De 48 hoogst verwachte films van 2021

In 2020 zijn er niet zoveel films als normaal verschenen, omdat veel films zijn uitgesteld vanwege het Coronavirus. Gelukkig hebben we daarom in 2021 extra veel films om naar uit te kijken! Van actiefilms, tot superheldenfilms en animatiefilms, 2021 heeft het allemaal! Wij hebben de 48 hoogst verwachte films van 2021 op een rijtje gezet.

The Last Duel - 8 januari 2021
In deze film van regisseur Ridley Scott (Alien) verklaart King Charles VI aan de Ridder Jean de Carrouges dat hij zijn onenigheid met zijn schildknaap moet oplossen door middel van een duel. In The Last Duel zullen onder andere Ben Affleck, Matt Damon en Adam Driver de hoofdrollen vertolken.

Peter Rabbit 2: The Runaway - 15 januari 2021
Peter Rabbit 2: The Runaway is het vervolg op de film Peter Rabbit uit 2018 en is losjes gebaseerd op het boek van Beatrix Potter. In de tweede film rent Peter Rabbit van huis weg terwijl Thomas McGregor en Bea op huwelijksreis zijn. Daar raakt hij bevriend met een konijn dat een oude vriend is van Peter's vader. Hij wordt dan aangetrokken door een ander leven.

Mortal Kombat - 15 januari 2021
Over Mortal Kombat, een verfilming van de bekende game, is nog niet veel bekend. Zo is het plot tot nu toe nog niet onthuld. Wel zullen Lewis Tan (Deadpool 2), Mehcad Brooks (Supergirl) en Joe Taslim (Fast & Furious 6) de hoofdrollen vertolken.

355 - 15 januari 2021
355 is een nieuwe spionnenfilm met een overwegend vrouwelijke cast! Details over het plot zijn nog niet bekend gemaakt, maar de film wordt geproduceerd door Jessica Chastain (Zero Dark Thirty). De cast bestaat uit onder andere Jessica Chastain, Lupita Nyong'o (Black Panther), Penélope Cruz (Murder on the Orient Express) en Sebastian Stan (Captain America: Civil War).

Rugrats - 29 januari 2021
Je kent vast de Nickodeon serie Rugrats van de jaren 90 nog wel. In 2021 wordt er een live-action film uitgebracht die gebaseerd is op deze bekende serie! Over het plot is er nog niks bekend, maar Christina Aguilera zal één van de hoofdrollen gaan vertolken.

Cinderella - 5 februari 2021
Na de live-action film uit 2015 is er een nieuwe Cinderella live-action film in de maak. Deze keer zal het gaan om een musical komedie en zal de zangeres Camilla Cabello de hoofdrol vertolken. Idina Menzel, die de stem van Elsa verzorgt in de Frozen films, gaat de rol van boze stiefmoeder spelen. Billy Porter gaat de Fairy godmother spelen die naar zijn mening in deze film genderneutraal is. 

Eternals - 12 februari 2021
Uiteraard kunnen we in 2021 ook weer uitkijken naar een aantal Marvel films, waaronder de film Eternals! Onder andere zullen Angelina Jolie en de Game of Thrones acteurs Kit Harrington (Jon Snow) en Richard Madden (Robb Stark) de hoofdrollen vertolken. In de stripboeken zijn de Eternals een groep van alien experimenten met superkrachten die miljoenen jaren geleden zijn gecreëerd van mensen door de Celestials. Ze lijken daarom nog steeds op de normale mens, maar ze hebben verschillende krachten gekregen, zoals superkracht, vliegen, teleportatie, mindcontrol, gedaanteverwisseling en energie projectie. 

Ghostbusters: Afterlife - 5 maart 2021
Ghostbusters: Afterlife is een sequel op de originele films en staat los van de vrouwelijke reboot uit 2016. De film zou eigenlijk op 10 juli 2020 worden uitgebracht, maar de release is uitgesteld naar 5 maart 2021. In Ghostbusters: Afterlife volgen we een gezin dat bestaat uit de alleenstaande moeder Callie (Carrie Coon) en haar kinderen Trevor (Finn Wolfhard) en Phoebe (McKenna Grace). Ze hebben het niet zo heel erg breed en kunnen niet in de grote stad wonen. Hun opa is er niet meer en hij heeft hen een landhuis in Summerville achtergelaten. Hier gaan ze met zijn drietjes wonen. Maar Summerville is een vreemd stadje en er gebeuren rare dingen. Af en toe begint alles te schudden en in de nacht is er een vreemde gloed zichtbaar..

Bron:  Columbia Pictures

Masters of the Universe - 5 maart 2021
Masters of the Universe is een reboot van de film uit 1987 met Dolph Lundgren. In de film moet He-Man, de krachtigste man van het universum, het opnemen tegen de slechte Skeletor om de planeet Eternia te beschermen en de geheimen van Castle Grayskull te bewaren. Naar verluidt zal Noah Centineo (To All the Boys I've Loved Before) één van de hoofdrollen vertolken. Of hij de rol van He-Man gaat spelen is nog niet bekend.

Jackass 4 - 5 maart 2021
Tot nu toe is er over Jackass 4 nog niet veel bekend gemaakt. Zo is het nog niet bekend of acteurs uit de eerdere films terug komen voor de vierde film.  Wel hebben Johnny Knoxville en Steve-O laten vallen dat ze interesse zouden hebben om terug te keren voor Jackass 4.

Raya and the Last Dragon - 12 maart 2021
De film zou eigenlijk in november van 2020 worden uitgebracht, maar de film is uitgesteld naar 12 maart 2021. Tot nu toe is er nog niet veel bekend over deze nieuwe animatiefilm van Disney. Wel weten we dat de film gaat over de krijger Raya. Ze woont in het land Lumandra en ze is vastbesloten om de laatste draak te vinden. 

The Many Saints of Newark - 12 maart 2021
De serie The Sopranos is ontzettend populair, maar is helaas alweer een tijdje gestopt. James Gandolfini vertolkte de rol van Tony Soprano, maar de acteur is helaas overleden. Deze nieuwe film zal daarom een prequel worden en zal gaan over een jonge Tony Soprano. De rol van Tony zal in de film gespeeld worden door Michael Gandolfini, de zoon van James Gandolfini! Verder zullen onder andere Ray Liotta (Goodfellas), Jon Bernthal (The Walking Dead) en Vera Varmiga (Bates Motel) in de film te zien zijn.

Morbius - 19 maart 2021
Morbius is een nieuwe film van Marvel en gaat over de biochemicus Michael Morbius. Hij probeert om zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte. Maar in plaats van dat hij zichzelf geneest, infecteert hij zichzelf met een vorm van vampirisme.

Untitled Paranormal Activity Movie - 19 maart 2021
Over de zevende film in de horrorfranchise Paranormal Activity is nog niks bekend. Zelfs de titel is nog niet onthuld! We weten alleen dat de film op 19 maart 2021 gereleased zal gaan worden.

Tomb Raider 2 - 19 maart 2021
Alicia Vikander zal weer in de rol gaan kruipen van de avonturier Lara Croft. Tomb Raider 2 is een vervolg op de eerste film uit 2018. Verder is er nog niks over deze sequel bekend gemaakt.

The Boss Baby 2 - 26 maart 2021
The Boss Baby 2 is een vervolg op de film uit 2017. Alec Baldwin zal zijn stem weer lenen aan deze bazige baby. Er is helaas nog geen plot onthuld voor The Boss Baby 2.

Bron: Dreamworks animation

F9 - 2 april 2021
F9 is alweer de negende film in de Fast and the Furious franchise. Uiteraard schittert Vin Diesel ook in deze negende film weer als Dominic Toretto. In dit deel roept Cypher de hulp in van Jakob, de jongere broer van Dom, om wraak te nemen op Dom en zijn team.

Vivo - 16 april 2021
Vivo is een nieuwe musical animatiefilm van Sony. Lin-Manuel Miranda (His Dark Materials, Hamilton) zal de muziek voor deze film gaan schrijven. Er is nog geen plot bekend gemaakt.

Ron's Gone Wrong - 23 april 2021
In de animatiefilm Ron's Gone Wrong zijn robots in de niet-zo-verre toekomst de beste vriend van kinderen. Maar nu maakt een 11-jarig jongetje zich zorgen dat er iets mis is met zijn robot...

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - 7 mei 2021
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is ook een nieuwe Marvel film. De film is gebaseerd op de gelijknamige striboeken en gaat over Shang-Chi; 'The Master of Kung-Fu'. Shang-Chi is de zoon van de legendarische slechterik Fu Manchu. Nadat hij de waarheid over zijn vader ontdekt gebruikt hij zijn martial arts krachten om het op te nemen tegen zijn vader en andere Marvel slechteriken. 

The Matrix 4 (2021)
In 2003 kwam alweer de laatste The Matrix film uit, maar nu bijna 20 jaar later zal The Matrix 4 uit gaan komen! Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zullen weer in de huid van Neo en Trinity kruipen. Lana Wachowski zal ook deze film weer gaan regisseren.

Cruella - 28 mei 2021 

In de live-action film van Cruella volgen we een jonge Cruella de vil. Het is net als Maleficent een 'origin story' en zal een 'punk vibe' hebben. Emma Stone (La La Land) gaat de hoofdrol vertolken. 

Micronauts - 4 juni - 2021
Over deze nieuwe film is nog maar heel weinig bekend. Wel weten we dat Dean de Blois, de regisseur van How To Train Your Dragon de film gaat regisseren. J.J. Abrams (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) zal de film gaan produceren.

Jurassic World: Dominion - 11 juni 2021
Jurassic World is het derde deel in de nieuwe Jurassic World reboot. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard keren weer terug als Owen en Claire. Ook keren de karakters Ian Malcolm (Jeff Goldblum), Alan Grant (Sam Neill) en Ellie Sattler (Laura Dern) terug.

In the Heights - 18 juni 2021
In deze musical film volgen we verschillende verhalen en karakters in de New Yorkse buurt Washington Heights, waar veel Latino's wonen. De film is geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) en onder andere Stephanie Beatriz (Brooklyn Nine-Nine) en Lin-Manuel Miranda (His Dark Materials) zullen de hoofdrollen vertolken.

Minions: The Rise of Gru - 2 juli 2021

Minions: The Rise of Gru is het vervolg op de film Minions uit 2015. We zagen de gele wezentjes voor het eerst in de Verschrikkelijke Ikke films, die mede dankzij de Minions zo'n succes waren. Het is dan ook niet gek dat deze wezens nu al een tweede eigen film krijgen. In deze film zullen we zien hoe Gru als twaalfjarig jongetje de grootste superschurk wil worden. 

Bron: Universal Pictures

Space Jam 2 - 16 juli 2021
In 1996 kwam de film Space Jam uit met Michael Jordan. In 2021 kunnen we eindelijk van het vervolg genieten. Er is nog niks over het plot bekend gemaakt.

Jungle Cruise 30 juli 2021
In Jungle Cruise is er een legende die zegt dat er in het amazonegebied een boom met helende krachten te vinden is, de Tree of Life. Lily is een wetenschapper en samen met haar broer McGregor gaat zij op zoek naar deze helende boom. Maar de jungle is natuurlijk hartstikke gevaarlijk en daarom schakelen ze Frank in. Hij is de kapitein van een rivierboot. Hij begeleidt Lily en McGregor tijdens hun gevaarlijke missie door de jungle op zoek naar de Tree of Life. En ondertussen proberen ze ook nog een Duitse expeditie voor te blijven! Dwayne Johnson (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Emily Blunt (Mary Poppins Returns) vertolken de hoofdrollen.

The Suicide Squad - 6 augustus 2021 

Deze film zal geen vervolg, maar een reboot worden op de film van 2016. Margot Robbie (Once Upon a Time... in Hollywood) zal wel weer terugkeren om haar rol van Harley Quin op te pakken.

The Batman - 1 oktober 2021
In deze nieuwe Batman film zal Ben Affleck niet meer in de huid van de superheld kruipen. Dit keer is niemand minder dan Robert Pattinson (Twilight) voor de rol gecast! Over het plot is nog niks bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zal het weer een origin story worden.

Uncharted - 8 oktober 2021
Deze film is gebaseerd op de gelijknamige game. Tom Holland zal in de huid kruipen van het personage Nathan Drake. Mark Walhburg (Spenser Confidential) kruipt in de huid van het karakter Victor Sullivan. Het verhaal is een prequel op de games en we volgen dus ook een jonge Nathan Drake. We zullen waarschijnlijk zien hoe hij bevriend is geraakt met Sully. Er is verder nog niet veel over bekend gemaakt.

Halloween Ends - 15 oktober 2021
Dit wordt de laatste film in de iconische Halloween franchise. Jamie Lee Curtis zal weer de rol van Laurie Strode gaan vertolken. 

Untitled Elvis Film - 5 november 2021
Na Freddie Mercury en Elton John wordt er nu ook een film over Elvis gemaakt! Austin Butler (The Shannara Chronicles) kruipt in de huid van de beroemde King of Rock.

Untitled Spider-Man Sequel - 5 november 2021
Het was een tijd lang niet zeker of Spider-Man: Far From Home wel een vervolg zou gaan krijgen, maar gelukkig hebben Sony en Disney een overeenkomst kunnen maken en krijgen we een derde Spider-Man film. Het is niet bekend waar de film over gaat. Wel zal Tom Holland weer in de huid van Spider-Man kruipen.

Bron: Marvel Studios, Columbia Pictures

Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 - 12 november 2021
In 2021 kunnen we ook uitkijken naar de derde film in de Fantastic Beasts franchise! Deze films spelen zich af in de Harry Potter films en J.K. Rowling zal net als de eerdere films meewerken aan het script. Eddie Redmayne zal weer in de huid kruipen van Newt Scamander.

Mission: Impossible 7 - 19 november 2021
Tom Cruise keert weer terug als de spion Ethan Hunt! Misson Impossible staat bekend om de explosieve stunts, waarvan Tom Cruise ze bijna allemaal zelf doet! Waar Mission: Impossible 7 over zal gaan is nog niet bekend gemaakt.

Avatar 2 - 17 december 2021
In 2021 kunnen we eindelijk van het langverwachte vervolg op Avatar genieten. De eerste film is alweer in 2009 uitgebracht. Na de tweede film kunnen we ook nog van Avatar 3,4 en 5 genieten die respectievelijk gepland staan voor 2023, 2025 en 2027. Over het plot is nog niks bekend gemaakt.

Hotel Transylvania 4 - 22 december 2021

Adam Sandler zal weer in de huid kruipen van de vampier Dracula voor de vierde Hotel Transylvania film. Selena Gomez zal weer de stem van zijn dochter Mavis inspreken. Verder is er nog niet veel over de film bekend gemaakt.

Sing 2 - 22 decmeber 2021
De eerste Sing film, over een koala die een zangwedstrijd organiseert, was een groot succes. In 2021 zal het vervolg op deze film uitkomen. Onder andere zullen Scarlett Johansson (Black Widow), Reese Witherspoon (Big Little Lies), Matthew McConaughey (The Gentlemen) en Taron Egerton (Rocketman) de stemmen verzorgen.

Black Adam - 22 december 2021
Dwayne Johnson gaat in de huid van Black Adam kruipen. Er zijn nog geen details over het plot bekend gemaakt, maar in de stripboeken wordt hij meestal neergezet als de anti-held/slechterik, hij is namelijk de duistere tegenhanger van de superheld Shazam!.

Sherlock Holmes 3 - 22 december 2021
Robert Downey jr. en Jude Law zullen in 2021 weer terugkeren als Sherlock Holmes en Dr. John Watson. In 2011 kwam alweer het tweede deel van deze filmreeks uit, maar het derde deel staat gepland voor 22 december 2021. Het plot is nog niet bekend.

De onderstaande films staan gepland voor 2021, maar er is nog geen exacte releasedatum vrijgegeven.

Blazing Samurai - 2021
In deze aankomende animatiefilm zal onder andere Samual L. Jackson één van de hoofdrollen vertolken. De hond Hank droomt ervan om een samurai te worden. Wanneer hij terecht komt in een vreemd land waar alleen maar katten wonen ontmoet hij de slechterik Ika Chu. Ika Chu spoort Hank aan om de samurai van de stad te worden. In de stad ontmoet hij ook Jimbu, een voormalig samurai die Hank onder zijn vleugels neemt om hem de kneepjes van het vak te leren. Samen gaan ze op een avontuur om de stad van de slechte Ika Chu te redden.

The Power of the Dog - 2021
In deze film maken we kennis met twee broers die op een ranch in Montana wonen. Wanneer één van hun verliefd wordt op de weduwe van de stad, komen de broers lijnrecht tegenover elkaar te staan. Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) zal één van de hoofdrollen vertolken.

Pinocchio - 2021
Guillermo del Toro gaat een stop-motion animatiefilm maken over het bekende karakter Pinocchio. We kennen allemaal het verhaal van het houten jongetje Pinoochio die ervan droomt om een echte jongen te worden. In deze nieuwe film zal het verhaal duisterder zijn dan we tot nu toe gezien hebben.

Lees ook: Alle aankomende Disney films

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen