Films zoals Groundhog Day

2020 voelde met alle terugkerende lockdowns vaak aan als steeds hetzelfde beleven. De term 'Groundhog Day' viel dan ook regelmatig. Met de term wordt verwezen naar de filmklassieker uit 1993 waarin Bill Murray steeds dezelfde dag beleeft. Met dit gegeven gingen meer filmmakers aan de haal. We zetten een paar Groundhog Day-films voor je op een rijtje. 

Voordat je deze films direct gaat bingen is het natuurlijk fijn om gebruik te maken van voordelige energie. Aangezien veel streamingdiensten al best wat geld kosten is het goed om te weten of je kan besparen op je energieverbruik!

Happy Death Day

De eerste film uit deze lijst is Happy Death Day. Deze film is een stuk griezeliger dan de klassieker Groundhog Day, want de universiteitsstudent Tree beleeft namelijk steeds opnieuw de dag van haar moord! Elke dag opnieuw wordt de student vermoord en wordt ze na haar dood weer wakker op dezelfde dag. Tijdens deze verschrikkelijk herbelevingen komt ze ook nog eens achter de indentiteit van haar moordenaar.

Bron: Universal Pictures

Edge of Tomorrow

Ook in Edge of Tomorrow keert het hoofdkarakter steeds terug nadat hij de dood vindt. In deze film is de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, die door geen enkele bestaande militaire eenheid verslagen kunnen worden. Majoor William Cage wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Al na enkele minuten vindt hij de dood, maar hij komt terecht in een tijdlus en wordt gedwongen om dezelfde gruwelijke strijd steeds opnieuw te beleven. Telkens moet hij vechten, om vervolgens keer op keer te sterven. Maar naarmate hij zijn vaardigheden traint, aan de zijde van mede-strijder Rita Vrataski, wordt hij beter en beter. Elk gevecht brengt hem een stap dichter bij de overwinning.

Bron: Warner Bros.

12:01

In deze film vindt kantoormedewerker Barry Thomas zijn collega Lisa Fredericks leuk. Maar dan ziet hij hoe Lisa vermoord wordt. Hij gaat naar de bar om dronken te worden. Later op de avond vindt er een storm plaats en Barry krijgt een schok van een defecte stroomdraad van een lamp om precies 00:01 uur. De volgende ochtend wordt hij wakker en is alles precies hetzelfde als de dag ervoor! Een dag later beleeft hij wéér dezelfde dag. Hij beseft dat hij de enige is die weet dat hij vastzit in een tijdlus en dat hij de enige is die Lisa kan redden.

Bron: New Line Television

Source Code

In Source Code beleeft de hoofdpersoon niet telkens dezelfde dag, maar springt hij wel steeds terug naar hetzelfde moment in het verleden om op zoek te gaan naar de dader van een aanslag. Militair Colter Stevens wordt met een schok wakker in een trein op weg naar Chicago. Hoewel de passagiers hem lijken te kennen heeft hij geen idee waar – of wie – hij is. Het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Irak. Nu zit hij in het lichaam van iemand anders, maar voor hij iets kan doen vernietigt een bomexplosie het complete treinstel en alle passagiers. Colter herbeleeft de minuten voor de aanslag keer op keer. Daarbij zoekt hij niet alleen antwoord op de vraag wat er gebeurd is, maar ook naar manieren om het heen en weer springen in de tijd in zijn voordeel te laten werken. Kan hij het verleden beïnvloeden? En hoeveel zet hij daarvoor op het spel?

Bron: Summit Entertainment

Naked

Rob is smoorverliefd en gaat binnenkort trouwen. Hij is nerveus vanwege de grote dag en dan gaat er ook nog eens van alles mis. Zo zit hij naakt vast in een lift en komt hij erachter dat hij gevangen zit in een tijdlus! Hij moet deze zenuwslopende uren steeds opnieuw beleven totdat hij alles goed doet.

Bron: Wayans Alvarez Productions

12 Dates of Christmas

Ook in een kerstfilm kunnen Groundhog Day-achtige perikelen voorkomen. In 12 Dates of Christmas volgen we namelijk Kate. Op Kerstavond heeft ze een vreselijke blind date met een man. De volgende dag wordt ze wakker en komt ze erachter dat ze dezelfde dag én date opnieuw beleefd! Ze moet de date steeds overdoen totdat hij een keer goed gaat.

Bron: ABC Family

 

 

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen