Favoriete films en series redactie 2020

Op de redactie hebben we in 2020 weer heel wat films en series gebinged. Van romantische komedies tot spannende fantasyseries, we hebben het in 2020 allemaal gezien! Van alle films en series die we hebben gezien hebben we nu een lijst met onze favoriete samengesteld. Deze films en series zijn echte aanraders!

Series:

In 2020 hebben we heel wat series gebinged. Zo hebben we uiteraard de veel besproken serie The Queen's Gambit gezien, maar zijn we ook fan van Lucifer en Supernatural! Op de valreep van 2020 werd Bridgerton nog uitgebracht en dat was meteen een nieuwe favoriet op de redactie! Wij raden het dan ook zeker aan om deze films en series in 2021 zeker te gaan kijken:

The Queen's Gambit

Schaken, saai? The Queen's Gambit laat zien dat schaken allesbehalve saai zijn en de verschillende competities zijn dan ook razendspannend om te volgen! Anya Taylor-Joy steelt de show als het schaakgenie Beth.

Na de dood van haar moeder komt Elisabeth Harmon terecht in een weeshuis. Daar geraakt ze als jong meisje gefascineerd door schaken. Ze is vastberaden om 's werelds beste schaker te worden en brengt al haar vrije tijd door in de kelder bij de stugge conciërge meneer Shaibel. Hij merkt al snel dat ze een ongekend natuurtalent is en stoomt haar klaar om op professioneel niveau te schaken. Nadat ze wordt geadopteerd door het echtpaar Wheatley wordt ze door haar verveelde adoptiemoeder gestimuleerd om al haar tijd aan wedstrijden te besteden. Beth ontwikkelt zich tot grootmeester. Ondertussen stijgt haar alcohol- en pillenverslaving echter mee...

Supernatural

Al jarenlang zijn we fan van Supernatural en dit jaar is deze leuke serie helaas tot een eind gekomen. De meningen van de kijkers wat betreft de laatste aflevering zijn verdeeld, maar desalniettemin is dit een geweldige serie!

Supernatural gaat over Sam Winchester. Hij heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Tegenwoordig ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu zijn rechtenstudie afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, opeens voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

 

The Crown

The Crown is een prachtig kostuumdrama met ijzersterke acteurs. Het decor, de kleding, de acteurs, het plot... alles klopt gewoon! 

The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. Groot-Brittanië verkeert op dat moment in zwaar weer, de Tweede Wereldoorlog is sinds een paar jaar afgelopen. Ze is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader is komen te overlijden. Met beperkte ervaring moet Queen Elizabeth II nu plotseling het land sturen en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die ook een cruciale rol had gespeeld in de oorlog.

The Mandolorian

Als Star Wars liefhebbers konden we ook ons hart ophalen. Het tweede seizoen van The Mandalorian is in 2020 verschenen en wat hebben we hier van genoten! Als je deze serie nog niet gezien hebt, dan moet je dat zeker nog doen. Al is het alleen maar vanwege de schattige baby Yoda.

In de Star Wars serie The Mandalorian volgen we een premiejager die criminelen door de melkweg achtervolgt. Al snel is hij echter niet meer alleen, en moet hij zorgen voor een wezen waarvan hij niet weet wat het is en wat voor bizarre krachten het heeft. Samen reizen de Mandalorian en het kind verder, op zoek naar antwoorden. 

Emily in Paris

Deze serie is een echte guilty pleasure waar we ontzettend van genoten hebben!

Lily Collins vertolkt de rol van Emily, een marketingmanager uit Chicago. Wanneer het bedrijf waarvoor ze werkt een Frans luxe marketingbureau overneemt, bemachtigt Emily geheel onverwachts haar droombaan. Zij mag in Parijs gaan werken om de social media strategie te vernieuwen. Haar leven in Parijs zit vol met avonturen en uitdagingen, terwijl ze ook vrienden probeert te maken en in een aantal romances verwikkeld raakt.

Lucifer

De geweldige serie Lucifer kunnen we natuurlijk niet buiten beschouwing laten! Deze serie heeft alles: humor, romantiek, bovennatuurlijk wezens én natuurlijk de knappe Tom Ellis als Lucifer. Eindelijk konden we in 2020 genieten van de eerste helft van seizoen 5 en sindsdien wachten we met smart op het vervolg!

In het eerste seizoen van deze serie reist de duivel Lucifer Morningstar naar de Aarde om daar een nachtclub in Los Angeles te openen. Hij verveelt zich namelijk in de hel en heeft er genoeg van om mensen te martelen. Maar op de Aarde ziet hij een bekende popster voor zijn ogen vermoord worden en dan ontmoet hij rechercheur Chloe Decker. Al snel besluiten de twee samen te gaan werken om dit moordmysterie op te lossen!

Sweet Magnolia's

Sweet Magnolia's is een heerlijke romantische serie die zelfs potentie heeft om de nieuwe Gilmore Girls te worden. Deze serie is gewoon puur genieten en perfect om bij weg te zwijmelen.

Goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue helpen elkaar terwijl ze een balans moeten vinden tussen relaties, familie en carrières in het zuidelijke stadje Serenity.

Self Made

Deze miniserie bevat 4 afleveringen en is een echt must see! Self Made is namelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen in de serie de arme Afro-Amerikaanse wasvrouw Sarah Breedlove. Wanneer zij haar eigen haarmiddel maakt en gaat verkopen, groeit dit door haar harde werken en onuitputtelijke ambitie uit tot een waar schoonheidsimperium. Uiteindelijk wordt ze de eerste vrouwelijke selfmade miljonair.

 

 

Bridgerton

Hou je van Gossip Girl én van kostuumdrama's zoals Downton Abbey? Dan is Bridgerton de serie voor jou! Deze serie voelt namelijk als een combinatie van de twee. Bridgerton is geen braaf kostuumdrama, maare en spicy, sexy en onconventionele serie met heerlijk romantische verwikkelingen! 

De serie gaat over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en wil net als haar ouders de ware liefde vinden. Haar vooruitzichten lijken hoopvol. Maar dan begint haar broer potentiële kandidaten uit te sluiten en schrijft de mysterieuze Lady Whitledown in een high society roddelblad negatief over Daphne. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London. 

 

Films:

Naast het bingen van series hebben wij in 2020 ook weer heel wat uren in de bioscoop (in zoverre dat mogelijk was) doorgebracht. Er zijn weer zoveel mooie films uitgekomen het afgelopen jaar, waarvan we er zeker een aantal in 2021 opnieuw zullen gaan bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Oscarwinnende film Parasite? Of de nieuwe verfilming van Little Women, waarin onder andere Emma Watson de hoofdrol speelt?

Parasite

Deze Koreaanse film is de eerste niet-Engelstalig gesproken film die de Oscar voor Beste Film in de wacht wist te slepen! Dit schept natuurlijk hoge verwachtingen en de film maakt die helemaal waar! Door het sterke spel van de acteurs, het verhaal en het thema is dit een van onze favoriete films van 2020.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Little Women

Deze prachtige film is gebaseerd op het gelijknamige boek van  Louisa May Alcott. Dit boek is al meerdere keren verfilmd en nog steeds is het een geweldige verhaal! Dankzij de sterke hoofdrolspelers is deze film een favoriet van 2020 bij ons op de redactie!

Het verhaal gaat over vier vrouwen. Alle vier hebben ze een bepaald talent en hebben ze dromen en ambities. Echter, in de nasleep van de Burgeroorlog worden vrouwen klein gehouden en krijgen ze maar weinig kansen.

Emma

Wij zijn fan van Jane Austen! Dus uiteraard is ook de leuke en grappige film Emma, met weer een glansrol voor Anya Taylor-Joy, een favoriet op de redactie!

Knap, slim en rijk: Emma Woodhouse is een rusteloze ‘koningin’ zonder rivalen in haar kleine, slaperige Engelse dorpje. In deze glinsterende satire over de sociale klassen moet Emma haar weg zien te vinden terwijl ze volwassen wordt en meerdere romantische misstappen begaat, om uiteindelijk te ontdekken dat de liefde altijd ergens onverwachts verscholen is.

1917

1917 is een prachtige, meeslepende film die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film laat je niet onberoerd en daarom ook een van onze grote favorieten van 2020!

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. 

Bombshell

In het me-too tijdperk is deze film natuurlijk ontzettend actueel. Dit biografische drama heeft een ijzersterk script en geweldige acteurs.

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. 

Booksmart

Deze heerlijk luchtige film is hilarisch en af en toe zelfs herkenbaar. Op de redactie was deze film een favoriet van 2020!

De beste vriendinnen Amy en Molly staan aan de vooravond van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten. Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten! Nu moeten de meiden er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest is waar ze moeten zijn, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden.

Enola Holmes

Milly Bobbie Brown is doorgebroken dankzij haar rol als Eleven in Stranger Things en ook in de Netflix-film Enola Holmes, dat gaat over het zusje van Sherlock Holmes, laat ze zien wat een acteertalent ze is. Het verhaal is daarnaast ook nog eens ontzettend vermakelijk en een perfecte film voor de vrijdagavond.

In de film maken we kennis met Enola Holmes die op onderzoek uitgaat nadat haar moeder op haar zestiende verjaardag plotseling verdwijnt. Haar broers Sherlock en Mycroft Holmes zijn beide niet geïnteresseerd om de zaak op te lossen. Enola ziet geen andere optie dan om zelf naar Londen te gaan op zoek te gaan naar haar moeder. Op haar reis ontmoet ze veel verschillende, kleurrijke karakters.

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit is een aangrijpende, satirische oorlogsfilm over de Tweede Wereldoorlog. Het leert je als kijker iets over het leven als Hitler Jugend en hoe het deels ook gezien kan worden als een wil om ergens bij te horen. 

In Jojo Rabbit worden we mee terug genomen naar de Tweede Wereldoorlog en ontmoeten we de kleine Jojo. Hij woont in Duitsland en heeft eigenlijk geen vrienden, behalve dan zijn denkbeeldige vriend Hitler. Jojo is een echte patriot en zijn wereldbeeld wordt dan ook ernstig aangetast als zijn moeder een Joods meisje in huis neemt. Hij zal nu zijn grootste angsten onder ogen moeten komen!

Soul

Pixar heeft al veel geweldige films gemaakt en Soul is hun meest recente pareltje. De film is hartverwarmend, heeft een mooie boodschap en is misschien wel een van de beste Disney Pixar films tot nu toe!

Joe Gardner (Jamie Foxx) is een muziekleraar, die zijn carrière als muzikant eigenlijk nooit heeft waargemaakt. Maar op een mooie dag krijgt hij ontzettend leuk nieuws, maar dan staat het lot in de weg. Hij valt in een put en hierdoor wordt zijn ziel van zijn lichaam gescheiden. Zijn ziel belandt dan in de Soul-wereld. Hier ontmoet hij 22 (Tina Fey) en samen bedenken ze een plan om te ontsnappen. Hij wil namelijk niks liever dan muziek maken in zijn lichaam

 

Lees ook: De Engelse boeken favorieten van de redactie 2020

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen