Films waarbij je kan wegdromen over vakantie

Wij houden ervan om even weg te dromen en alvast te bedenken waar we naartoe op vakantie willen gaan! Blijven we in ons eigen land op een camping, gaan we iets avontuurlijkers doen zoals een safari of gaan we lekker ontspannen in een warm land? Ook in films gaan de personages vaak naar de mooiste vakantiebestemmingen. Bij het kijken van deze films kan je heerlijk wegdromen en fantaseren over jouw perfecte vakantie!

Blended

Houd je van avontuurlijke vakanties zoals een Afrikaanse safari? Dan is Blended de film voor jou. De hoofdpersonages Lauren en Jim willen elkaar na een vreselijke blinde date nooit meer zien. Maar wanneer zowel Lauren als Jim afzonderlijk van elkaar een familievakantie boeken komen ze samen terecht op een luxe Afrikaans safari resort.

Bron: David Bloomer, Warner Bros. Entertainment

Roman Holiday

*Zucht* Rome is de stad van de liefde en wordt vaak gebruikt als decor voor films. Ook in Roman Holiday, waar Rome de achtergrond vormt voor een romantische tocht door de prachtige stad.

Bron: Paramount Pictures

Forgetting Sarah Marshall

Hou je van warme vakanties op een mooi eiland? Bij het kijken van de film Forgetting Sarah Marshall kan je genieten van het eiland Hawaii. Om over de breuk met zijn vriendin Sarah Marshall te komen, besluit Peter om een vakantie te boeken naar Hawaii. Hij weet echter niet dat hij terechtkomt in hetzelfde resort als Sarah en dat Sarah daar met haar nieuwe vriend verblijft...

Bron: Universal Pictures

Only You

Voor de liefhebbers van Italië is Only You een aanrader. Faith heeft als tiener te horen gekregen dat een man genaamd Damon Bradley haar lot is. Jaren later staat Faith op het punt om met een andere man te trouwen en wenst een Damon Bradley hun alle geluk toe. Faith besluit om de bruiloft af te blazen en ze volgt Damon naar Italië. Dit is het begin van een zoektocht door het mooie en romantische Italië. 

Bron: TriStar Pictures

Mamma Mia

Door deze heerlijke film met de vrolijk liedjes is het alsof je zelf op een Grieks eiland bent! Sophie gaat trouwen op een Grieks eiland waar haar moeder een hotelletje heeft. Wat haar moeder echter niet weet is dat Sophie zelf drie gasten heeft uitgenodigd, namelijk de drie mannen die haar vader zouden kunnen zijn.

Bron: Universal Pictures

Under the Tuscan Sun

Een persoonlijke zoektocht in het mooie Toscane. Na het zien van deze film krijg je meteen zin om zelf ook naar Toscane te vertrekken! Als Frances, een schrijfster uit San Francisco, van een vriendin een 10-daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in eerste instantie helemaal niet zitten. Uiteindelijk besluit ze toch te gaan. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. 

Bron: Franco Biciocchi, Touchstone Pictures, Buena Vista Pictures Distribution

Eat Pray Love

Deze film is voor de wereldreizigers onder ons. Vind je het heerlijk om zoveel mogelijk van de wereld te zien en echt een actieve vakantie te hebben? Dan moet je de film Eat Pray Love een keer gezien hebben. In deze film gaat de hoofdpersoon Liz na haar scheiding een jaar lang alleen op vakantie.

Bron: Columbia Pictures

Mr. Bean's Holiday

Mr. Bean's Holiday laat het bekende vakantieland Frankrijk op een heel andere manier zien! In de film maakt de bekende Mr. Bean een grappige tocht door Frankrijk, waar uiteraard niets loopt zoals gepland. Voor de liefhebbers van Frankrijk is dit een leuke film om het land eens van een andere kant te zien!

Bron: Universal Pictures

My Life in Ruins 

Als je zelf ook graag op een Griekse tour gaat is My Life in Ruins de film voor jou. Dit keer volgen we niet een vakantieganger, maar een reisleidster! De toeristen die ze rondleidt zien haar vaderland op een ander manier, waardoor ze de dingen zelf ook anders gaat zien.

Bron: 26 Films

Six Days Seven Nights

Vastzitten op een tropisch eiland met Harrison Ford‎ is niet zo heel erg toch? De piloot Quinn en de toerist Robin kunnen het niet goed met elkaar vinden. Toch besluit Quinn om haar voor een werkopdracht zo snel mogelijk naat Tahiti te vliegen. Ze komen echter terecht in een storm en maken een noodlanding op een onbewoond tropisch eiland. Hier moeten ze samenwerken als ze dit willen overleven.

Bron: Touchstone Pictures

Lees ook: De leukste romantische films om met je geliefde te kijken op Netflix

Nieuwste artikelen

  • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

  • Warner Bros. wil meer Harry Potter content maken

  • Riverdale seizoen 7 wordt het laatste seizoen

  • Schemergeesten - Angie Sage

  • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

Gerelateerde artikelen

  • 10 romantische films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Pikante films op Netflix

  • De ergste film clichés 

Zoek in artikelen