10x het beste van Ryan Reynolds

Ryan Reynolds kennen we ondertussen allemaal als de anti-held Deadpool. Maar we weten ook dat deze acteur ontzettend veel humor heeft en hij en zijn vrouw Blake Lively nemen elkaar dan ook vaak in de maling op hun social media accounts! Een van zijn eerste rollen was in de leuke komedieserie Two Guys, a Girl and a Pizza Place. Sindsdien heeft Ryan Reynolds in ontzettend veel films gespeeld. Maar welke films van hem zijn het allerbeste? Wij zochten het voor je uit! Wij hebben 10x het beste van Ryan Reynolds in willekeurige volgorde op een rij gezet.

Deadpool

We beginnen deze lijst met, hoe kan het ook anders, Deadpool! Met deze film liet Ryan Reynolds zien dat de rol van Deadpool hem op het lijf geschreven is. De huurling Wade Wilson wordt verliefd op de knappe Vanessa. Zijn leven is geweldige totdat hij op een dag wordt gediagnosticeerd met terminale kanker. Maar dan komt er een man op zijn pad die zegt dat hij hem kan genezen, maar dat hij daardoor wel superkrachten krijgt. Wade besluit de behandeling te ondergaan en hij komt erachter dat hij in een mutant veranderd. Door middel van vele pijnlijke experimenten ontdekt hij dat hij nu krachten heeft waardoor zijn verwondingen razendsnel genezen en hij bedenkt het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Ryan ReynoldsBron: Twentieth Century Fox

Buried

In deze claustrofobische film moet Ryan Reynolds in zijn eentje de film dragen en dat doet hij fantastisch! Als de Amerikaanse vrachtwagenchauffeur Paul Conroy zijn ogen opent in een houten kist komt het langzaam terug. Zijn konvooi werd door Irakese rebellen overvallen, hij verloor zijn collega's uit het oog en raakte bewusteloos. Als hij zich realiseert waar hij is, dringt de gek-makende waarheid tot hem door: ze hebben hem levend begraven ergens in de woestijn. In zijn kist vindt hij een telefoon met camera, een zippo en een zaklamp. Terwijl Paul probeert niet in paniek te raken en zijn familie, werkgever en het leger te bereiken voor hulp slaat de doodsangst onherroepelijk toe. Niet alleen het ultimatum van zijn gijzelnemers, maar ook de laatste teug zuurstof in de kist komt iedere minuut dichterbij. Een wanhopig gevecht tegen de klok begint...

Ryan ReynoldsBron: Versus Entertainment

Mississippi Grind

In deze film speelt Ryan Reynolds de rol van de charismatische Curtis. Het verhaal gaat over Gerry. Hij is een getalenteerde pokerspeler, totdat zijn gokverslaving zijn leven begint te beheersen. Op een dag ontmoet hij de jonge reiziger Curtis. Gerry gelooft dat hij geluk brengt en haalt hem over samen een roadtrip te maken. Al pokerend reizen ze door het zuiden van Amerika, op weg naar een legendarische pokerwedstrijd in New Orleans. Alle hoogte- en dieptepunten die ze meemaken tijdens hun trip onthullen hun ware karakters en motivatie, waardoor een hechte band tussen de twee ontstaat.

Bron: Sycamore Pictures

The Croods

Met de film The Croods laat Ryan Reynolds zien dat hij naast 'gewoon' acteerwerk, ook in staat is om een personage door middel van zijn stem tot leven te wekken! In deze leuke animatiefilm maken we kennis met de familie Croods, de allereerste familie uit de prehistorie. Ze wonen in een grot, maar wanneer deze verwoest wordt kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Reizend door een prachtig landschap, maken de Croods kennis met een hele nieuwe wereld, vol avontuur en fantastische wezens.

Bron: DreamWorks Animation

Pokémon Detective Pikachu

Ook in de film Pokémon Detective Pikachu speelt Ryan Reynolds een onverwachte rol. Hij speelt namelijk niemand minder dan de schattige, gele Pikachu in de film! In deze film gaat Tim op zoek naar zijn vermiste vader. Hierbij krijgt hij hulp van zijn voormalige partner van zijn vader, namelijk Detective Pikachu! Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven. Ze komen een enorme diversiteit aan verschillende Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Ryan ReynoldsBron: Warner Bros.

The Voices

Ryan Reynolds vertolkt in deze ietwat bizarre film de hoofdrol van de lieve en knappe Jerry. Hij heeft een bizarre relatie met zijn kat en hond. Hij deelt het huis met zijn doortrapte kat Mr. Whiskers en trouwe hond Bosco. Terwijl Mr. Whiskers er alles aan doet om Jerry ervan te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, houdt Bosco hem op het rechte pad. Het is pas wanneer hij per ongeluk zijn bloedmooie collega Fiona vermoordt dat hij besluit om zijn medicatie terug te nemen. En de realiteit blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn als hij had gehoopt.

Bron: Vertigo Entertainment

Definitely, Maybe

Ryan Reynolds laat met Definitely, Maybe zien dat hij ook heel geschikt is als hoofdrolspeler in een romantische komedie! Hij speelt de rol van Will Hayes, een dertiger uit Manhattan die midden in een scheiding verwikkeld is. Zijn tienjarige dochter Maya begint hem vragen te stellen over het leven dat hij leidde voordat hij getrouwd was. Hij vertelt haar over drie romantische relaties, namelijk het buurmeisje Emily, zijn beste vriendin en zielsverwante April en over de vrijgevochten Summer. Wanneer Maya de stukjes van haar vaders romantische puzzel probeert samen te leggen, begint ze in te zien dat de liefde toch niet zo eenvoudig of makkelijk is als ze dacht. Will, van zijn kant, beseft dat het in de liefde nooit te laat is voor een tweede kans.

Ryan ReynoldsBron: Universal Pictures

The Proposal

Dat Ryan Reynolds humor heeft dat wisten we al. In deze film slaat hij de handen ineen met actrice Sandra Bullock, wat zorgt voor een geweldige, hilarische film. De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar Canada, waardoor ze haar baan kwijt zal raken. Om dit te voorkomen dwingt ze haar assistent Andrew, met wie ze al jaren in de clinch ligt, om zich met haar te verloven. Tegen een paar voorwaarden gaat hij hiermee akkoord en reist het slecht bij elkaar passende stel naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Al snel voelt Margaret zich als een vis op het droge. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de gevolgen...

Bron: Touchstone Pictures 

The Nines

Gary is een acteur die een politieagent op televisie speelt. Nadat hij de spullen van zijn ex-vriendin heeft verbrandt drinkt hij te veel, gebruikt hij crack, stapt in de auto en crasht. Hij komt terecht in de gevangenis, waarna hij huisarrest krijgt onder het waakzame oog van een publicist, de opgewekte en hardnekkige Margaret. Ze verplaatst hem naar het lege huis van een schrijver die voor een shoot in Canada is. Gary ontmoet Sarah, een aantrekkelijke en schijnbaar gewillige buurvrouw. Zijn vriendschap met Margaret bloeit op en er gebeuren vreemde dingen: hij vindt aantekeningen die hij zich niet meer kan herinneren, hij hoort geluiden en hij lijkt zichzelf tegen het lijf te lopen in de keuken. Twee resterende hoofdstukken onthullen wat er aan de hand is...

Bron: Destination Films

Safe House

We sluiten deze lijst af met de spannende actiefilm Safe House. Tobin Frost is een overgelopen CIA-agent die onherstelbare schade heeft toegebracht aan de Verenigde Staten door staatsgeheimen te verkopen. Na jarenlang te zijn opgejaagd, wordt hij in Zuid-Afrika opgepakt en ondergebracht in het lokale Safe House waar Matt Weston (Ryan Reynolds) de leiding heeft. De levensgevaarlijke Frost is nauwelijks binnen of het Safe House wordt aangevallen. De onervaren Weston weet op het nippertje met Frost te ontsnappen. Terwijl ze achtervolgd worden door meedogenloze huurmoordenaars, probeert Weston te achterhalen wie er achter dit complot zit.

Ryan ReynoldsBron: Universal Pictures

Lees ook: 10x het beste van Dwayne Johnson

Nieuwste artikelen

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen