10x kick-ass vrouwenfilms

Wij houden van films met sterke vrouwelijke karakters in de hoofdrol! Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat films met kick-ass vrouwelijke karakters. Deze doen niet onder voor de mannen in de film en weten hun mannetje te staan in een gevecht. Van Ripley in Alien tot aan Katniss Everdeen in The Hunger Games, wij hebben 10 kick-ass vrouwenfilms onder elkaar gezet.

Alien

In 1979 konden we voor het eerste genieten van de sciencefiction film Alien. Ondertussen is deze film een echte klassieker geworden! Niet alleen vanwege de beroemde scène waarbij er een alien uit de borstkas van één van de mannen kwam gebarsten, maar ook vanwege het sterke vrouwelijke karakter Ellen Ripley! In Alien gaat de bemanning van het ruimteschip Nostromo op zoek naar de herkomst van een noodsignaal dat afkomstig is van een planeet. Hier ontdekken ze een nieuwe levensvorm, maar wanneer één van de beammingsleden wordt aangevallen breekt er al snel paniek uit onder de bemanning. De buitenaardse levensvorm groeit namelijk in het menselijk lichaam en al snel wordt het hele schip aangevallen...

Bron: Robert Penn, Twentieth Century Fox

Mad Max: Fury Road

In deze film zien we meerdere badass vrouwen, maar Charlize Theron als Imperator Furiosa is echt fantastisch! Zij bestuurd het oorlogsvoertuig waar Mad Max op terecht komt. Samen trekken ze door het zogeheten 'Wasteland'. Ze zijn op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Bron: Warner Bros.

Star Wars: The Last Jedi

In Star Wars hebben altijd stoere vrouwen een hoofdrol gehad. Kijk maar naar prinses Leia Organa of koningin Padmé Amidala. In de nieuwste trilogie speelt echter Daisy Ridley de nieuwe vrouwelijke hoofdrol. Zij speelt de rol van Rey. In de eerste film is ze al een badass, maar in The Last Jedi traint ze met niemand minder dan Luke Skywalker en kunnen we haar skills zien met een lightsaber! In de film zien we haar uiteindelijk vechten tegen (en later ook met) Kylo Ren, waarin we pas echt zien hoeveel ze met haar lightsaber kan. Ondertussen moet het verzet heviger tegen de First Order vechten dan ooit. Poe, Finn en Rose proberen er alles aan te doen om het verzet te redden en de First Order te verslaan, maar of dat ze gaat lukken?

Bron: Lucasfilm

Wonder Woman

Als we het hebben over kick-ass vrouwenfilms, dan hoort natuurlijk de film Wonder Woman in deze lijst te staan! Gal Gadot schittert in de film als Diana a.k.a. Wonder Woman en weet haar mannetje te staan in een gevecht! Ze doet zeker niet onder voor andere mannelijke superhelden van D.C. zoals Aquaman en Batman. Wanneer Diana een piloot genaamd Steve redt van de verdrinkingsdood, besluit ze om zich bij hem aan te sluiten en hem te helpen het kwaad te verslaan. Het kwaad blijkt echter niet één enkele persoon maar de gehele oorlog, en Steve neemt haar mee naar Londen voor een speciale missie.

Bron: Clay Enos, Warner Bros. Entertainment, Ratpac-Dune Entertainment LLC

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Uiteraard kunnen we Hermelien niet in deze lijst vergeten! Ze is dapper, onwijs slim (en niet te vergeten ze heeft Draco in zijn gezicht gestompt) en zonder Hermelien zijn Harry en Ron nergens! In het derde schooljaar van Harry, Ron en Hermelien ontsnapt Sirius Zwarts uit de gevangenis. Harry komt erachter dat Sirius het op hem gemunt heeft. Het schooljaar is ondertussen van start gegaan en Zweinstein wordt bewaakt door dementors, die een vreemd effect hebben op Harry. Maar dan dringt Sirius Zwarts het kasteel binnen en ontdekt Harry nieuwe informatie over zijn verleden...

Bron: Warner Bros. Entertainment

Terminator 2: Judgement Day

In de eerste Terminator film maken we al kennis met Sarah Conner, de moeder van de toekomstige rebellenleider. In dit tweede deel is Sarah Conner veranderd van een wat timide serveerster in een badass vrouw waar je rekening mee moet houden! In Terminator 2: Judgement Day zijn er 10 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit de eerste film. De zoon van Sarah Conner, John, is opgegroeid tot een flinke jonge kerel. Maar hun nachtmerrie is verre van voorbij. Uit de toekomst daagt een nieuw, nog dodelijker Terminator-model op. Zijn missie: John Connor uit de weg ruimen voor hij volwassen wordt. Gelukkig staan Sarah en John niet alleen in hun strijd met deze angstaanjagende Terminator. Ook het menselijke verzet heeft namelijk een krijger naar het verleden teruggestuurd… Zijn missie: John Connor kost wat kost beschermen. De strijd voor morgen kan losbarsten....

Bron: TriStar Pictures

Captain Marvel

In deze lijst met kick-ass vrouwenfilms staat nog een superheldenfilm, namelijk Captain Marvel! Samen met de andere Avengers weet deze superheld haar mannetje te staan en is ze zelfs een van de meest krachtige (zo niet de krachtigste) superheld in het Marvel universum! Zeker een vrouw om tegenop te kijken! Carol Danvers is een soldate die superkrachten heeft, maar geen idee heeft hoe ze er aan is gekomen. Ze is haar geheugen verloren, maar vecht samen met haar vrienden tegen de vijand, omdat dat alles is wat ze kent. Maar niet alles is wat het lijkt, en als Carol meer over haar verleden te weten komt, veranderen er dingen voor haar.

Bron: Walt Disney Pictures, Marvel Studios

The Hunger Games

Katniss Everdeen is natuurlijk ook een kick-ass vrouw! Met een pijl-en-boog is ze onverslaanbaar en daarnaast is ze ook nog eens ontzettend dapper. Elk jaar vinden er de hongerspelen plaats, waarbij een jongen en een meisje uit elk van de twaalf districten wordt uitgekozen om te vechten in een arena tot de dood. Degene die het overleeft is de winnaar. Wanneer het zusje van Katniss wordt uitgekozen om mee te vechten in de Hongerspelen twijfelt Katniss geen moment en besluit ze om de plek van haar zusje in te nemen...

Bron: Lionsgate

Birds of Prey

Wij vonden Harley Quinn al geweldig in Suicide Squad, maar in Birds of Prey steelt ze de show samen met een groep andere powervrouwen! Heel Gotham wordt overhoop gehaald nadat Roman Sionis, de grootste en meest narcistische schurk van de stad, en zijn toegewijde rechterhand Zsasz een prijs op het hoofd van het jonge meisje Cass hebben gezet. Dit leidt ertoe dat de paden van Harley, Huntress, Black Canary en Renee Montoya elkaar kruisen, waarna dit bijzondere viertal met elkaar zal moeten samenwerken om Roman te verslaan.

Bron: DC Entertainment

Underworld

We sluiten deze lijst af met de film Underworld! In deze vijfdelige filmreeks volgen we het karakter Selene. Ze is een bloedmooie (en dodelijke) vampier die maar één doel in haar leven heeft; het jagen op de weerwolven die haar familie hebben uitgemoord. Maar als ze verliefd wordt op een mens met weerwolvenbloed in zijn aderen, staat haar hele wereld op zijn kop. Als de ultieme strijd tussen de vampieren en de 'Lycans' in alle hevigheid losbarst, moet Selene een keus maken tussen haar hoofd en haar hart.

Bron: Subterranean Productions, Lakeshore Entertainment

Lees ook: 11 geweldige vrouwen in YA

Nieuwste artikelen

  • Voor het donker thuis - Riley Sager

  • Wallbanger - Alice Clayton

  • Ik hoor wat je zegt - Heather Morris

  • Trailer The Princess Switch 3 onthuld door Netflix

  • De beste romantische komedies van 2021 (tot nu toe)

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen