De lekkerste eetfilms

Hou jij van koken of ben je gewoon gek op lekker eten? Wij ook! Als echte filmliefhebber is het daarom ook extra leuk om een film te kijken die zich afspeelt rondom eten. Wedden dat het water je in de mond loopt bij deze films? Wij hebben voor jullie de lekkerste eetfilms onder elkaar gezet.

Ratatouille

We beginnen uiteraard met de Disney Pixar film Ratatouille! Als we aan een eetfilm denken dan denken we bijna gelijk aan deze leuk film. In de film maken we kennis met de rat Remy die ervan droomt om een chefkok te worden. Wanneer Remy in Parijs terecht komt in het restaurant van zijn held Auguste Gusteau, lijken zijn dromen werkelijkheid te kunnen worden. Hij wordt namelijk vrienden met het keukenhulpje Linguini, die per toeval het kooktalent van Remy ontdekt. De twee besluiten om samen te werken zodat Remy zijn droom kan verwezelijken en het lijkt alsof Linguini ontzettend goed kan koken. 

 lekkerste eetfilmsBron: Walt Disney Pictures

The Hundred-Foot Journey

De tweede film in deze lijst is The Hundred-Foot Journey en gaat over de familie Kadam. De familie bestluit om van India naar een pittoreske dorpje in Zuid-Frankrijk te verhuizen. Zij willen daar een Indiaas restaurant openen. Alleen gaat dit niet helemaal zoals gepland. De eigenaresse van een Frans restaurant in de buurt, Madame Mallory, heeft geen zin in concurrentie en protesteert heftig tegen de opening. Hassan Kadam ontdekt dat hij een passie heeft voor de Franse keuken en wordt verliefd op souschef Marguerite. Daarom probeert hij te bemiddelen tussen zijn famillie en Madame Mallory zodat de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar kunnen komen.

 lekkerste eetfilmsBron: DreamWorks Studios

Burnt

Droom jij ook over je eigen restaurant met een Michelinster? Dan is de film Burnt iets voor jou! In deze film maken we kennis met de getalenteerde chef-kok Adam Jones die eigenlijk te vroeg zijn hoogtepunt heeft bereikt. Hij raakt alles kwijt door zijn buitensporige gedrag en zijn drugsverslaving. Om zichzelf er weer bovenop te helpen en een derde Michelinster te bemachtigen, begint Adam een nieuw restaurant in Londen waar hij een grote hoeveelheid culinaire talenten om zich heen verzamelt.

 lekkerste eetfilmsBron: The Weinstein Company 

Simply Irresistible

Hou je van koken én van een vleugje magie? Dan kunnen we de film Simply Irresistible aanraden! Tom, de executive van een warenhuis, probeert om niet verliefd te worden op de jonge restauranteigenaar Amanda, waarvan hij vermoed dat ze magische krachten heeft.

 lekkerste eetfilmsBron: Taurus Film

Chef

In deze eetfilm maken we kennis met chef Carl Casper. Hij weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar is onvermijdelijk. Uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon. Hiermee hoopt hij niet alleen zijn passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

 lekkerste eetfilmsBron: Aldamisa Entertainment

No Reservations

Chef-kok Kate is een echte workaholic en bereidt zonder veel moeite een perfecte malse kwartel in een verrukkelijke truffelsaus. Ze weet waar ze goed in is en de keuken is haar territorium. Ze staat er dus zeker niet om te springen wanneer een nieuwe souschef in haar keuken aan de slag gaat. Ze stoort zich aan alles wat hij doet, inclusief zijn liefde voor opera. Maar ook privé struggelt Kate wanneer haar nichtje bij haar komt wonen nadat haar ouders zijn overleden.  

Bron: Castle Rock Entertainment

Cloudy with a Chance of Meatballs

Wat als het eten letterlijk uit de lucht zou komen vallen? Dat is eigenlijk het verhaal van de film Cloudy with a Chance of Meatballs. Na het zien van deze film zouden wij stiekem ook wel een machine willen die de lekkerste gerechten uit de lucht laat toveren! De film gaat over de sociaal onhandige aspirant uitvinder Flint Lockwood. Hij heeft een aantal bizarre apparaten uitgevonden. Wanneer zijn nieuwste uitvinding per ongeluk het stadplein verwoest en in de wolken wordt geslingerd, is hij ervan overtuigd dat zijn uitvinderscarrière voorbij is. Maar dan gebeurt er iets ongelooflijks: het begint cheeseburgers te regenen! \Wanneer de mensen om steeds meer eten vragen, begint de machine raar te doen en ontstaan er spaghetti- tornado’s en gehaktbal- stormen. Nu moet Flint met behulp van weermeisje Sam Sparks een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen!

Bron: Sony Pictures Animation

Julie & Julia

Julie & Julia draait om het leven van twee vrouwen die beiden in een andere tijd leven. Één ding verbindt ze: hun liefde voor koken. Julie is een foodblogger die voor haar blog besluit alle gerechten die in Julia’s kookboek staan na te maken en hierover te schrijven op haar blog die steeds populairder wordt. 

Bron: Columbia Pictures

Charlie and the Chocolate Factory

We eindigen deze lijst van lekkerste eetfilms met - hoe kan het ook anders - Charlie and the Chocolate Factory! Het water loopt je bij deze film in de mond. Willy Wonka heeft een bijzondere chocoladefabriek. Om er binnen te kunnen komen moet je een gouden ticket bemachtigen die in een van de chocoladerepen verstopt zit. Charlie weet een ticket te bemachtigen en hij komt in de fabriek terecht. In de fabriek kun je velden van zacht, muntig suikergras verkennen in de Chocoladekamer, langs de Chocoladerivier varen in een boot van roze suiker, je kaken lam kauwen op Eindeloze Toverballen in de Uitvindkamer, de getalenteerde eekhoorns gadeslaan in de Notenkamer en naar de Televisiekamer reizen met de Grote Glazen Lift. Kortom, deze film staat in het teken van het lekkerste eten!

Bron: Warner Bros.

Lees ook: Films waarbij je kan wegdromen over vakantie

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen