10x het beste van Dwayne Johnson

Dwayne 'The Rock' Johnson kennen we natuurlijk allemaal als een gespierde actieheld. Hij heeft door de jaren heen dan ook al ontzettend veel films gemaakt. Maar Dwayne Johnson doet veel meer dan actiefilms! Zo liet hij in Moana horen dat hij ook aardig kan zingen en ontdekten we in Jumanji dat deze acteur ook ontzettend grappig is! Wij hebben 10x het beste van Dwayne Johnson op een rij gezet.

Moana (Viana)

We beginnen deze lijst met de heerlijke Disney film Moana, waarin Dwayne Johnson de stem insprak van de halfgod Maui. Met name krijgen wij het liedje 'You're Welcome', dat Dwayne Johnson voor de film zingt, niet meer uit ons hoofd!

Vaiana heeft één grote missie: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op deze ontdekkingsreis ontmoet Vaiana de halfgod Maui, die haar begeleidt in haar zoektocht. Samen zeilen zij de oceaan over op een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Bron: Walt Disney Pictures

Furious 7

In de Fast and the Furious films laat Dwayne Johnson zien dat hij een echte actieheld is. Zo ook in Furious 7. 

Nadat ze met Owen Shaw en diens bende afrekenden zijn Dominic Toretto en zijn team van professionele criminelen teruggekeerd naar de Verenigde Staten om een normaal leven te leiden. Echter wil de broer van Owen Shaw, Ian Shaw, zich wreken op Dominic voor de dood van zijn broer. Nadat ze te weten komen dat Han overleden is in Tokio, rukt het team uit om Ian Shaw te vinden voor hij hen vindt.

Bron: Universal Pictures

Fast Five

Ook in Fast Five laat Dwayne Johnson zien wat een krachtpatser hij is.

Nadat ex-agent Brian O'Conner en Mia Toretto Dom Toretto hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs, die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken...

Bron: Universal Pictures

Jumanji: Welcome to the Jungle

In Jumanji: Welcome to the Jungle laat Dwayne Johnson ook een humoristische kant van zichzelf zien! Met zijn zogeheten 'smoulder' heeft hij de lachers op zijn hand!

Wanneer vier middelbare scholieren een oude videogame genaamd Jumanji ontdekken waar ze nog nooit van hebben gehoord, worden ze meteen de junglewereld van het spel ingetrokken. Ze veranderen in de game-personages die ze zelf kozen. Al snel ontdekken ze dat je Jumanji niet zomaar speelt – je moet het zien te overleven. Om het spel te verslaan, moeten zij het gevaarlijkste avontuur van hun hele leven ondernemen, anders kunnen ze voor eeuwig in de game vast blijven zitten...

Bron: Columbia Pictures,

Jumanji: The Next Level

Als je Jumanji: Welcome to the Jungle al leuk vond, dan moet je zeker ook Jumanji: The Next Level zien! Deze film is zo mogelijk nóg grappiger dan het vorige deel!

Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen. 

Bron: Columbia Pictures

Hercules

Dwayne Johnson staat natuurlijk bekend om zijn enorme spierballen. Het is dan ook niet gek dat hij in zijn acteercarrière ook de rol van Hercules heeft gespeeld. Met zijn gespierde lijf is hij de perfecte Hercules!

Hercules is een Griekse half-god die op de proef wordt gesteld wanneer de koning van Thrace en zijn dochter zijn hulp vragen om een tyrannieke krijgsheer te verslaan. Hercules heeft de kracht van een god nodig om zijn verleden achter zich te laten en zijn vijanden te overwinnen.

Bron: Paramount Pictures

Central Intelligence

Ook in Central Ingelligence bewijst Dwayne Johnson zijn komisch talent!

De CIA-agent Bob werd als kind gepest en gaat nu naar de reünie van zijn middelbare school. Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van Calvin, een accountant, die vroeger bij hem op school zat en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg terug meer. 

Bron: Universal Pictures

Fighting with My Family

In deze komische drama film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, speelt Dwayne 'The Rock' Johnson zichzelf.

In de film maken we kennis met Paige en haar broer Zak. Ze komen uit een fanatieke worstel famile en zijn door het dolle heen wanneer ze de kans krijgen om auditie te doen voor WWE (World Wrestling Entertainment). Wanneer echter alleen Paige wordt uigekozen om door te gaan met het zware trainingsprogramma, is ze noodgedwongen haar familie te verlaten en de keiharde wereld in haar eentje te trotseren. Deze hartverwarmende komedie vertelt het sensationele waargebeurde verhaal waarin Paige bewijst dat juist datgene wat haar apart maakt haar een ster kan maken.

Bron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Rampage

Heb je zin in een film waarbij je even helemaal niet hoeft na te denken? Ook daar kan Dwayne Johnson in voorzien! Rampage is hier de perfecte film voor!

De afstandelijke primatoloog Davis Okoye heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt al snel dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa-roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen, maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.

Bron: New Line Cinema

The Rundown

Uiteraard kan de humoristische avonturenfilm The Rundown niet ontbreken in de beste films van Dwayne Johnson!

De stoere Beck wordt ingehuurd om de zoon van een gangster uit de Amazone naar huis te brengen, maar raakt betrokken bij de strijd tegen een stadsbeheerder en de zoektocht naar een legendarische schat.

Bron: Columbia Pictures

Lees ook: Top 10 beste Zac Efron films

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

  • Leukste meiden series op Netflix

Zoek in artikelen