16 ultieme vrouwenfilms

Alhoewel wij allerlei soorten films kijken, is het af en toe heerlijk om weg te zwijmelen bij een typische vrouwenfilm. Deze films zijn uitermate geschikt voor een gezellige filmavond met vriendinnen. Door de jaren heen zijn er al ontzettend veel vrouwenfilms verschenen, maar welke zijn nu echt de moeite waard om te kijken? Wij hebben de 16 ultieme vrouwenfilms in willekeurige volgorde samengesteld. Plan dat filmavondje maar alvast in!

Clueless

As if! Deze heerlijke tienerfilm hoort natuurlijk in het rijtje met perfecte vrouwenfilms thuis. Cher is populair, haalt goede cijfers en komt uit een rijk gezin. Haar stiefbroer Josh vertelt haar plagerig dat hij haar oppervlakkig en egoïstisch vindt. Om Josh het tegendeel te bewijzen wil ze Tai, die totaal niet modebewust is, een make-over geven. Maar dan wordt Tai populairder dan Cher zelf! Tot overmaat van ramp blijkt Tai gevoelens te hebben voor Josh, terwijl Cher stiekem ook een oogje heeft op haar stiefbroer. Het is tijd dat ze zelf verandert en haar eigen wensen en prioriteiten op een rijtje gaat zetten!

Bron: Paramount Pictures

Titanic

Dit waargebeurde verhaal is een echte tranentrekker met een prachtige romance! Rose is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot. Jack, een charmante, ruimdenkende artiest, steelt het hart van Rose tijdens een cruise op het schip R.M.S. Titanic. Wanneer het schip een ijsberg raakt, verandert de reis van de geliefden in een race om te overleven.

Bron: Twentieth Century Fox

10 things I hate about you

Deze heerlijke romcom is hoort natuurlijk ook thuis in de lijst met ultieme vrouwenfilms! Met name steelt Heath Ledger keer op keer ons hart. Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron verliefd op Bianca, het knappe meisje van zijn dromen. Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zuster Kat ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen uit die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze kwajongen die zelf een slechte reputatie heeft.

Bron: Touchstone Pictures

Mean Girls

Cady is opgegroeid in Zuid-Afrika en denkt dat ze wel weet hoe ze moet overleven. Maar dat valt tegen als ze op een Amerikaanse middelbare school terecht komt. Terwijl Cady haar plekje probeert te vinden tussen de sporters, de sukkels en andere groepjes op school, komt ze terecht bij de populaire meidengroep. De zelfverzekerde en gemene Regina is de aanvoerster van het hipste en best geklede meidenclubje 'De Plastics'. Dan wordt Cady verliefd op het ex-vriendje van Regina. De 'Queen Bee' is goed kwaad en zet alles op alles om het sociale leven van Cady te ruïneren. 

Bron: Paramount Pictures

The Notebook

Voor deze ultieme vrouwenfilm raden wij aan om de zakdoekjes alvast klaar te leggen... Allie en Noah brengen de beste zomer van hun leven met elkaar door. Maar dan slaat de werkelijkheid toe en worden de twee uit elkaar getrokken door de ouders van Allie. Als Allie op het punt staat om te trouwen met een andere man, die wel haar ouders goedkeuring kan wegdragen, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor de goedkeuring van haar ouders?

Bron: New Line Cinema

Legally Blond

Deze film laat zien dat je zowel ontzettend slim kan zijn als er modebewust kunt uitzien. De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

Bron: Paramount Pictures

Pretty Woman

Pretty Woman is ondertussen echt een klassieker geworden! Het verhaal gaat over een romance tussen prostituee Vivian en zakenman Edward. Edward is een zeer rijke en goed uitziende man en is in staat elke vrouw te veroveren. Het probleem is alleen dat hij zo wordt opgezogen in zijn werkzaamheden, dat elke vrouw hem uiteindelijk om die reden verlaat. Vivian valt in eerste instantie op door haar uitdagende looks en haar onaangepaste gedrag. Hotelmanager Barney besluit Vivian te helpen en haar enkele belangrijke etiquetten bij te brengen. Edward ziet Vivian hierdoor in een ander licht en begint zich open te stellen. De twee personages worden steeds gekker op elkaar en niets lijkt hen nog tegen te kunnen houden!

Bron: Touchstone Pictures

Pitch Perfect

Een groep sterke vrouwen die samen a capella nummers zingen? Aca-awesome! Dat klinkt als de ideale vrouwenfilm! De rebelse Beca wordt gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden die elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

Bron: Gold Circle Films

The Devil Wears Prada

Anne Hathaway speelt in deze film een geweldige rol, maar het is Meryl Streep die echt de show steelt in de film! Andy Sachs kan maar geen baan krijgen als journaliste. Ze solliciteert bij een modeblad Runway, wat helemaal niet in haar straatje ligt maar waar ze wel aangenomen wordt als de tweede assistente van hoofdredactrice Miranda Priestly. Priestly blijkt een ware dictator te zijn en verschrikkelijk om voor te werken. Andy doet alles wat in haar macht ligt om aan de onmogelijke eisen te voldoen, maar ze verwaarloost zo haar vrienden en haar relatie en ze dreigt zichzelf te verliezen.

Bron: Fox 2000 Pictures

Sweet Home Alabama

New Yorkse modeontwerpster Melanie Carmichael heeft het helemaal gemaakt. Ze heeft een succesvolle carriere en ze is verloofd met de zoon van de burgemeester. Dolgelukkig wil ze in het huwelijksbootje stappen maar er is een probleem. Ze moet nog wel even scheiden van jeugdliefde Jake Perry! Dan blijkt dat het toch niet zo makkelijk is om je verleden achter je te laten....

Bron: Touchstone Pictures

Miss Congeniality

Deze film heeft humor, romantiek en geweldige acteurs. Deze film hoort thuis in de lijst met ultieme vrouwenfilms! FBI-agente Gracie Hart is een vrouw, maar voelt zich eigenlijk precies hetzelfde als haar mannelijke collega's. Ze loopt, drinkt, eet en praat net zoals hen. Maar daar moet verandering in komen als er gedreigd wordt met een aanslag op de verkiezing van Miss United States. Zij wordt aangewezen als undercoveragent en moet een echte miss worden! Hiervoor ondergaat ze met de hulp van Victor, een expert als het gaat om missverkiezingen, een ware metamorfose.

Bron: Castle Rock Entertainment

A Cinderella Story

Wie droomt er stiekem niet van om in een sprookje terecht te komen en de prins op het witte paard tegen te komen? Deze film zorgt dat we daar even over kunnen wegdromen. Sam schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzussen en droomt van een studie aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? 

Bron: Warner Bros.

Pride and Prejudice (1995)

Oké, als we het hebben over ultieme vrouwenfilms dan kan de klassieker Pride and Prejudice van Jane Austen uiteraard niet ontbreken! De welgestelde Mr. Bingley komt in de buurt wonen en heeft zijn vriend Mr. Darcy meegenomen. De komst van de jonge aristocraat Darcy veroorzaakt grote opschudding in het gezin Bennet, met vijf dochters in de huwbare leeftijd. Vooral Mrs. Bennet is ervan overtuigd dat een van haar dochters het hart van de rijke vrijgezel zal weten te veroveren. De intelligente en ironische Elizabeth lijkt de uitverkorene. Maar Elizabeth laat zich leiden door haar vooroordeel naar aanleiding van de roddels die in de kleine gemeenschap de ronde doen en wijst hem af. De trots van beide jonge mensen zorgt voor vele onderlinge misverstanden. 

Bron: British Broadcasting Corporation (BBC)

Grease

Greased lightning! Tijdens deze film krijg je spontaan zin om mee te zingen met alle bekende hits. Sandy komt uit Australië en brengt haar vakantie door in Amerika, waar ze de jongen Danny ontmoet. Al snel worden de twee verliefd en brengen ze samen de zomer door. Sandy zou eigenlijk weer teruggaan naar Australië, maar haar ouders besluiten om in Amerika te blijven. Bij toeval komt Sandy op dezelfde middelbare school als Danny terecht. Danny blijkt één van de populairste jongens op school te zijn, terwijl Sandy meer een buitenbeentje is. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populaire meiden, maar ze blijft een eenling. Ze besluit dat ze een verandering moet ondergaan. 

Bron: Paramount Pictures

Dirty Dancing

*Zucht* Wij zouden ook wel zo'n knappe dansleraar willen hebben! In de zomer van 1963 is Frances 'Baby' Houseman met haar ouders op vakantie in het natuurpark Catskills. Om de saaie dagen een beetje draaglijk te maken neemt ze lessen in merenguedansen. De vakantie dreigt minder saai te worden als ze de dansinstructeur Johnny Castle leert kennen. Van Johnny leert ze de passen van een nieuwe dans en ontdekt hierdoor haar eigen krachten en talenten. Onder invloed van deze dans kan Baby zichzelf- en haar liefde voor Johnny beter uiten....

Bron: Vestron Pictures

You've Got Mail

Tot slot hoort de heerlijke romantische film You've Got Mail uiteraard in deze lijst te staan. Als je houdt van een 'enemies to lovers' verhaal dan is dit de film voor jou! You’ve Got Mail is een romantisch verhaal waarin de magnaat van een keten boekenwinkels en de eigenares van een gezellige kinderboekenwinkel er anoniem een virtuele e-mail relatie op na houden. De twee worden verliefd zonder echt te weten wie de ander is. Buiten de virtuele wereld zijn de twee namelijk keiharde concurrenten!

Bron: Warner Bros.

Lees ook: De ultieme prinsessenfilms

Nieuwste artikelen

  • Schermtijd - Linda van Rijn

  • Monsterjager - Rob Geukens

  • Thin Air - Kellie M. Parker

  • Het piratenmaal - Jonny Duddle

  • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen