Het Beste van Robert Pattinson

Robert Pattinson blijft gewoon een geweldige (en knappe) acteur. Wij zetten regelmatig nog Twilight op om weg te kunnen zwijmelen bij Robert Pattinson. Maar deze veelzijdige acteur heeft veel meer films op zijn naam staan. Wij hebben van al zijn films een top 10 gemaakt. Deze films met Robert Pattinson moet je een keer gezien hebben!

10. Twilight

Uiteraard kan Twilight niet ontbreken in deze lijst! In deze film is Robert Pattinson te zien als de knappe vampier Edward en brak hij door bij het grote publiek. In Twilight ontmoet Bella Swan de mysterieuze en knappe Edward Cullen. Bella is meteen verliefd en al snel krijgen ze een passievolle relatie. Maar Edward is niet als andere jongens en Bella ontdekt dat hij een vampier is! Echter is Edward anders dan andere vampiers. Hij drinkt namelijk geen bloed. Maar hoe closer Bella en Edward worden, hoe harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden. En wat moeten ze doen als Laurent en James, Edwards dodelijke vampiervijanden, in de stad aankomen en op zoek gaan naar Bella?

Bron: Summit Entertainment

9. Water for Elephants

In de prachtige film Water for Elephants speelt Robert Pattinson de rol van Jacob, een jonge diergeneeskunde student. Hij komt terecht in de wereld van een rondreizend circus. Als hij de grote ster Marlena ontmoet, wordt hij verliefd, maar haar gevaarlijke echtgenoot maakt het leven van Jacob en Marlena niet makkelijk…

Bron: Fox 2000 Pictures

8. Damsel

Op de achtste plek staat de film Damsel. Robert Pattinson laat zien dat hij een echte duizendpoot is! Of hij nou een vampier speelt, of zoals in deze film een cowboy, hij weet alles overtuigend neer te zetten.

Robert Pattinson vertolkt in de film de rol van Samuel Alabaster. Hij doorkruist het Wilde Westen om de liefde van zijn leven, Penelope, ten huwelijk te vragen. Als hij ontdekt dat ze is ontvoerd, begint een onvoorspelbare tocht die gaandeweg een belangrijke vraag oproept: bevindt deze dame zit wel écht in nood?

Bron: Strophic Productions Limited

7. Life 

Life is een biografisch verhaal over James Dean. Robert Pattinson vertolkt hierin de rol van fotograaf Dennis Stock. Wanneer James Dean en Dennis Stock op een roadtrip gaan voor een fotoshoot voor LIFE Magazine, leren ze elkaar en zichzelf op een hele andere manier kennen. James Dean stierf op 24-jarige leeftijd na een korte, maar indrukwekkende carrière. Het maakte van hem één van de grootste Hollywoodiconen ooit.Bron: See-Saw Films

6. The Rover

In The Rover laat Robert Pattinson zien dat hij ook heel geschikt is om in een thriller te spelen! Tien jaar na de westerse economische crisis is Australie een toevluchtsoord voor vluchtelingen, gelukzoekers en criminelen. Eric is een ex-soldaat die alles in zijn leven verloren heeft. Als een groep criminelen hem besteelt van zijn laatste bezit, een oude auto, besluit hij de achtervolging in te zetten. Hierbij wordt hij geholpen door Rey (Robert Pattinson), het broertje van één van de criminelen, die gewond is achtergelaten.

Bron: Porchlight Films

5. High Life

Ook weet Robert Pattinson zich staande te houden in een sciencefiction film. Deze spannende scifi film met Robert Pattinson in de hoofdrol is een aanrader! Robert Pattinson speelt de rol van Monte. Hij leeft samen met zijn dochter volledig geïsoleerd aan boord van een ruimtevaartuig. Ze zijn de enige overlevenden van een groep veroordeelde criminelen die als proefdieren op een gevaarlijke missie gestuurd zijn. De rest van de crew, geleid door een arts met sinistere motieven, is verdwenen. Door zijn dochter ervaart de eenzame en sterk gedisciplineerde Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Met enkel elkaar als houvast naderen ze hun onafwendbare bestemming: het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

Bron: Alcatraz Films

4. The Lost City of Z

Op nummer 4 is de historische film The Lost City of Z geëindigd! In deze film speelt Robert Pattinson de rol van Henry Costin, Fawcetts meest trouwe expeditielid. Hij speelt hierin een vrij ingetogen rol, maar dit doet hij met verve. Daarnaast heeft hij voor de film een baard laten staan, wat hem een heel ander uiterlijk geeft.

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt. 

Bron: MICA Entertainment

3. Harry Potter and the Goblet of Fire 

We zijn bij de top 3 aanbeland en op de derde plek staat Harry Potter and the Goblet of Fire! Voordat Robert Pattinson de rol van vampier Edward Cullen speelde, was hij te zien als de tovenaar Cedric Diggory!

In Harry Potter and the Goblet of Fire vindt het Toverschooltoernooi plaats op Zweinstein. Dit is een loodzware strijd om de eer tussen de drie Toverscholen. Maar dan wordt Harry's naam ineens uit de Vuurbeker getrokken. Hij moet de strijd aangaan met een draak, waterdemonen en een betoverd doolhof. En hij komt oog in oog te staan met Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden.

Bron: Warner Bros.

2. Good Time

Op nummer 2 is de indrukwekkende misdaadfilm Good Time geëindigd. Deze film met Robert Pattinson behaalt op IMDB een mooie score van 7,4. Robert Pattinson speelt de rol van Connie. Zijn jongere broer Nick wordt na een mislukte bankoverval opgepakt. Connie probeert wanhopig om het geld voor de borgtocht te vinden om Nick vrij te krijgen. Zijn plan ontspoort echter volledig en hij sleept alles en iedereen mee in de chaos waarin hij verstrikt raakt.

Bron: Elara Pictures

1. The Lighthouse

En op de eerste plek is geëindigd... de film Lighthouse! Deze film is een bijzondere en beklemmende thriller. Robert Pattinson zet samen met acteur Willem Dafoe een sterke prestatie neer en de film heeft ook niet voor niets een 7,6 op IMDB! In The Lighthouse volgen we twee vuurtorenwachters die proberen om niet gek te worden terwijl ze op een afgelegen en mysterieus eiland wonen in New England. De film speelt zich af in 1890.

Bron: New Regency Pictures

Lees ook: 16 geweldige Cedric Diggory momenten

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 18 x de leukste filmseries

  • Komen er meer Twilight films aan?

  • Recensie: Divergent 3 - Samensmelting

  • De leukste vampier boeken

  • YA fantasy boeken series

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen