Alle kerstfilms op Disney+

Elk jaar kijken we weer uit naar de kerst. Niet alleen vanwege de gezelligheid, maar ook vanwege alle leuke kerstfilms die we dan kunnen gaan kijken! Van de klassieker Home Alone krijgen we nooit genoeg, maar ook de nieuwere kerstfilms zoals Noelle zijn geweldig om te kijken. Disney+ heeft deze en nog veel meer leuke kerstfilms op de streamingdienst staan. Wij hebben alle kerstfilms voor jullie onder elkaar gezet. Met deze films kom je helemaal in de kerststemming!

Nog geen Disney+? Als je je via DEZE LINK aanmeldt kun je voor 8,99 euro per maand genieten van de nieuwste films en series. En op deze manier steun je Chicklit.nl ook nog eens!

Noelle 
Noelle Kringle is de dochter van de kerstman. Het is haar taak om Kerstmis te redden nu haar vader er niet meer is en haar broer Nick het laat afweten vlak voor de feestdagen. Noelle besluit om haar broer te gaan zoeken in ‘onze’ wereld zodat hij terug kan keren naar de Noordpool en alle kerscadeautjes kan afleveren.

Bron: Walt Disney Pictures

Home Alone
Wie kent de klassieker Home Alone niet? Macaulay Culkin is wereldberoemd geworden door zijn rol als Kevin in deze film. Kevin woont in een groot gezin en wanneer de hele familie op vakantie gaat tijdens de feestdagen wordt Kevin per ongeluk vergeten! Hij moet de Kerstdagen nu in zijn eentje thuis doorbrengen. Maar dan hebben twee dieven het op zijn huis voorzien en moet Kevin er alles aan doen om te voorkomen dat de dieven inbreken.

Bron: 20th Century Fox

Home Alone 2: Lost in New York 
In Home Alone 2 vergeet de familie van Kevin hem dit keer niet mee te nemen naar het vliegveld, maar Kevin stapt per ongeluk in het verkeerde vliegtuig! Zijn familie is op weg naar Miami, terwijl hij aankomt in New York. Als hij eenmaal is aangekomen komt hij er ook nog achter dat de twee slechterikken uit de eerste film ook in New York aanwezig zijn! De strijd laait opnieuw op. Kevin vindt een leegstaand huis waar hij voldoende ammunitie heeft om de boeven goed dwars te zitten.

Bron: 20th Century Fox

Home Alone 3
Een internationale bende heeft een uiterst geheime computer chip gestolen en verborgen in een speelgoed auto. Door een vergissing op het vliegveld belandt het autootje in handen van Alex Pruitt, die alleen thuis zit vanwege waterpokken. Wanneer de bendeleden het huis van Alex proberen binnen te dringen met hightech snufjes, laat Alex dat niet zomaar gebeuren! Hij zet valstrikken en booby traps om de bende tegen te houden.

Bron: 20th Century Fox

Home Sweet Home Alone
Home Sweet Home Alone is een reboot van de Home Alone franchise. Max Mercer wordt alleen thuis gelaten, zijn ouders gaan op vakantie naar Japan. Een getrouwd stel breekt in in het huis van de familie Mercer en probeert een erfstuk te stelen wat heel veel waard is. Het is aan Max om het stel te stoppen en zijn huis en familiebezittingen te beschermen. 

Bron: Walt Disney Studios

The Nightmare Before Christmas
Deze film kan zowel gezien worden als een Halloween film als een kerstfilm. Het liefst kijken wij deze leuke film dan ook twee ker per jaar! Jack Skellington is de koning van Halloweenstad. Op een dag ontdekt hij Kerststad en is hij al snel betoverd door de stad met zijn fonkelende lichtjes. Jack probeert om Kerstmis naar Halloweenstad te brengen, maar dit zorgt vooral voor veel verwarring bij zijn vrienden. 

Bron: Walt Disney Pictures 

A Christmas Carol
A Christmas Carol is misschien wel een van de bekendste kerstverhalen. In 2009 verscheen deze geanimeerde versie met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. 

Bron: Walt Disney Pictures

The Muppet Christmas Carol
In deze heerlijke film van de Muppets wordt A Christmas Carol opnieuw tot leven gebracht. Scrooge zit op kerstavond alleen thuis, wanneer een stel geesten hem een bezoek brengt. Ze voeren hem mee naar zijn verleden, heden en toekomst - en dat is bepaald geen pretje! Maar onderweg kom hij de arme, aardige, nederige Bob Cratchit en zijn gezin tegen die Scrooge leert wat de échte betekenis van Kerstmis is. 

Bron: Walt Disney Pictures

The Santa Clause 
Nadat de Kerstman van het dak valt en overlijdt, begint er een bijzonder avontuur. Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij heel geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegen ze naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat Scott alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega's dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden! Disney+ heeft ondertussen ook een reboot serie van deze film, genaamd The Santa Clauses!

Bron: Walt Disney Pictures

The Santa Clause 2
Scott Calvin is de laatste acht jaar de Kerstman geweest en zijn trouwe helpers vinden hem de beste Kerstman die er ooit geweest is. Maar de wereld van de Kerstman komt op zijn kop te staan als zijn zoon Charlie op de lijst belandt met stoute kinderen van dat jaar! Dan krijgt Scott ook nog te horen dat hij nooit meer de Kerstman kan zijn als hij niet voor kerstavond trouwt (en dat duurt nog maar een maand)!

Bron: Walt Disney Pictures

The Santa Clause 3: The Escape Clause
Scott en Carol wonen op de Noordpool en alles verloopt soepeltjes. Maar dan komen ze erachter dat de slechte Jack Frost Kerstmis wil overnemen! Frost saboteert de speelgoedfabriek en dwingt scott om de ontsnappingsclausule te lezen en zo te wensen dat hij nooit de Kerstman zou worden!

Bron: Walt Disney Pictures

The Nutcracker and the Four Realms
Alles wat Clara wil voor kerst is een sleutel - een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

Bron: Walt Disney

Ice Age: A Mammoth Christmas
Wanneer Sid Manny's kersttradities verpest, komt hij op het stoute lijstje van de Kerstman te staan. Sid gaat naar de Noordpool om bij de Kerstman zelf zijn onschuld te bepleiten.

Bron: Blue Sky Studios

Godmothered
Eleanor is in opleiding om een heuse goede fee te worden wanneer blijkt dat de wereld niet meer in ´en ze leven nog lang en gelukkig´ gelooft. Daardoor worden de feeën overbodig en zal ze nooit iemand kunnen helpen. Vastbesloten gaat ze op zoek naar iemand die een goede fee nodig heeft in de echte wereld. Alleen heeft ze geen idee hoe ze in de normale wereld moet overleven...

Die Hard (alle films)
Niet iedereen is het hier over eens, maar Die Hard en alle vervolgen worden bestempelt als kerstfilms. De eerste Die Hard film kwam uit in 1988. Bruce Willis speelt de rol van John McClane. Het kerstfeest van hem en zijn vrouw wordt verstoort door een bende terroristen. Vervolgens is het aan de New Yorkse rechercheur om de levens van onschuldige mensen te redden. Er zijn 5 Die Hard films.

Bron: 20th Century Fox

Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas
De film Belle en het Beest ken je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat er een speciale kerstfilm van Belle en het Beest bestaat? In deze kerstfilm komt Belle erachter dat het Beest Kerstmis veracht. Toch doet Belle er alles aan om hem in een kerststemming te brengen. Dit doet ze samen met de betoverde figuren in het kasteel. Ook vraagt ze Angelique om hulp. Zij was vroeger de kasteeldecorateur, maar nu hangt ze ter kerstversiering in de boom. Maar kunnen Belle, Pendule, Lumière en hun vrienden de plannen tegenhouden van het pijporgel Forte, die een hekel heeft aan vrolijke feesten en probeert te voorkomen dat het Beest een heel speciaal kerstcadeau krijgt van Belle?

Bron: Walt Disney Animation Canada

Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes
In deze vrolijke kerstfilm krijgen we drie verhalen te zien. Minnie en Mickey halen herinneringen op aan het jaar waarin ze allebei de belangen van de ander voorop stelden, Goofy en Max vertellen wat ze meemaakten toen de echte Kerstman op bezoek kwam en Donalds neven Kwik, Kwek en Kwak herinneren zich hun droom die op een komische catastrofe uitliep maar die ze de echte kerstgeest bijbracht.

Bron: Disney Television Animation

Mickey's Mooiste Kerst
Mickey's Mooiste Kerst bestaat uit een verzameling kerstverhalen. In deze verzameling kerstverhalen ontdek je uit wie stout is geweest en wie zoet. De kerstman, Mickey Mouse en al zijn vrienden laten zien hoe belangrijk het is om je hart open te stellen voor de echte kerstgedachte.

Bron: Walt Disney Pictures

Pluto's Kerstboom
Pluto's Kerstboom is een vrolijke korte film van Disney. De boom die Mickey en Pluto omhakken om als kerstboom mee naar huist te nemen, is de boom waar Knabbel en Babbel in wonen!

Bron: Walt Disney Productions

LEGO Star Wars Holiday Special
Rey is op zoek naar kennisverdieping over de force in een mysterieuze Jeditempel en belandt in een tijdreisavontuur. Tijdens deze reis gaat ze langs verschillende momenten in de geschiedenis van Star Wars en ontmoet ze iconische helden en schurken.

Bron: Walt Disney

Miracle on 34th Street
Op Disney Plus is de leuke kerstfilm Miracle on 34th Street te zien. Niet alleen het origineel uit 1947 staat op de streamingdienst, ook de remake uit 1994 staat erop! De kerstvakantie is een gezellige tijd wanneer Kris Kringle, een aardige oude man met twinkelende ogen, klein buikje en een sneeuwwitte baard, wordt ingehuurd om de Kerstman te spelen in het beroemde warenhuis Macy's. Al gauw leeft bij iedereen het kerstgevoel op, behalve bij zijn baas Doris Walker die haar dochter Susan blijft vertellen dat de Kerstman niet bestaat. Wanneer Kris krankzinnig wordt verklaard en de gevangenis in moet, vraagt iedereen zich af: bestaat de Kerstman echt? 

Bron: Twentieth Century Fox

12 Dates of Christmas
In 12 Dates of Christmas volgen we Kate. Op Kerstavond heeft ze een vreselijke blind date met een man. De volgende dag wordt ze wakker en komt ze erachter dat ze dezelfde dag én date opnieuw beleefd! Ze moet de date steeds overdoen totdat hij een keer goed gaat.

Bron: ABC Family

I'll Be Home for Christmas
De student Jake was eigenlijk niet van plan om heel Amerika door te reizen om Kerstmis thuis te vieren, maar nu zijn vader hem een Porsche heeft beloofd als hij met kerstmis naar huis komt, wil hij de trip wel maken. Zijn reisplannen met zijn vriendinnetje Allie lopen gigantisch in de soep, als hij vlak voor vertrek door een paar pestkoppen in de woestijn gedumpt wordt in een kerstmannenpak. Tijdens zijn pogingen om toch nog op tijd thuis te zijn, leert hij waar het met kerst nu eigenlijk om gaat. 

Bron: Walt Disney Pictures

The Ultimate Christmas Present
Als de 13-jarige Allie en haar beste vriendin Sam een weermachine tegenkomen, laten ze het een dag sneeuwen in Los Angeles. Maar dan raken ze de controle kwijt, wat Kerstmis dreigt te verpesten...

Bron: Walt Disney Pictures, Disney Channel

Good Luck Charlie, It's Christmas!
De familie Duncan is onderweg naar Palm Springs om bij Amy's ouders kerst te gaan vieren. Maar onderweg raken de Duncans van elkaar gescheiden en heeft de familie een wonder nodig om op tijd in Palm Springs aan te komen voor de feestdagen.

Bron: Disney Channel

One Magic Christmas
Een jonge moeder hervindt de vreugde en schoonheid van Kerstmis, dankzij het onwrikbare geloof van haar haar zesjarige dochter Abbie, en Gideon, haar eigen beschermengel.

Bron: Walt Disney Pictures

Ri¢hie Ri¢h's Christmas Wish
Richie Rich wordt door een wensmachine naar een ander universum getransporteerd, waar zijn lastige neefje Reggie van Dough de sceptor zwaait.

Bron: Saban Entertainment

Santa Buddies
Wanneer Puppy Paws, de zoon van Santa Paws, de ware betekenis van de feestdagen vergeet, is het aan de Buddies om hem eraan te herinneren dat het met Kerstmis niet draait om wat je krijgt, maar om wat je geeft. 

Bron: Walt Disney Home Entertainment

The Search for Santa Paws
Als de Kerstman en zijn nieuwe beste vriend ontdekken dat de jeugd van tegenwoordig niet meer weet wat Kerstmis nu eigenlijk betekent, gaan ze op reis naar New York. Maar als de Kerstman zijn geheugen verliest moeten Santa Paws en zijn nieuwe vrienden de Kerstman gaan redden en aan de wereld laten zien waar het met Kerstmis allemaal om draait.

Bron: Walt Disney Home Entertainment

Santa Paws 2: The Santa Pups
Wanneer de vrouw van de Kerstman, Mw. Claus, naar Pineville reist, hebben de Santa Pups zich verstopt op haar slee. De ondeugende pups laten de wensen van de kinderen uit Pineville in vervulling gaan. Maar dan gaat er iets heel erg mis: het Kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en Mw. Claus moeten nu alles op alles zetten om Kerstmis over de hele wereld te redden. 

Bron: Walt Disney Home Entertainment

'Twas the Night
Als de Kerstman per ongeluk bewusteloos raakt op Kerstavond, nemen Danny en zijn zwendelende oom het over.

Bron: Disney Channel 

The Christmas Star
Vervalser Horace McNickle ontsnapt uit de gevangenis dankzij zijn opmerkelijke gelijkenis met de Kerstman. McNickle wil per se de buit van een eerdere streek veiligstellen en roept de hulp in van twee buurtkinderen die echt geloven dat hij de Kerstman is.

Bron: Walt Disney Pictures

Prep & Landing

Een hightech elventeam van een elite-eenheid die bekend staat als "Prep & Landing' zorgt er ieder jaar op kerstavond voor dat huizen over de hele wereld klaar zijn voor een bezoekje van de Kerstman. Maar nadat de elf Wayne 227 jaar onvermoeibaar heeft gewerkt, is hij van slag wanneer hij geen promotie krijgt en de baan van Directeur van de Inlichtingendienst voor de Lijst met Stoute Kindertjes aan zich voorbij ziet gaan. In plaats daarvan krijgt hij een nieuwe partner, Lanny, een idealistische nieuweling. Tijdens hun missie krijgen Wayne en Lanny te maken met onverwachte uitdagingen die het uiterste van hen vergen en Kerstmis dreigt te verpesten voor kinderen over de hele wereld. Nu moeten ze er alles aan doen om Kerstmis te redden!

Bron: Walt Disney Animation Studios

Prep & Landing Stocking Stuffer: Operation: Secret Santa
Deze korte film duurt maar 7 minuten, maar is wel ontzettend leuk om te kijken! Twee dappere elven van de Kerstman worden door zijn vrouw ingezet om een mysterieus object terug te halen uit het kantoor van de Kerstman. Gaat het ze op tijd lukken?

Bron: Walt Disney Animation Studios

Prep & Landing: Naughty vs. Nice
De elven van de Kerstman moeten opschieten om geheime Noordpooltechnologie, die in handen is gevallen van een stoute computerhackende jongen, terug te krijgen.

Bron: Walt Disney Animation Studios

Jingle All the Way
In Jingle All the Way heeft Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) zijn zoontje Jamie het kerstcadeau beloofd wat hij het allerliefst wil: een Turbo Man actiepop. Het is een ware race tegen de klok, aangezien de Turbo Man razend populair is en hij overal is uitverkocht. 

Bron: 20th Century Fox

Olaf’s Frozen Adventure
In deze short uit 2017 gaat Olaf op zoek naar een kersttraditie voor hem en de prinsessen. Elsa en Anna openen voor het eerst de deuren van het kasteel met kerst, maar zij hebben geen specifieke familietraditie om van te genieten. Daarvoor gaat Olaf als verrassing alle huizen langs om te kijken wat mensen met hun familie doen met kerst, om Anna en Elsa te verblijden met een heuse traditie voor henzelf.

Bron: Disney

Lees ook: Alle nieuwe kerstfilms van 2020

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Top 10 pixar films

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

Zoek in artikelen