De beste films over powervrouwen op werk

In films komen we steeds vaker echte powervrouwen tegen die voor vele een voorbeeld zijn. Ook laten steeds meer films echte powervrouwen op het werk zien! Deze films zijn niet alleen ontzettend leuk om te kijken, maar bevatten ook sterke vrouwelijke personages. Wij hebben de beste films over powervrouwen op werk voor jullie onder elkaar gezet.

Working Girl 

In Working Girl maken we kennis met Tess McGill. Ze probeert tevergeefs te ontsnappen aan haar baan als secretaresse en hogerop te komen. Haar idee wordt echter gestolen door haar baas Katharine Parker. Maar wanneer Katharine haar been breekt, grijpt Tess haar kans en besluit zich als haar voor te doen om zo haar idee terug te stelen. Samen met de bankier Jack Trainer probeert ze een deal te maken die haar in één keer kan maken... of breken.

Bron: Twentieth Century Fox

Hidden Figures

Uiteraard kan Hidden Figures niet in deze lijst ontbreken! Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de drie vrouwen die we zien in deze film zijn echte rolmodellen! De film gaat over drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die voor NASA werkten. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Bron: Fox 2000 Pictures 

The Silence of the Lambs

Jodie Foster speelt de hoofdrol van Clarice Starling in deze film. Ze won hier zelfs een Oscar voor! Haar karakter is een echte powervrouw die er alles aan doet om een seriemoordenaar te pakken te krijgen. In The Silence of the Lambs is de psychopatische seriemoordenaar "Buffalo Bill" op de vlucht. Zijn slachtoffers zijn jonge vrouwen die hij vermoord en vilt. De FBI schakelt de jonge studente Clarice Starling in om deze maniak te vinden. Hiervoor heeft zij de hulp nodig van Dr. Hannibal Lecter, die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal omdat hij zijn slachtoffers letterlijk ‘rauw lust’. Clarice ontdekt een pop van een doodsvlinder in de keel van Buffalo’s slachtoffers. Dr. Hannibal geeft haar stukje bij beetje de gegevens om dit raadsel op te lossen en om achter de verblijfplaats van “Buffalo Bill” te komen…

Bron: Orion Pictures

Erin Brockovich

Ook Erin Brockovich is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waardoor het hoofdpersonage Erin alleen nog maar meer respect verdient! Het verhaal gaat (uiteraard) over Erin Brockovich. Ze is een gescheiden moeder met drie kleine kinderen die alles op alles zet om haar gezin te onderhouden. Als Erin eindelijk een respectabele baan heeft gevonden bij een advocatenkantoor, wil ze bewijzen dat ze meer in huis heeft dan een paar borsten en lange benen. Ze komt er door eigen onderzoek achter dat een miljarden bedrijf drinkwater vervuilt met het lozen van gif. In eerste instantie neemt niemand Erin serieus, zelfs de zieke bewoners van het nabijgelegen woestijn stadje niet. Samen met haar baas zet ze de strijd voort, met alle gevolgen van dien. 

Bron: Universal Pictures

Legally Blonde

Legally Blonde laat zien dat je zowel een voorliefde kunt hebben van een perfecte gardarobe als een powervrouw op werk kunt zijn! De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

Bron: Paramount Pictures

Zero Dark Thirty

Dit heftige verhaal gaat over de jacht op Osama Bin Laden, de man achter de grootste terroristische aanval ter wereld. Alle geheime diensten van Amerika zijn op zoek naar de meest beruchte terrorist ter wereld en falen hem te vinden. Het is uiteindelijk de intelligentie en opmerkzaamheid van één vrouw die ervoor gezorgd heeft dat Osama in handen valt van de Navy SEALS. Ze is met recht een powervrouw op werk te noemen!

Bron: Columbia Pictures

His Girl Friday

Deze film komt alweer uit 1940, maar al in deze film zien we een echte powervrouw op werk! Het karakter Hildy Johnson zou eerst een man zijn, maar dankzij Rosalind Russell's geweldige prestatie van het karakter werd er besloten het karakter een vrouw te maken. Rosalind Russell heeft zelf een aantal wijzingen aan het script toegebracht, waardoor haar karakter een icoon werd van de onafhankelijke, werkende vrouw, die niet alleen goed is in haar baan en niet onderdoet voor de mannen, maar die ook nog eens niet op haar mondje is gevallen. Deze film bevat dus zowel op het scherm als achter het scherm een echte powervrouw!

Bron: Columbia Pictures

A League of their Own

In 1943 zijn alle jongen mannen naar het front vertrokken, waardoor er een ramp dreigt te voltrekken binnen de Amerikaanse sportscene. Geen mannen om baseball te spelen! Een slimme zakenman speelt handig op de situatie in door vrouwen te gaan rekruteren. Coach Dugan voelt er niets voor om de vrouwen als volwaardig te beschouwen. Echter, de dames hebben stuk voor stuk toch heel wat te bieden.

Bron: Columbia Pictures

The Post

The Post is een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham, en hoofdredacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles te zetten in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post. 

Bron: Twentieth Century Fox

The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada zit vol met powervrouwen op het werk! Niet alleen is Andy Sachs geweldig in haar werk en weet ze uiteindelijk steeds hogerop te klimmen, ook het karakter Miranda Priestly is een bewonderenswaardige vrouw! Als assistente van de gevreesde en veeleisende New Yorkse moderedactrice Miranda Priestly heeft Andy Sachs een baan waar "een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen". Helaas blijkt deze baan als Miranda's voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht...

Bron: Fox 2000 Pictures 

Lees ook: 10x kick-ass vrouwenfilms

Nieuwste artikelen

  • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

  • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

  • De slechte karakters in goede series

  • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

  • Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen