriesBron: Double Dare You (DDY)

The Walking Dead

Sherrif Rick Grimes beland in een coma. Wanneer hij wakker wordt is het ziekenhuis verlaten. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies, of walkers zoals ze in de serie worden genoemd. Rick begint een zoektocht om zijn vrouw en zoon terug te vinden. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van deze wezens...

duistere fantasy seriesBron:  American Movie Classics (AMC)

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries gaat over de middelbare scholiere Elena Gilbert. Wanneer ze de mysterieuze Stefan Salvatore ontmoet worden de twee al snel verliefd. Maar wanneer er brute moorden worden gepleegd en ze erachter komt dat Stefan een vampier is, verdenkt ze hem van de moorden. Op dat moment verschijnt zijn broer Damon Salvatore op het toneel. De broers nemen het tegen elkaar op met als inzet, de ziel van Elena. Wanneer er een driehoeksverhouding ontstaat barst de strijd in alle hevigheid los.

duistere fantasy seriesBron: Warner Bros. Television

Chilling Adventures of Sabrina

De zestienjarige Sabrina is door haar vader (een zwarte magiër) en haar moeder (een mens) aan Satan beloofd. Ze probeert om een normaal leven te leiden, maar ze krijgt al snel te maken met duistere krachten. Deze krachten hebben het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

duistere fantasy seriesBron: Warner Bros. Television

The Witcher

We sluiten deze lijst af met de serie The Witcher. Geralt of Rivia is een Witcher en reist het continent af als monsterjager. Yennefer of Vengerburg groeit op als kind met krachten die ze zelf niet begrijpt. Naarmate ze ouder wordt leert ze om deze krachten te beheersen en wordt ze een krachtige tovernares. Prinses Cirilla verliest haar grootmoeder en slaat op de vlucht. De levens van deze drie mensen lijken ver uit elkaar te liggen, maar door een noodlot worden ze bij elkaar gebracht.

duistere fantasy seriesBron: Netflix

Lees ook: 16 romantische fantasy films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen