De ultieme prinsessenfilms

Wie droomde er vroeger stiekem niet van om prinses te worden? *Zucht* Wie weet kwam jij ook wel een knappe prins tegen met wie je de zon tegemoet rijdt op zijn witte paard, of krijg je van je oma te horen dat je eigenlijk de prinses van Genovia bent. Helaas gebeuren deze dingen niet in het echt, maar wel in prinsessenfilms! Wij hebben de ultieme prinsessenfilms op een rijtje gezet, waarbij je even helemaal weg kan dromen. We hebben hierbij de Disney tekenfilms buiten beschouwing gelaten.

The Princess Bride

We beginnen deze lijst met de heerlijke film The Princess Bride. Een lieve opa vertelt zijn zieke kleinzoon een sprookje dat al generaties lang in de familie is doorverteld. Het verhaal gaat over het meisje Buttercup dat gedwongen wordt om te trouwen met prins Humperdinck. Ze houdt echter helemaal niet van hem, want ze is al verliefd op de boerenjongen Westley. Wanneer Prinses Buttercup wordt ontvoerd besluit Westley alles op alles te zetten om haar te redden. 

ultieme prinsessenfilmsBron: 20th Century Fox

Cinderella 

Wie kent het sprookje van Cinderella niet? In de live-action versie van Disney werd dit sprookje nieuw leven in geblazen en kun je hier even helemaal bij wegdromen. In Cinderella volgen we het lot van de jonge Ella. Na de dood van Ella's moeder trouwt haar vader opnieuw met een andere vrouw. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella's vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.

ultieme prinsessenfilmsBron: Disney

Grace of Monaco

Soms kan een sprookje in het echt ook gebeuren. Grace of Monaco is namelijk gebaseerd op echte gebeurtenissen! Het leven van de filmster Grace Kelly verandert ingrijpend als ze verliefd wordt op Prins Rainier van Monaco. Ze stopt met acteren, trouwt met de prins en verhuist naar zijn kasteel in Monaco. Eerst lijkt alles op een sprookje, maar al gauw merkt ze dat het leven als ‘vrouw van’ de nodige beperkingen met zich meebrengt. Dan komt de beroemde regisseur Alfred Hitchcock naar Monaco om Grace ervan te overtuigen weer te gaan acteren. En alsof dat nog niet genoeg is dreigt de Franse president Monaco binnen te vallen en zo met harde hand een einde te maken aan een conflict tussen beide landen. Grace wordt gedwongen om voor eens en voor altijd te kiezen tussen haar leven als filmster en haar rol als prinses.

prinsessenfilmsBron: YRF Entertainment

Beauty and the Beast

En uiteraard hoort Beauty and the Beast thuis in het rijtje met ultieme prinsessenfilms. Deze film heeft misschien wel een van de belangrijkste boodschappen, namelijk dat het innerlijk veel belangrijker is dan het uiterlijk. Belle is een slimme jonge vrouw. Wanneer zij gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverde personeel en leert zij om verder te kijken dan het uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

prinsessenfilmsBron: Walt Disney Pictures 

Mirror Mirror

Een slechte tovenares liegt en bedriegt om de troon van het weesmeisje Snow White te stelen en de aandacht van een prins te trekken. Als de schoonheid van Snow White de prins weet te bekoren verbant de koningin haar naar het bos, waar een vraatzuchtig beest hongerig wacht... Snow White wordt gered door een groep kleine struikrovers en ontwikkelt zich tot een ontembare jonge vrouw met het vaste voornemen dat wat haar ontnomen is terug te krijgen. Met de hulp van haar onderdanen bindt ze de strijd aan met de verraderlijke koningin. prinsessenfilmsBron: Goldmann Pictures

Aladdin

"A whole new world..." Bij het kijken van de live-action Aladdin film gaat er inderdaad een hele nieuwe wereld open en beleef je deze heerlijke prinsessenfilm op een nieuwe manier! Aladdin is een straatschoffie dat steelt om te overleven. Wanneer hij in de straten van Agrabah prinses Jasmine, dochter van de Sultan, tegen het lijf loopt, is hij meteen verliefd. Aladdin wordt door Jafar gevraagd om een magische lamp te vinden. Aladdin vindt deze lamp, waarna er een Geest verschijnt die in staat is om wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

Bron: Walt Disney Pictures

The Princess Diaries

Na het zien van deze film wachten wij stiekem ook op het moment dat onze oma ons verteld dat we een prinses zijn! Helaas gaat dat nooit gebeuren, maar het maakt van The Princess Diaries wel een ultieme prinsessenfilm. Mia wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder en komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje genaamd Genovia. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

Bron: Walt Disney Pictures

Enchanted

Enchanted is een modern sprookje met prinses Giselle in de hoofdrol. Gedurende de film verandert Giselle in een badass vrouw en dat maakt van deze film een heerlijke prinsessenfilm om te kijken! Giselle is een prinses in wording. Voor haar is het leven een sprookje, maar dan wordt ze van het animatieland Andalasia verbannen. Ze komt terecht in de, alles behalve magische, echte wereld van het moderne Manhattan. Wanneer een cynische en nuchtere scheidingsadvocaat haar te hulp schiet, heeft hij er nog geen idee van dat dit vrolijke en onschuldige meisje op het punt staat hem te betoveren. 

Bron: Walt Disney Pictures

Roman Holiday

Hou je van prinsessenfilms én van klassieke films! Dan zit je met Roman Holiday goed! Prinses Ann is in Rome op staatsbezoek. Ze is haar verplichtingen flink beu en besluit op een avond haar kasteel uit te vluchten. Door slaappillen die ze van haar dokter moest innemen, eindigt ze die avond zeer slaperig op een bankje in de stad, waar Gregory Peck, een Amerikaanse journalist na een rotavond poker zich over haar ontfermt. Ze slaapt bij hem, maar zodra hij weet wie ze is, wil hij een exclusief interview (en de 5.000 die daarmee is gemoeid). Zijn plan valt echter in duigen als hij verliefd op haar wordt. 

Bron: Paramount Pictures

Stardust

De tiener Tristan reist, door een gat in de muur, naar het magische land Stormhold om een gevallen ster op te halen voor het meisje waar hij verliefd op is geworden. De ster is echter niet zoals hij had verwacht. In plaats van een stuk steen vindt hij de mooie vrouw Yvaine. In Stormhold lopen ze veel gevaren tegen het lijf en zo wordt het een avontuur dat Tristan nooit had verwacht.

Bron: Universal Pictures

Princess Protection Program

Wat als er ineens een prinses undercover bij je in huis komt wonen? Het zal zeker even wennen zijn en dat geldt ook voor Carter in Princess Protection Program. Deze prinsessenfilm laat een hele andere kant van het prinses-zijn zien. Het land van prinses Rosalinda wordt binnengevallen waardoor ze moet vluchten. Ze komt terecht in het beschermingsprogramma voor prinsessen en ze wordt opgenomen bij haar nieuwe 'nicht', de stoere Carter. Rosie leert daar hoe ze zich als een gewoon meisje moet gedragen terwijl Carter ontdekt dat er ook in haar een prinses schuilt. Als ze er eenmaal achter zijn gekomen wat ze gemeen hebben, bewijzen ze dat beste vriendinnen echt voor het leven zijn!

Bron: Disney Channel

Ever After: A Cinderella Story

Danielle is een mooie, intelligente en vrijgevochten jonge vrouw uit de 16de eeuw, die het lef heeft het tegen haar boosaardige stiefmoeder op te nemen. Als Danielle verliefd wordt op de Franse kroonprins, doet haar stiefmoeder er ook alles aan om haar bij hem weg te houden, zodat hij met een van haar dochters zal trouwen.

Bron: Twentieth Century Fox

Lees ook: 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen