Top 10 Disney Channel musicals

Ben jij gek op musicalfilms? Dan heb je vast wel eens de film High School Musical gezien! Deze heerlijke film heeft geweldige liedjes die je mee kan zingen. Maar Disney, of liever gezegd Disney Channel, heeft nog veel meer musicalfilms gemaakt. Wij hebben voor jullie de top 10 Disney Channel musicals op een rij gezet.

 

Nog geen Disney+? Kijk nu 7 dagen gratis klik HIER! Je kan je hier aanmelden voor een maandabonnement van €6,99. Je betaalt 0,01 cent om je account te verifiëren. Wil je alleen 7 dagen gratis kijken en niet vastzitten aan een abonnement? Gan dan naar je Disney+ account en naar het kopje 'account'. Hier kan je je abonnement opzeggen. Je kan dan wel nog 7 dagen gratis kijken, maar er worden daarna geen kosten in rekening gebracht.

10. High School Musical 3

Op de tiende plaats staat de derde High School Musical film. Alhoewel dit deel niet kan tippen aan de eerste twee films, blijft dit een geweldige musicalfilm! In deze derde film nadert de diploma-uitreiking voor Troy, Gabriella, Sharpay, Ryan, Chad en Taylor. Omdat ze straks allemaal hun eigen weg gaan na hun tijd op East High willen de Wildcats iets doen dat ze nooit zullen vergeten. Samen met de rest van de Wildcats organiseren ze een voorjaarsmusical over de onvergetelijke ervaringen van hun jeugd, hun dromen en hun angsten voor de toekomst. De diploma-uitreiking komt steeds dichterbij en sommige Wildcats twijfelen over hun studieplannen. Wat zal er terecht komen van de dromen, liefdes en vriendschappen van de laatstejaars van East High?

Disney Channel musicalsBron: Walt Disney Pictures

9. High School Musical 2

Op de negende plek staat het tweede deel van de High School Musical-trilogie! In deze film hebben de leerlingen van East High Wild Cats een zomerbaantje aangenomen bij de Country Club van de ouders van Sharpay en Ryan. Op deze Country Club is er elk jaar een talentenjacht waar uiteraard Sharpay, Troy en de rest aan meedoen. Ze moeten het opnemen tegen een andere Club, maar als Ryan verliefd wordt op een meisje van de andere Country Club wordt het nogal gecompliceerd, want Sharpay zal er alles aan doen om te winnen.

Disney Channel musicalsBron: Walt Disney Pictures

8. Camp Rock

"This is real, this is me!" Dit bekende nummer komt uit de leuke film Camp Rock, die op de achtste plaats staat in deze lijst. Niemand minder dan Demi Lovato en de Jonas brothers vertolken de hoofdrollen in deze Disney Channel musical. Mitchie wil tijdens de zomer dolgraag naar een Rock camp, maar ze kan daar alleen maar heen als ze in de keuken gaat werken als een van de koks. Wanneer ze aan het zingen is hoort de popster Shane dit, maar hij kan haar niet zien. Hij is meteen helemaal ondersteboven van haar stem en hij doet er alles aan om het meisje te vinden die bij de stem hoort. Maar voordat Mitchie in de spotlight kan stappen, moet ze eerst haar angsten overwinnen.

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

7. Descendants 2

De tweede Descendants film zit net als het eerste deel weer vol heerlijke nummers! Mal, Evie, Carlos en Jay zijn dan wel kinderen van een paar van de grootste Disney-schurken ooit, ze willen niet per se slecht zijn. Dat denken ze, althans. Mal heeft het erg moeilijk met haar nieuwe rol als de vriendin van de koning, en merkt dat ze zichzelf niet kan zijn. Na een ruzie met Ben besluit ze terug te gaan naar Dwaaleiland. Ben wil er alles aan doen om haar terug te halen, met behulp van haar andere vrienden. Maar niet iedereen is het hier mee eens!

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

6. Descendants 3

Uiteraard kan ook Descendants 3 niet in deze lijst ontbreken! En eigenlijk heeft dit deel de beste musical nummers van alle 3 de films! Wanneer de staf van Malafide gestolen wordt, is er maar één wapen wat het kwaad tegen kan houden; de sintel van Hades. Mal en haar vrienden zijn de enigen die Auradon kunnen redden. Maar zijn ze nog op tijd, of zal de barrière tussen beide werelden vervagen, waardoor het kwaad in Auradon kan komen?

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

5. Teen Beach Movie

In Teen Beach Movie maken we kennis met surfers Brady en McKenzie. Ze leiden een zorgeloos leventje, maar dan komen ze door een monstergolf op magische wijze terecht ín de jaren zestig-film “Wet Side Story”, een klassieker over een strandfeest, waar elk moment een regelrechte strijd tussen bikers en surfers kan losbarsten. Daar veranderen Brady en Mack per ongeluk de verhaallijn als de dromerige hoofdrolspelers voor hen vallen, en niet voor elkaar! Kunnen Brady en McKenzie het plot weer herstellen, of zitten ze daar voor altijd vast?

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

4. Lemonade Mouth

Ook Lemonade Mouth kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Ook leuk om te weten is dat Naomi Scott hierin één van de hoofdrollen vertolkt. Later brak ze door met haar rol van Jasmine in de live-action film Aladdin. Wanneer vijf brugklassers elkaar voor het eerst ontmoeten tijdens het nablijven, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben. Maar door muziek ontstaat er al gauw een sterke band en ontdekken ze dat ze het in zich hebben om de beste garageband op een middelbare school te worden. Door de tegenslagen die ze te verwerken krijgen, komen Olivia, Stella, Wen, Mohini en Charlie erachter dat ze een verschil kunnen maken als ze op elkaar leren te bouwen en alles loslaten wat hun dromen nog in de weg staat.

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel 

3. The Cheetah Girls

We zijn alweer aangekomen bij de top 3 van Disney Channel musicals. Op de derde plek is de muzikale film The Cheetah Girls geëindigd! De meidengroep Cheetah Girls gaan naar de Manhattan High School for the performing arts. Hier proberen ze om de eerste eerstejaarsstudenten te worden die de talentenshow van de school wint. Tijdens de audities maken ze kennis met een grote producer genaamd Jackal Johnson. Hij probeert van de groep een superster te maken, maar de meiden krijgen met veel problemen te maken. Zo verandert Galleria in een snob die haar vrienden vergeet, Dorinda moet kiezen tussen haar vrienden en de dansclub en daarnaast zijn er nog meer problemen waardoor de groep voor altijd uit elkaar kan vallen.

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

2. Descendants 

"I'm rotten to the core!" De eerste Descendants film is misschien wel de leukste van de trilogie. Hij staat niet voor niets op nummer 2 in onze lijst! Wanneer Ben, de zoon van Belle en het Beest, besluit om vier kinderen van bekende Disney villains, die vastzitten op Dwaaleiland, naar Auradon te halen zijn zijn ouders daar in eerste instantie niet echt blij mee. De vier Disney villains Maleficent, de Evil Queen, Cruella de Vil en Jafar zien dit als een kans om van hun eiland af te komen. Ze geven hun kinderen de opdracht mee om de toverstok van de goede fee te stelen, zodat ze van het eiland kunnen ontsnappen. De kinderen Mal, Evie, Carlos en Jay zien dit als een kans om zich te bewijzen tegenover hun ouders. Eenmaal aangekomen bij Ben moeten Mal en de rest op Auradon naar school gaan. Al snel zien ze in dat het toch niet zo makkelijk is om slecht te zijn als ze dachten...

Disney Channel musicalsBron: Disney Channel

1. High School Musical

En op de eerste plaats is geëindigd... High School Musical! Dit eerste deel van deze trilogie is misschien wel een van de meest iconische Disney Channel musicals en heeft daarom de eerste plek bemachtigd! Tijdens een karaoke optreden ontdekken basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de twee te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella's wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen? 

Disney Channel musicalsBron: Salty Pictures, Disney Channel

Lees ook: 16 van de leukste Disney+ tiener komedies

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 pixar films

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • Disney+ Star voegt in februari meer dan 200 films en series toe

  • 16 van de leukste Disney+ tiener komedies

Zoek in artikelen