12 x de beste romantische tiener films

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel romantische tiener films gemaakt. Sommige zijn ontzettend goed, andere wat minder en sommige zijn eigenlijk gewoon echt een guilty pleasure. Wij zijn stiekem gek op dit genre! Hou jij nu ook zo van romantische tiener films? Wij hebben de beste voor jullie op een rij gezet!

Clueless

Cher is populair, haalt goede cijfers en komt uit een rijk gezin. Haar stiefbroer Josh vertelt haar plagerig dat hij haar oppervlakkig en egoïstisch vindt. Om Josh het tegendeel te bewijzen wil ze Tai, die totaal niet modebewust is, een make-over geven. Maar dan wordt Tai populairder dan Cher zelf! Tot overmaat van ramp blijkt Tai gevoelens te hebben voor Josh, terwijl Cher stiekem ook een oogje heeft op haar stiefbroer. Het is tijd dat ze zelf verandert en haar eigen wensen en prioriteiten op een rijtje gaat zetten!

Bron: Paramount Pictures

A Cinderella Story

Sam schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzussen en droomt van een studie aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? 

romantische tiener filmsBron: Warner Bros.

Twilight

Bella Swan heeft er nooit echt bij gehoord en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het stadje Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat ze een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Edward is een vampier. Maar dan wel een vampier die alleen leeft op dierenbloed. Maar hoe closer Bella en Edward worden, hoe harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden. Ben je gek op Twilight? Bekijk dan ook eens deze hilarische Twilight trailers!

romantische tiener filmsBron: Summit Entertainment

To All The Boys I've Loved Before

Lara Jean heeft brieven geschreven aan alle jongens van wie ze ooit hield. Deze brieven bewaart ze in een doos en zijn niet bedoeld om te versturen. Wanneer deze brieven per ongeluk toch verstuurd worden, onder andere naar haar huidige crush, besluit ze om een neprelatie aan te gaan met Peter Kavinsky. Peter wil zijn ex-vriendin jaloers maken en Lara Jean wil haar huidige crush Josh laten zien dat ze hem niet echt leuk vindt. Kun je geen genoeg krijgen van To All the Boys I've Loved Before? Het tweede deel van deze leuke romantische tiener film is ook te zien op Netflix!

romantische tiener filmsBron: Netflix

She's All That

Zack is een van de populairste jongens van school. Maar nu heeft hij een probleem, want het populairste meisje van school heeft hem gedumpt. Hij besluit met een van zijn vrienden een weddenschap te sluiten: hij kan van elk willekeurig meisje de koningin van het eindbal maken. Hiermee kan hij zijn reputatie redden en voorkomen dat zijn ex de koningin van het bal wordt. Zijn vriend Dean kiest het buitenbeentje Laney uit. Ze houdt van schilderen, maar geeft niet veel om haar uiterlijk of jongens. Het wordt een flinke klus voor Zack, maar hij houdt vol en ze raken bevriend. Ondertussen begint hij echt voor haar te vallen, maar hoe reageert ze als ze zijn weddenschap ontdekt?

romantische tiener filmsBron: All That Productions

Say Anything

De nietsnut Lloyd Dobler wil niets liever dan met de mooie en intelligente Diane uitgaan. Voor ze naar Engeland vertrekt voor haar studie probeert Lloyd haar hart te winnen. Hij krijgt hierbij te maken met haar beschermende vader.

romantische tiener filmsBron: 20th Century Fox Home Entertainment

10 Things I Hate About You

Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron verliefd op Bianca, het knappe meisje van zijn dromen. Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zuster Kat ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen uit die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze kwajongen die zelf een slechte reputatie heeft.

romantische tiener filmsBron: Touchstone Pictures

Love, Simon

Iedereen in de wereld verdient een prachtig liefdesverhaal. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier ligt het een beetje ingewikkelder. Hij valt namelijk niet op meisjes, maar op jongens. Dit is zijn geheim en dat heeft hij nog aan niemand verteld. Behalve dan aan een anonieme klasgenoot, die ook op jongens valt. De e-mails die hij met deze jongen wisselt vallen helaas in de verkeerde handen en Simon wordt ermee gechanteerd. 

Bron: 20th Century Fox

A Walk to Remember

Wanneer een flauwe studentengrap fout afloopt en een slachtoffer eist, moet Landon bijles geven aan een leerling met studieproblemen en deelnemen aan het jaarlijkse schooltoneel. Het schoolhoofd hoopt dat het Landon wat nederigheid en zin voor verantwoordelijkheid zal bijbrengen. Een uiterst vervelende klus voor Landon. Totdat hij er de verlegen Jamie ontmoet... 

Bron: Warner Bros. 

Grease

Sandy komt uit Australië en brengt haar vakantie door in Amerika, waar ze de jongen Danny ontmoet. Al snel worden de twee verliefd en brengen ze samen de zomer door. Sandy zou eigenlijk weer teruggaan naar Australië, maar haar ouders besluiten om in Amerika te blijven. Bij toeval komt Sandy op dezelfde middelbare school als Danny terecht. Danny blijkt één van de populairste jongens op school te zijn, terwijl Sandy meer een buitenbeentje is. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populaire meiden, maar ze blijft een eenling. Ze besluit dat ze een verandering moet ondergaan. 

Bron: Paramount Pictures

Can't Buy Me Love

Ronny Miller is niet bepaald populair en in het geheim verliefd op Cindy Mancini, het mooiste en meest gewilde meisje op school. Zodra Cindy zich in een lastig parket bevindt, doet Ronny er alles aan om haar te redden, maar... daar zit wel een prijskaartje aan! Cindy moet zich voordoen als Ronny's vriendinnetje, hiermee hoopt hij zijn populariteit te verbeteren. Maar de weg naar populariteit neemt een onverwachte wending op het moment dat Ronny zo "cool" wordt dat zijn vrienden tegen hem op kijken.

Bron: Touchstone Pictures

The Fault in Our Stars 

The Fault in Our Stars vertelt het aangrijpende en tragische verhaal over het leven van Hazel en Gus. Ze hebben een unieke kijk op het leven en een cynisch gevoel voor humor. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen de twee op.

Bron: Fox 2000 Pictures

Lees ook: 10 x leuke romantische guilty pleasures

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 10 romantische films op Netflix

  • 18 x de leukste filmseries

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • De leukste romantische Young Adult films op Netflix

Zoek in artikelen