Top 5 Chadwick Boseman films

Helaas is Chadwick Boseman op 28 augustus 2020 op 43-jarige leeftijd overleden. De filmwereld zal deze fantastische acteur missen, die wereldwijd bekend is geworden met zijn rol als Black Panther. Ter nagedachtenis aan Chadwick Boseman hebben wij zijn top 5 beste films op een rijtje gezet. Wakanda forever!

5. 21 Bridges

In 21 Bridges vertolkte Chadwick Boseman de rol van NYPD rechercheur Simpson. Nadat Simpson een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij op Manhattan een voortvluchtige ‘cop killer’ zien in te rekenen. Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend…

Chadwick BosemanBron: 

4. Get on up

Voor deze biografische film kroop Chadwick Boseman in de huid van de legendarische zanger James Brown. De film is gebaseerd op het levensverhaal van de Godfather of Soul. Get on up geeft een beeld van de muziek, de bewegingen en de stemmingen van James Brown. We zien de evolutie van een jongen met een zware jeugd tot één van de meest invloedrijke personen van de 20e eeuw.

Chadwick BosemanBron: Imagine Entertainment

3. Marshall

Chadwick Boseman speelt in deze film de titelrol. Thurhood Marshall is de eerste Afro-Amerikaanse advocaat van het NAACP. De jonge advocaat wordt meteen op de proef gesteld met een zaak die zijn carrière zal veranderen. Hij krijgt een zaak toegewezen over een donkere chauffeur die van seksueel misbruik en poging tot moord wordt beschuldigd.

Chadwick BosemanBron: Chestnut Ridge Productions

2. 42

In deze film kruipt Chadwick Boseman in de huid van de eerste Afro-Amerikaanse honkbalspeler Jackie Robinson. In 1946 ging Branch Rickey, eigenaar van de Brooklyn Dodgers, regelrecht in tegen de racistische lijn van de baseballfederatie door Jackie Robinson aan te trekken. Hiermee kwamen beide mannen onder vuur te liggen bij het publiek, de pers en zelfs andere spelers. In die vijandige sfeer gaf Robinson blijk van enorm veel moed en kon hij door zijn talent zowel fans als zijn teammaten overtuigen. Zo wist hij critici de mond te snoeren en veranderde hij het honkbal - en de wereld - voorgoed.

Chadwick BosemanBron: Warner Bros.

1. Black Panther

Uiteraard staat de geweldige film Black Panther bovenaan. Met zijn rol als T'Challa/Black Panther is Chadwick Boseman voor vele mensen een inspiratiebron geweest. T’Challa keert na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terug naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther - wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Chadwick BosemanBron: Marvel Studios

 

Lees ook: Alle aankomende films en series op Disney+

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • De 5 beste Marvel slechteriken

  • 25x de beste film franchises

  • Alle aankomende Disney films

Zoek in artikelen