Top 10 beste Zac Efron films

Zac Efron begon zijn carrière natuurlijk met zijn rol van Troy Bolton in de High School Musical films. Sindsdien is deze knappe acteur uitgegroeid tot een ware duizendpoot! Van komedie films, tot drama's en musicals, hij kan het allemaal! En daarnaast is hij natuurlijk ook een lust voor het oog... Maar wat zijn nu de allerbeste films van Zac Efron? Wij zochten het voor je uit en stelden deze top 10 samen. 

10. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Op nummer 10 staat de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Zac Efron laat hierin een heel andere kant van zichzelf zien. Hij speelt namelijk de rol van seriemoordenaar Ted Bundy! In deze waargebeurde film zien we de misdaden die Ted Bundy gedurende de jaren 1960 en 1970 gepleegd heeft. Het levensverhaal van Ted Bundy wordt verteld vanuit het perspectief van zijn toenmalige vriendin, Elizabeth Kloepfer, die moeite had met het accepteren van de werkelijke aard van haar vriendje, en jarenlang aantijgingen tegen Bundy ontkende.

Bron: COTA Films

9. Mike and Dave Need Wedding Dates

In deze film laat Zac Efron zijn komische talenten zien en dat zorgt voor een luchtige, vermakelijke film! De hard feestende broers Mike en Dave plaatsen een online advertentie om de perfecte dates te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus. Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen duo.

Bron: Twentieth Century Fox

8.  Charlie St. Cloud

Ook in een dramafilm weet deze acteur zich prima staande te houden! In deze emotionele film speelt Zac Efron de rol van Charlie St. Cloud. Hij wordt achtervolgd door een familiedrama dat hem vastkluistert aan zijn geboortedorp. Hij heeft al zijn dromen opgegeven. Maar wanneer zijn oude klasgenote Tess plotseling weer voor hem staat, doet het vooruitzicht op een nieuwe liefde Charlie helemaal opbloeien. Toch wordt hij nog steeds verscheurd tussen de belofte die hij ooit aan zijn broer deed en de lokroep van zijn hart. Kan Charlie de moed opbrengen om het verleden achter zich te laten en te kiezen voor Tess, voor het te laat is?

Bron: Universal Pictures

7. That Awkward Moment

Op nummer 7 staat de romantische komedie That Awkward Moment! Zac Efron speelt de rol van Jason. Zijn liefdesleven en dat van zijn beste vrienden Daniel en Mikey gaat niet over rozen. Als Mikey van zijn vrouw te horen krijgt dat ze van hem wil gaan scheiden besluiten zijn vrienden hem te steunen: ze sluiten een pact om samen single te blijven en elkaar te helpen zoveel mogelijk one night stands te scoren. Maar als de jongens alle drie vrouwen tegenkomen die ze erg leuk vinden, wordt het steeds lastiger om zich aan hun belofte te houden. Daarom proberen ze hun gevoelens geheim te houden voor elkaar, terwijl langzaam de grenzen tussen seks, daten en een relatie beginnen te vervagen... Is hun vriendschap wel bestand tegen zoveel geheimen en leugens? En is het wel mogelijk om een goede relatie te krijgen als je hier niet vol voor durft te gaan?

Bron: FilmDistrict

6. Hairspray

Na de High School Musical films konden we Zac Efron in nog meer muziekale films zien. Een van deze films is de film Hairspray uit 2007. Hij speelt hierin de rol van danshunk Link Larkin. De film speelt zich af in 1962 en Tracy Turnblad heeft maar 1 passie: dansen. Als ze een plek wint in de the Corny Collins Show wordt haar droom werkelijkheid: dansen in het populairste programma op televisie. Maar haar moeder is het totaal niet eens met de transformatie van outsider tot idool. Zal het haar lukken om de koningin van de show te verslaan en het hart van danshunk Link Larkin te veroveren? Of zet ze zich in voor gelijkheid voor alle dansers op het podium?

Bron: New Line Cinema

5. The Lucky One

Nicholas Sparks schrijft prachtige boeken en veel van zijn boeken zijn ook verfilmd. Zo is onder andere ook The Lucky One verfilmd waarin Zac Efron de hoofdrol speelt! (Wist je dat we alle Nicholas Sparks films ook geranked hebben? Onze ranking kan je HIER lezen.) Zac Efron speelt de rol van marinier Logan Thibault die ternauwernood zijn missie in Irak overleeft. Dit heeft hij te danken aan een foto van een vrouw die hij vond in de oorlog tussen het puin. Eenmaal terug in Amerika besluit Logan om de vrouw van de foto op te sporen, om haar te bedanken voor het redden van zijn leven. Uiteindelijk vindt hij haar, maar als hij haar het verhaal wil vertellen - wat er nogal hakkelend uitkomt - denkt de vrouw, Beth, dat hij komt solliciteren op de openstaande vacature in hun dierenmotel. Hij besluit het verhaal te laten rusten tot een later moment en neemt de baan aan. Beth is in eerste instantie heel negatief naar Logan toe, maar in de loop van de tijd lijkt er iets moois op te bloeien tussen de twee. Zou dit ook standhouden als Beth achter zijn echte verhaal komt? 

Bron: Warner Bros.

4. 17 again

In deze komedie film speelt Zac Efron de zeventienjarige versie van het hoofdpersonage. De dertiger Mike O'Donnell krijgt op een mysterieuze wijze de kans om zijn leven overnieuw te doen. Hij is namelijk opeens terug op zijn oude school waar hij de ster is van het basketbalteam, de hunk van de school en klasgenoot van zijn eigen kinderen….wat Mike de kans geeft om van een niet- zo- goede vader een heel coole vriend te worden.

Bron: New Line Productions

3. Bad Neighbours

We zijn aangekomen bij de top 3 en op de derde plek staat de komedie Bad Neighbours! Dat Zac Efron over komisch talent beschikt heeft hij al vaak bewezen. In deze film wordt de rust van een jong stel met een pasgeboren baby verstoord wanneer er een dispuut bestaande uit 50 wilde studenten naast hen komt wonen. Onder leiding van Teddy (Zac Efron) worden er heftige feesten gegeven met veel drank, drugs, seks en lawaai waardoor er al snel een burenruzie ontstaat die steeds verder uit de hand loopt.

Bron: Universal Pictures

2. High School Musical

Uiteraard kan de film High School Musical niet ontbreken in deze lijst en die is dan ook op de tweede plaats geëindigd! Deze rol betekende de doorbraak van Zac Efron en stiekem is deze film gewoon nog steeds ontzettend leuk om te kijken! Tijdens een karaoke optreden ontdekken basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de twee te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella's wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen? 

Bron: Salty Pictures, Disney Channel

1. The Greatest Showman

En op de eerste plaats is geëindigd... The Greatest Showman! In deze geweldige musicalfilm bewijst Zac Efron nogmaals dat hij kan zingen, dansen en acteren. Plus het is gewoon een geweldige film die je keer op keer kan kijken! Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. 

Zac EfronBron: Twentieth Century Fox

Lees ook: Het Beste van Robert Pattinson

Nieuwste artikelen

  • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

  • 15 herkenbare tweets over het vertrek van Regé-Jean Page uit Bridgerton

  • Zo staat het ervoor met deze boekverfilmingen o.a. Huis van nacht, Clueless en Hitchhikers Guide to the Galaxy

  • Ik vergeet je niet - Gillian King

  • Een man met goede schoenen - Rob van Essen

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen