Romantische drama series die zich afspelen in kleine dorpjes

Sommige series zijn gewoon perfect om even helemaal bij weg te dromen. Zo zijn er veel series gemaakt die zich afspelen in kleine dorpjes. Deze series zijn vaak zo leuk dat we zelf ook wel in zo'n gezellig klein dorp zouden willen wonen! Omdat wij zo van dit soort series houden hebben wij voor julle een aantal leuke romantische dramaseries genoteerd die zich afspelen in kleine dorpjes. In deze series draait het vaak ook om het dorp en de community zelf. Deze series zijn echte aanraders!

Gilmore Girls

Uiteraard kan de serie Gilmore Girls niet ontbreken in deze lijst! De 32-jarige Lorelai woont met haar 16-jarige dochter in het dorpje Stars Hollow. Ze is uitbaatster van de historische Independence Inn en ze is de beste vriendin, vertrouwelinge en mentor van haar dochter. Wat Lorelai vooral wil, is dat haar dochter niet dezelfde fouten maakt als zijzelf toen ze een tiener was. 

Bron: Warner Bros. Television

Hart of Dixie/ Dr. Hart

In Hart of Dixie volgen we de New Yorker Zoe Hart, die net haar studie geneeskunde heeft afgerond. Als ze echter de beurs die ze zo graag wilde niet krijgt, vallen haar dromen uit elkaar. Zoe besluit in te gaan op het aanbod dat ze kreeg van dr. Harley Wilkes om in zijn praktijk in Alabama te komen werken. Als ze hier aankomt komt ze erachter dat dr. Wilkes gestorven is en zijn praktijk aan haar heeft nagelaten. Zijn partner, die had gehoopt dat hij nu de enige dokter in de stad zou zijn, is hier niet blij mee. Ook zijn dochter is nogal gemeen tegen Zoe. Zoe wil eigenlijk weggaan, maar als ze erachter komt waarom dr. Wilkes de praktijk aan haar heeft nagelaten, besluit ze toch te blijven.

Bron: CBS/ Warner Bros. Television

Virgin River

In deze Netflix-serie verhuist Melinda Monroe van Los Angeles naar een klein gehucht dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit loze woorden waren. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Bron: Netflix

Sweet Magnolias

Ook dit is een serie die op Netflix staat. In het lieflijke stadje Serenity wonen goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue. Deze drie powervrouwen worden ook wel de sweet magnolias genoemd, maar ook deze vrouwen krijgen te maken met vele uitdagingen op het gebied van relaties, familie en carrière. Zo gaat Maddie scheiden van haar man Bill, nadat hij is vreemd gegaan met zijn doktersassistente Noreen.

Bron: Netflix

Dawson's Creek

Dawson's Creek speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen drie vrienden: Dawson, Joe en pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap veranderd als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd....

Bron: Columbia TriStar Television

One Tree Hill

Tree Hill is een kleine stad. Misschien te klein voor de halfbroers Nathan en Lucas Scott, die dezelfde vader delen maar twee heel verschillende levens leiden. Nathan is de gouden jongen en Lucas de verlaten, onwettige zoon. Maar nu zijn ze beiden lid van hetzelfde basketbalteam van een middelbare school. In de serie volgen we de uitdagingen, leugens en liefdes die voortkomen uit de nieuwe relatie tussen Lucas en Nathan. De jongens hebben al moeite om samen te werken, maar wanneer daarbij nog de romantische complicaties komen die ontstaan door drie mooie meisjes komen levens gegarandeerd in botsing met elkaar.

Bron: Warner Bros. Television

Everwood

Dr. Andrew Brown is als neurochirurg wereldberoemd. Als vader brengt hij er echter niet veel van terecht… Maar daar komt verandering in. Door tragische omstandigheden is hij ineens een alleenstaande ouder van twee kinderen. Het eerste dat hij doet in zijn nieuwe leven is Manhattan verlaten en met zijn gezin verhuizen naar Everwood, het kleine stadje in Colorado. Andy krijgt het ouderschap gaandeweg vanzelf onder de knie als hij Ephram en de 9-jarige Delia moet opvoeden. Eprham worstelt erg met de dood van zijn moeder.

Bron: Warner Bros Television

Heartland

Paardenranch Heartland is een plek waar mishandelde en verwaarloosde paarden worden genezen. Na de dood van haar moeder is het aan de vijftienjarige Amy om het familiebedrijf te redden. Amy is een paardenfluisteraar, net als haar moeder. Samen met haar zus Lou en opa Jack vecht ze om de droom van Heartland levend te houden...

Bron: Seven24 Films

When Calls the Heart

Elizabeth Thatcher is een jonge vrouw die uit een rijke familie komt. Ze verhuist naar het kleine stadje Coal Valley om daar de nieuwe lerares te worden. Ze heeft moeite om zich aan te passen aan het leven aan de westelijke grens. Langzaamaan maakt ze nieuwe vrienden, waaronder de politie-agent Jack Thornton.

Bron: Crown Media

Chesapeake Shores

Abby O'Brien Winters keert terug naar Chesapeake Shores nadat ze een telefoontje kreeg van haar zus Jess, die de herberg heeft gerenoveerd. De herberg doet het niet goed en Abby probeert met haar zus de herberg te redden. Als ze terugkeert krijgt ze niet alleen te maken met haar familie, maar ook met Trace Riley, de man die ze 10 jaar geleden verlaten heeft. Trace vormt in eerste instantie een obstakel, maar wordt al snel een bondgenoot en een tweede kans om ware liefde te vinden.

Bron: Hallmark

Lees ook: 12 romantische fantasy series

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen