Films met gigantische zeemonsters

Over bijna elk onderwerp is wel een film verschenen! Zo zijn er ook al talloze films over gigantische zeemonsters uitgebracht. De zee en de gevaren en monsters die dat met zich mee kan brengen, is natuurlijk genoeg stof om een leuke film van te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een levensgevaarlijke Kraken of een gigantische witte haai? Stuk voor stuk zijn het levensgevaarlijke zeemonsters en levert het spannende beelden op! De onderstaande films met gigantische zeemonsters moet je een keer gezien hebben.

The Meg

We beginnen deze lijst met de film The Meg! In deze thriller moet Jason Statham het opnemen tegen een gigantische haai, ook wel een Megalodon genoemd. Deze prehistorische haai is groter en gevaarlijker dan alles wat er in de oceaan leeft! Dit zorgt voor een spetterende actiefilm.

Bron: Flagship Entertainment Group, Warner Bros.

Jaws

Als we het hebben over zeemonsters, dan kan één van de meest iconische films natuurlijk niet ontbreken! In Jaws zorgt een enorme witte haai voor chaos bij het strand. Verschillende mensen worden door het wezen gedood. Het is aan de lokale sherif, een marine bioloog en een scheepsman de taak om het beest te doden.

Bron: Universal Pictures

Underwater

In Underwater speelt Kristen Stewart (Twilight) de hoofdrol. De film speelt zich op de bodem van de zee af, wat zorgt voor een beklemmend gevoel. Een team van wetenschappers en technici werken in een onderzoekstation op de bodem van de oceaan. Echter wordt het station na een aardbeving volledig verwoest. De wetenschappers proberen in duikpakken over de zeebodem het nabij gelegen boorstation te breiken. En dat is nog niet alles, want de hoofdpersonen krijgen ook nog eens te maken met een mysterieuze dreiging op de bodem van de oceaan...

Bron: 20th Century Fox Film Corporation 

Deep Rising

In Deep Rising wordt een cruiseschip aangevallen door gruwelijke zeewezens! Deze monsters zijn stuk voor stuk angstaanjagend. Veel mensen op het schip overleven de aanval niet. Slechts een klein handje mensen is nog over en vecht tegen de monsters. Ondertussen haast de kapitein van de 'Saipan', John J. Finnegan, zich samen met zijn machininst en eerste stuurman naar het cruiseschip. Terwijl het schip langzaam ten onder gaat in het duistere water, strijdt Finnegan met de overlevenden koortsachtig tegen de dodelijke monsters. 

Bron: Calimari Productions

20.000 Leagues Under The Sea

In deze film uit 1954 wordt een schip eropuit gestuurd om een aantal mysterieuze schipbreuken te onderzoeken. Ze komen onderweg de onderzeeër the Nautilus tegen, die bestuurd wordt door Captain Nemo. Ondertussen komen ze in aanraking met gigantische zeemonsters!

Bron: Walt Disney productions

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest 

Uiteraard kan een piratenfilm niet ontbreken en welke film past er beter bij dan de piratenfilm der piratenfilms: Pirates of the Caribbean?! In het tweede deel moet Captain Jack Sparrow het namelijk opnemen tegen een Kraken!

Bron: Walt Disney Pictures

The Creature from the Black Lagoon

Deze film is iets anders dan de andere films in deze lijst, want dit zeemonsters is namelijk verliefd geworden op de assistente van de hoofdwetenschapper! Het eenzame wezen weet te ontsnappen en haar te kidnappen. De hoofdwetenschapper bedenkt een plan om zijn assistente te redden en het wezen weer terug te werpen in de diepe wateren waar hij vandaan komt.

Bron: Universal International Pictures (UI)

Deep Blue Sea

Haaien zijn een populair onderwerp als het gaat om zeemonsters, want ook in Deep Blue Sea speelt de haai weer de hoofdrol. Een team van wetenschappers moet de strijd aangaan met een groep levensgevaarlijke haaien die ze zelf genetisch gemanipuleerd hebben!

Bron: Warner Bros.

The Abyss 

In deze spannende film spelen aliens de hoofdrol! De bemanning van een booreiland wordt gedwongen om een, onder geheimzinnige omstandigheden gezonken, kernonderzeeër op te sporen en te redden. Een duikteam belandt 500 mijlen onder het zeeoppervlak waar hij de confrontatie moet aangaan met een geheimzinnige kracht die de wereld kan veranderen...of vernietigen.

Bron: Twentieth Century Fox

Moby Dick

We sluiten de lijst af met de film Moby Dick! Dit beroemde verhaal over de gigantische witte walvis is de verfilming van het klassieke verhaal van Herman Melville. Kapitein Ahab wordt verteerd door een waanzinnige woede en heeft maar één doel in zijn leven: wraak nemen op Moby Dick, de grote witte walvis die hem heeft verwond en mismaakt. De kapitein misbruikt zijn leiderschap om, op zoek naar zijn prooi, de zeven zeeën te bevaren. Hij is constant in gevecht met de muitende bemanning, de tropische hitte en hevige stormen. Uiteindelijk vindt Ahab de walvis en begint een gevecht op leven en dood waarbij haat en woede epische proporties aannemen… en het noodlot onontkoombaar is.

Bron: Warner Bros.

Lees ook: De leukste alien films

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen